Zaklatta, megerőszakolta a feleségét, majd késsel támadt rá a soproni férfi

Farkas Bazsi 2021-09-02 07:42:30
Öt bűncselekmény, köztük több emberen elkövetett emberölés kísérlete a vád az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a vádiratában az elkövető felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel elmeműködésének kóros állapota miatt a férfi nem büntethető és tartani kell attól, hogy hasonló bűncselekményt fog elkövetni.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 52 éves férfinak a házassága 2018. év végére olyannyira megromlott, hogy felesége válni kívánt tőle. Ezt a férfi elfogadni nem tudta, feleségét mindenhová követte, a sértett munkahelyére rendszeresen bekiabált, a kirakaton keresztül neki obszcén jelzéseket mutogatott. Kb. két hét alatt 180 alkalommal hívta, illetőleg üzeneteket küldött neki is, illetőleg a felesége gyermekének, mely üzenetek zaklatók voltak, avagy értelmezhetetlenek. Egy alkalommal az utcán, Sopronban a felesége autójára feküdt, letörte az ablaktörlő lapátot és azzal ütötte a jármű szélvédőjét. Feleségét meg is erőszakolta, mivel a sértett nem volt hajlandó „még utoljára” szexuálisan érintkezni vele.

Miután feleségét megöléssel is megfenyegette arra az esetre, ha el meri hagyni, 2019. tavaszán egy 11 cm pengehosszúságú késsel várta a feleségét az asszony munkahelye feletti lépcsőházban. Itt az asszonyt megtámadta, négy esetben meg is szúrta, mikor a segélykiáltásokat hallva a sértett segítségére sietett egyik munkatársa. A férfi őt is megtámadta, feléje szúrt, mire a segítő elmenekült. 

Ekkor a kiabálást meghallva a sértett egyik ismerőse sietett az asszony segítségére, aki a férfit lerántotta a nőről, így a nő el tudott onnan menekülni. Ekkor a férfi a nő segítőjét támadta meg, megszúrta őt a nyakán, a feje oldalán és a bal kezén is. A folyamatosan menekülő férfit az elkövető az utcán üldözőbe vette: többször megpróbálta megszúrni, de a sértett egy, az utcáról felkapott bottal védekezett, majd az autójába beülve az elkövető megpróbálta őt elütni. Mikor az elkövető felismerte, hogy ez nem fog neki sikerülni, az autójával Ausztriába hajtott, ahol a rendőrök a magyar hatóságok kérésére elfogták.

A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben - írja az ügyészség szerkesztőségünkhöz eljutatott levelében.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.