Illés Károlyt beválasztották az Erdészeti Zrt. felügyelőbizottságába, egyből 200 ezer forintos tiszteletdíj jár a tagoknak

Farkas Bazsi 2021-08-05 14:38:36
Korábban egy fillér juttatás nélkül végezték a tagok a munkát.

Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt - a szlogen, amellyel évek óta reklámozza magát a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A cég teljes egészében állami vállalat. 

2019-ben összesen 102 és fél millió forintot, 2020-ban pedig közel 166 millió forintos tiszta nyeresége volt a cégnek. 

A jogi szabályozás miatt pedig Felügyelőbizottság kell, hogy időről időre vizsgálja a cég működését. A bizottságban 2019. január 1-től lett tag Illés Károly, Szombathely akkori fideszes alpolgármestere. 

A dátum nem csak Illés taggá választása miatt érdekes. 

Korábban ugyanis a felügyelőbizottsági tagok ingyenesen végezték a munkájukat. Csakhogy 2019. január 1-től ezen változtatottak.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Alapítója

2019. január 1. napjától a Felügyelőbizottság elnökének tiszteletdíját 300.000,- Ft/hó, a Felügyelőbizottság tagjainak tiszteletdíját pedig 200.000,- Ft/hó összegben

állapította meg, azt megelőzően a felügyelőbizottsági tagok juttatásban nem részesültek - áll abban a válaszban, amit a Zrt. a közérdekű adatigénylésünkre elküldött.

Illés Károly vagyonnyilatkozatában egyébként szerepel ez az összeg. A fideszes politikus azonban nem rendelkezik 8 órás bejelentett állással, vagyis nincsen munkahelye. Jövedelme az Erdészeti felügyelőbizottsági tagságból, albérlet kiadásból és a szombathelyi önkormányzatnál betöltött képviselői, frakcióvezetői és bizottsági tagsági tisztelet díjból áll össze.

Illés vagyonosodásával februárban foglalkoztunk. Akkor derült ugyanis ki, hogy a volt alpolgármester egy olyan lakásban szerzett haszonélvezeti jogot, amely az Arany-patak partján épült luxus társasházban található. 

A szombathelyi fideszes városvezetés átsorolta a területet, megpróbálta lezárni a hidat, most pedig a korábbi alpolgármester, Illés Károly lakást vett az így elkészült luxus társasházban

2018. szeptember 6-án zárták le Szombathelyen az Arany-patak fahídját. A híd lezárására akkor azért volt szükség, mert a szakértői vélemény megállapította, hogy azon közlekedni életveszélyes - legalábbis akkor Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester ezt mondta. Aztán még ez év október 31-én mégis megnyitották, mert kiderült, hogy a híd mégsem életveszélyes.

Illés a felmerült kérdésekre azóta sem válaszolt, így azt sem tudjuk, hogy pontosan mennyiért vásárolta meg az ingatlant, amelynek tulajdonosa egyébként Illés kiskorú lánya. 

A fideszes politikus válaszok helyett helyreigazítási kérelmet küldött szerkesztőségünknek, amelyben gyakorlatilag megerősítette az általunk leírtakat, vagyis, hogy évek óta nincsen “polgári” foglalkozása. Jövedelmét a politikához köthető ilyen-olyan tisztségek után szerzi.

Illés Károly válaszok helyett megfenyegette az Ugytudjuk.hu-t

Korábban nem egyszer foglalkoztunk Illés Károly vagyonosodásával és azzal, hogy egy olyan luxustársasházban vásárolt lakást, amelynek felépülését a korábbi fideszes városvezetés tette lehetővé azzal, hogy átsorolta a területet. Később a forgalom elterelésével és az Aranypatak-híd lezárásával próbálta meg az Illés alpolgármesterségével működő önkormányzat garantálni a majdani lakók nyugalmát.

Hogy egészen pontosan mennyi pénzért vásárolta meg a lakást és állás nélkül erre, hogyan volt pénze, arra Illés a mai napig nem válaszolt. 

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.