A CNN kirúgta három munkatársát, mert oltatlanul jelentek meg a munkahelyükön

Fehér Buda 2021-08-07 18:24:00
A hírszolgáltató vezérigazgatója azt mondja, zéró toleranciát alkalmaznak azokkal szemben, akik nem kérik valamelyik vakcinát.

A CNN kirúgta három munkatársát, miután azok oltatlanul jelentek meg a cég egyik épületében. A hírszolgáltatónál ugyanis nemrég bevezették a zéró toleranciát, azaz csak azok jelenhetnének meg a munkahelyükön, akik már megkapták az egyik vakcinát.

A CNN vezérigazgatója, Jeff Zucker egy belső üzenetben osztotta meg a beosztottjaival, hogy kettő munkatársuk már nem dolgozik náluk, Zucker szerint abban az esetben lesz kötelező a CNN-es újságíróknak az oltás, ha a hírszolgálgató valamelyik épületében, vagy a terepen, mondjuk egy riport közben kontaktba kerülnek más munkatársakkal.

A Guardian azt írja, a CNN legtöbb épületét már önkéntes alapon egy ideje nyitva tartják, így akik nem akarnak távolról dolgozni, be is járhatnak a munkahelyükre. A CNN vezérigazgatója szerint egyelőre a munkatársainak egyharmada tért vissza a tradícionális felálláshoz.

Fotó: MTI / Vasvári Tamás

Zucker azt is leírta, hogy a CNN atlantai, washingtoni, és Los Angeles-i irodáiban az oltás mellett még a maszk is kötelező lesz, az ott dolgozók csak akkor vehetik majd le a maszkjaikat, ha esznek, vagy ha egyszemélyes irodában dolgoznak. Zucker üzenetéből az is kiderült, hogy szeptember hetedikére tervezték a teljes visszatérést az irodákba, ám ezt kitolják októberig, mivel az Egyesült Államokban egyre vadabbul terjed a koronavírus delta variánsa.

A CNN esete nem egyedi, hiszen az országban egyelőre nehéz eldönteni, hogy miként folytassák a munkavégzést a nagyobb cégek munkatársai. Az Egyesült Államokban több másik cég, például a Google, a Facebook és az Uber is bejelentette, hogy kötelező lesz a munkavállalói számára az oltás, míg New York városában és Kalifornia államban minden hivatalnoknak vagy be kell oltatnia magát, vagy vállalnia kell a rendszeres, orron keresztüli tesztelést.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.