Visszatereli az embereket a szabadba a Pokémon Go fejlesztője

Fehér Buda 2021-08-05 20:01:00
A koronavírus-járvány alatt távolabbról is lehetett játszani, most ez változni fog.

A koronavírus-járvány kezdetén valószínűleg kevesen gondoltak arra, hogy mihez kezdenek majd az olyan mobiljátékok, amelyeknek a lényege, hogy a játékosok a szabadban mozogjanak. Az egyik legnagyobb ilyen játék, a Pokémon Go fejlesztője, a Niantic egészen gyorsan lereagálta a kijárási korlátozásokat, az app fejlesztői ugyanis olyan frissítéseket tettek elérhetővé, amivel távolabbi helyekről is játszani lehetett.

A játékot 2016-ban szabadították rá a világra, az utcán sétálós Pokémon vadászat pedig egy szempillantás alatt globális siker lett. A fejlesztők több olyan pontot is elhelyeztek, amelyeken keresztül a játékosok mindenféle, a játékban felhasználható tárgyakat farmolhattak. Az úgynevezett PokéStopok körül egy-egy event közben kisebb tömegek gyűltek össze, hogy együtt játszanak, írja a Guardian.

A járvány miatt az ilyen tömegeket viszont veszélyes lett volna összeengedni, úgyhogy a Niantic megoldotta, hogy távolabbról is lehessen játszani. A fejlesztők egyszerűen megkétszerezték azokat a távolságokat, amelyekről hozzá lehetett jutni egy-egy pokémonhoz, vagy PokéStophoz. A változtatás következtében a játékosoknak egyszerűbb volt betartani a vírusvédelmi szabályokat. A Niantic emellett néhány új tárgyat is belepakolt a játékba, ezek segíségével otthonról is lehetett pokévadászni.

Júniusban azonban jött a hidegzuhany, a fejlesztők bejelentették, hogy kiveszik ezeket a fejlesztéseket a játékból, tehát a pandémia előtti állapotot állítják majd vissza. A Niantic egy közleményben arról írt, hogy a változtatásokat lassan építik bele az appba, így a játékosok biztonságosan térhetnek majd vissza a szabadba.

 

AN IMPORTANT MESSAGE TO NIANTIC! (Pokémon GO)

Remember to turn POST NOTIFICATIONS ON so you never miss a video!AN IMPORTANT MESSAGE TO NIANTIC! This Pokémon GO video discusses the current state of the...

 

A játékosoknak viszont nem nagyon tetszett az ötlet, hiszen az elmúlt másfél évben sokan megszokták már az új szabályokat. Különösen az amerikai gémereknek szaladt fel a szemöldöke, hiszen az Egyesült Államokban éppen most kezdődik a járvány következő hulláma, amit a delta variánsnak köszönhetnek a tengeren túlon. A Pokémon Go rajongók már egy online petíciót is elindítottak, annak érdekében, hogy a változtatások ne valósuljanak meg, eddig 150 ezer aláírót tudtak összegyűjteni. A petíció összeállítói kiemelték, hogy a változtatások nem csak a vírusvédelem miatt voltak jók, hanem azért is, mert a mozgáskorlátozott játékosok számára is elérhetőbbé tette a játékot.

A játék köré az elmúlt években kisebb kultkövetői tábor alakult ki, a fanok pedig a különböző közösségi oldalakon gyűlnek össze. Az appnak köszönhetően több Pokémon Go influenszer is kinőtt a tömegből, közülük többen egészen odáig mentek, hogy ha életbe lépnek a változások, ők bojkottálni fogják a játékot. A Niantic egyelőre nem válaszolt a petícióra, de valószínűsíthető, hogy a frissítés az ellenállásnak köszönhetően valamilyen változtatáson fog átmenni, mielőtt bekerül az appba.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.