6 millió forintot kapott Müller Cecília, motivációs elismerés címén

Nagy Donát 2021-08-05 15:10:31
Az országos tisztifőorvos mellett a két helyettese is megkapta a plusz juttatást.

Bőkezű jutalmat kaptak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetői a koronavírus-járvány tavaly márciusi kirobbanása – derült ki a Magyar Hang közérdekű adatigénylésére adott válaszból.

A szervezet tájékoztatása szerint Müller Cecília országos tiszti főorvos tavaly március és idén július között 5,99 millió forintos „motivációs elismerést” kapott, míg két helyettesének összesen bruttó 12,1 millió forintot utaltak el.

Az alkalmazottaknak ennél kisebb értékű pluszjuttatást jutott: 408-an az egészségügyi dolgozóknak járó egyszeri 500 ezer forintos összeget kapták meg, míg 264 embernek szintén nagyjából 500 ezer forintos motivációs elismerést osztottak ki. Csaknem 140-en írásbeli elismerést is kaptak, amelyhez valamivel több mint 600 ezer forintos juttatás is járt. Karácsonykor 18 ezer forint értékű ajándékot is osztottak, ezt azonban a 920 fős állományon belül nem mindenki kapta meg, csak 756 dolgozó vehette át.

Fotó: MTI

A cikk szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központtal szemben az egészségügyi szakdolgozók alig kaptam megbecsülést, pedig a koronavírus-járvány idején óriási teher hárult rájuk, de az orvosokkal ellentétben ők semmilyen ellentételezést nem kaptak. Korábban az ápolók, az asszisztensek, a röntgenesek, a laborosok az orvosi bér felét keresték, most viszont már csak a harmadát.

Számokba foglalva: egy kezdő szakképzett dolgozó például bruttó 270 ezer forintot kap, ám ez 40 évvel később is csak 80 ezer forinttal lesz több. A fizetés három évenként ugrik 4-5000 forintot, de ennél az infláció is sokkal több.

Kásler, takarodj! - Így demonstráltak az egészségügyi szakdolgozók Budapesten

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szombat délelőttre szervezett nagygyűlést Budapestre. A helyszínen jártunk mi is. A tüntetésre érkezők többsége fehér ruhában és fehér lufival demonstrál, körülbelül a tér harmadát megtöltve. A pár ezer tüntetőt Balogh László, a szakdolgozói kamara elnöke köszöntötte, aki emlékeztetett: a márciusban bevezetett törvény ellen már akkor tiltakozni kellett volna, de akkor el kellett látni a betegeket.

A hétvégén a bérük elértéktelenedése miatt ezren demonstráltak a Hősök terén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) felhívására. A szakdolgozók egyebek mellett a közalkalmazotti jogviszonyának visszaállítását követelték, valamint azt, hogy szeptember 1-től 30 százalékos béremelést kapjanak.

Szólj hozzá!

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.