Zaklatta, megerőszakolta a feleségét, majd késsel támadt rá a soproni férfi

Farkas Bazsi 2021-09-02 07:42:30
Öt bűncselekmény, köztük több emberen elkövetett emberölés kísérlete a vád az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a vádiratában az elkövető felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel elmeműködésének kóros állapota miatt a férfi nem büntethető és tartani kell attól, hogy hasonló bűncselekményt fog elkövetni.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 52 éves férfinak a házassága 2018. év végére olyannyira megromlott, hogy felesége válni kívánt tőle. Ezt a férfi elfogadni nem tudta, feleségét mindenhová követte, a sértett munkahelyére rendszeresen bekiabált, a kirakaton keresztül neki obszcén jelzéseket mutogatott. Kb. két hét alatt 180 alkalommal hívta, illetőleg üzeneteket küldött neki is, illetőleg a felesége gyermekének, mely üzenetek zaklatók voltak, avagy értelmezhetetlenek. Egy alkalommal az utcán, Sopronban a felesége autójára feküdt, letörte az ablaktörlő lapátot és azzal ütötte a jármű szélvédőjét. Feleségét meg is erőszakolta, mivel a sértett nem volt hajlandó „még utoljára” szexuálisan érintkezni vele.

Miután feleségét megöléssel is megfenyegette arra az esetre, ha el meri hagyni, 2019. tavaszán egy 11 cm pengehosszúságú késsel várta a feleségét az asszony munkahelye feletti lépcsőházban. Itt az asszonyt megtámadta, négy esetben meg is szúrta, mikor a segélykiáltásokat hallva a sértett segítségére sietett egyik munkatársa. A férfi őt is megtámadta, feléje szúrt, mire a segítő elmenekült. 

Ekkor a kiabálást meghallva a sértett egyik ismerőse sietett az asszony segítségére, aki a férfit lerántotta a nőről, így a nő el tudott onnan menekülni. Ekkor a férfi a nő segítőjét támadta meg, megszúrta őt a nyakán, a feje oldalán és a bal kezén is. A folyamatosan menekülő férfit az elkövető az utcán üldözőbe vette: többször megpróbálta megszúrni, de a sértett egy, az utcáról felkapott bottal védekezett, majd az autójába beülve az elkövető megpróbálta őt elütni. Mikor az elkövető felismerte, hogy ez nem fog neki sikerülni, az autójával Ausztriába hajtott, ahol a rendőrök a magyar hatóságok kérésére elfogták.

A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben - írja az ügyészség szerkesztőségünkhöz eljutatott levelében.

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.