Illés Károlyt beválasztották az Erdészeti Zrt. felügyelőbizottságába, egyből 200 ezer forintos tiszteletdíj jár a tagoknak

Farkas Bazsi 2021-08-05 14:38:36
Korábban egy fillér juttatás nélkül végezték a tagok a munkát.

Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt - a szlogen, amellyel évek óta reklámozza magát a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A cég teljes egészében állami vállalat. 

2019-ben összesen 102 és fél millió forintot, 2020-ban pedig közel 166 millió forintos tiszta nyeresége volt a cégnek. 

A jogi szabályozás miatt pedig Felügyelőbizottság kell, hogy időről időre vizsgálja a cég működését. A bizottságban 2019. január 1-től lett tag Illés Károly, Szombathely akkori fideszes alpolgármestere. 

A dátum nem csak Illés taggá választása miatt érdekes. 

Korábban ugyanis a felügyelőbizottsági tagok ingyenesen végezték a munkájukat. Csakhogy 2019. január 1-től ezen változtatottak.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Alapítója

2019. január 1. napjától a Felügyelőbizottság elnökének tiszteletdíját 300.000,- Ft/hó, a Felügyelőbizottság tagjainak tiszteletdíját pedig 200.000,- Ft/hó összegben

állapította meg, azt megelőzően a felügyelőbizottsági tagok juttatásban nem részesültek - áll abban a válaszban, amit a Zrt. a közérdekű adatigénylésünkre elküldött.

Illés Károly vagyonnyilatkozatában egyébként szerepel ez az összeg. A fideszes politikus azonban nem rendelkezik 8 órás bejelentett állással, vagyis nincsen munkahelye. Jövedelme az Erdészeti felügyelőbizottsági tagságból, albérlet kiadásból és a szombathelyi önkormányzatnál betöltött képviselői, frakcióvezetői és bizottsági tagsági tisztelet díjból áll össze.

Illés vagyonosodásával februárban foglalkoztunk. Akkor derült ugyanis ki, hogy a volt alpolgármester egy olyan lakásban szerzett haszonélvezeti jogot, amely az Arany-patak partján épült luxus társasházban található. 

A szombathelyi fideszes városvezetés átsorolta a területet, megpróbálta lezárni a hidat, most pedig a korábbi alpolgármester, Illés Károly lakást vett az így elkészült luxus társasházban

2018. szeptember 6-án zárták le Szombathelyen az Arany-patak fahídját. A híd lezárására akkor azért volt szükség, mert a szakértői vélemény megállapította, hogy azon közlekedni életveszélyes - legalábbis akkor Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester ezt mondta. Aztán még ez év október 31-én mégis megnyitották, mert kiderült, hogy a híd mégsem életveszélyes.

Illés a felmerült kérdésekre azóta sem válaszolt, így azt sem tudjuk, hogy pontosan mennyiért vásárolta meg az ingatlant, amelynek tulajdonosa egyébként Illés kiskorú lánya. 

A fideszes politikus válaszok helyett helyreigazítási kérelmet küldött szerkesztőségünknek, amelyben gyakorlatilag megerősítette az általunk leírtakat, vagyis, hogy évek óta nincsen “polgári” foglalkozása. Jövedelmét a politikához köthető ilyen-olyan tisztségek után szerzi.

Illés Károly válaszok helyett megfenyegette az Ugytudjuk.hu-t

Korábban nem egyszer foglalkoztunk Illés Károly vagyonosodásával és azzal, hogy egy olyan luxustársasházban vásárolt lakást, amelynek felépülését a korábbi fideszes városvezetés tette lehetővé azzal, hogy átsorolta a területet. Később a forgalom elterelésével és az Aranypatak-híd lezárásával próbálta meg az Illés alpolgármesterségével működő önkormányzat garantálni a majdani lakók nyugalmát.

Hogy egészen pontosan mennyi pénzért vásárolta meg a lakást és állás nélkül erre, hogyan volt pénze, arra Illés a mai napig nem válaszolt. 

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.