Illés Károlyt beválasztották az Erdészeti Zrt. felügyelőbizottságába, egyből 200 ezer forintos tiszteletdíj jár a tagoknak

Farkas Bazsi 2021-08-05 14:38:36
Korábban egy fillér juttatás nélkül végezték a tagok a munkát.

Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt - a szlogen, amellyel évek óta reklámozza magát a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A cég teljes egészében állami vállalat. 

2019-ben összesen 102 és fél millió forintot, 2020-ban pedig közel 166 millió forintos tiszta nyeresége volt a cégnek. 

A jogi szabályozás miatt pedig Felügyelőbizottság kell, hogy időről időre vizsgálja a cég működését. A bizottságban 2019. január 1-től lett tag Illés Károly, Szombathely akkori fideszes alpolgármestere. 

A dátum nem csak Illés taggá választása miatt érdekes. 

Korábban ugyanis a felügyelőbizottsági tagok ingyenesen végezték a munkájukat. Csakhogy 2019. január 1-től ezen változtatottak.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Alapítója

2019. január 1. napjától a Felügyelőbizottság elnökének tiszteletdíját 300.000,- Ft/hó, a Felügyelőbizottság tagjainak tiszteletdíját pedig 200.000,- Ft/hó összegben

állapította meg, azt megelőzően a felügyelőbizottsági tagok juttatásban nem részesültek - áll abban a válaszban, amit a Zrt. a közérdekű adatigénylésünkre elküldött.

Illés Károly vagyonnyilatkozatában egyébként szerepel ez az összeg. A fideszes politikus azonban nem rendelkezik 8 órás bejelentett állással, vagyis nincsen munkahelye. Jövedelme az Erdészeti felügyelőbizottsági tagságból, albérlet kiadásból és a szombathelyi önkormányzatnál betöltött képviselői, frakcióvezetői és bizottsági tagsági tisztelet díjból áll össze.

Illés vagyonosodásával februárban foglalkoztunk. Akkor derült ugyanis ki, hogy a volt alpolgármester egy olyan lakásban szerzett haszonélvezeti jogot, amely az Arany-patak partján épült luxus társasházban található. 

A szombathelyi fideszes városvezetés átsorolta a területet, megpróbálta lezárni a hidat, most pedig a korábbi alpolgármester, Illés Károly lakást vett az így elkészült luxus társasházban

2018. szeptember 6-án zárták le Szombathelyen az Arany-patak fahídját. A híd lezárására akkor azért volt szükség, mert a szakértői vélemény megállapította, hogy azon közlekedni életveszélyes - legalábbis akkor Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester ezt mondta. Aztán még ez év október 31-én mégis megnyitották, mert kiderült, hogy a híd mégsem életveszélyes.

Illés a felmerült kérdésekre azóta sem válaszolt, így azt sem tudjuk, hogy pontosan mennyiért vásárolta meg az ingatlant, amelynek tulajdonosa egyébként Illés kiskorú lánya. 

A fideszes politikus válaszok helyett helyreigazítási kérelmet küldött szerkesztőségünknek, amelyben gyakorlatilag megerősítette az általunk leírtakat, vagyis, hogy évek óta nincsen “polgári” foglalkozása. Jövedelmét a politikához köthető ilyen-olyan tisztségek után szerzi.

Illés Károly válaszok helyett megfenyegette az Ugytudjuk.hu-t

Korábban nem egyszer foglalkoztunk Illés Károly vagyonosodásával és azzal, hogy egy olyan luxustársasházban vásárolt lakást, amelynek felépülését a korábbi fideszes városvezetés tette lehetővé azzal, hogy átsorolta a területet. Később a forgalom elterelésével és az Aranypatak-híd lezárásával próbálta meg az Illés alpolgármesterségével működő önkormányzat garantálni a majdani lakók nyugalmát.

Hogy egészen pontosan mennyi pénzért vásárolta meg a lakást és állás nélkül erre, hogyan volt pénze, arra Illés a mai napig nem válaszolt. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.