Tokió 2020 - Ötödik a 4x100 méteres férfi gyorsváltó

Papp László Tamás 2021-07-26 06:28:54
A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású férfi 4x100 méteres gyorsváltó a pontszerző ötödik helyen végzett a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői napján.

 A magyar négyes ugyanabban az összeállításban és sorrendben várta a finálét, mint a vasárnapi előfutamot, azaz a 200 méter pillangó világbajnoka, Milák kezdett, s bár javított előző napi idején, így is 48 másodperc felett maradt, és hetedikként indította Szabó Szebasztiánt – jelenti az MTI. 

A 25 éves győri úszó a helyezésen nem tudott javítani, viszont felzárkózott az előtte lévő stafétákra, ezáltal kedvezőbb helyzetbe hozta a magyar négyes két legjobbját, Bohus Richárdot és Németh Nándort. Ők parádés úszással az ötödik helyre hozták be a váltót, amely 3:11.06 perccel országos csúcsot úszott.

A 2017-es, budapesti világbajnokságon felállított régi rekordon közel egy másodpercet, konkrétan 93 századot faragott a négyes, amelyből Németh és Bohus a négy évvel ezelőtti vb-bronznak is részese volt. A mostani ötödik hely értékét tovább növeli, hogy az olimpiák történetében a férfi 4x100 méteres gyorsváltóban a magyar csapat először szerepelt a döntőben.

„Most jobban és könnyebben ment az úszás. Nem vagyok gyorsúszó, de a váltó miatt örülnék, ha jobban menne a 100 gyors”

– mondta Milák, aki toronymagas esélyesként a délutáni programban megkezdi szereplését kedvenc számában, 200 méter pillangón.

„Amikor fontos, mindig sikerül jól úsznom. Tegnap megijedtem, mert túlpörögtem a versenyt, ma arra kellett koncentrálnom, hogy hideg fejjel menjek neki”

– jelentette ki Szabó Szebasztián, aki Milákkal együtt kiemelte Bohus szerepét csapatkapitányként, s elmondásuk szerint a BVSC 28 éves úszója a kvartett szíve.

„Előző nap mindenki görcsös és feszült volt, ki kellett robbantani mindenkit ebből az állapotból. Én nagyon pörögtem a verseny előtt”

– mesélte Bohus.

Németh úgy fogalmazott, érzésre még jobb időt gondolt, de abban mind a négyen egyetértettek, hogy ez hatalmas országos csúcs, amellyel csakis elégedettek lehetnek, így nincs is bennük hiányérzet.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”