Amikor Áder János kicserélte Csorna címerét

Nagy Donát 2021-07-16 14:36:00
A jelenlegi köztársasági elnöknek a mai napig élő személyi kultusza van a Győr-Moson-Sopron megyei városban, ahol korábban országgyűlési képviselőnek is többször megválasztották. Pedig voltak azért bakik, de hát ki emlékszik ezekre.

Azt ígérted nekünk, hogy a bennünk élő Áder János képet fogod árnyalni

- konferálta fel Egor Zosma (azaz Rakusz Tamás) a Gombapresszó nevű podcast július 9-én felvett Várkert rakpart 17., Dán hercegnő, Nógrád c. adásában Papp Józsefet, Csorna egykori polgármesterét. Papp egyébként testvére az online rádiófolyam másik házigazdájának, Orsa Gomeznek (Papp Tibornak), de ennél a ténynél sokkal érdekesebb az, ahogyan a már távolinak tűnő, 2000-es évek körüli időkről mesélt a műsorban.

Van, amikor jobb inkább hallgatni: podcastokat ajánlunk!

Rengetegszer szegezik nekem a fenti kérdést, mert bár évek óta Magyarországon is jelen van ez a fajta formátum, meglepően kevesen tudnak egyáltalán a létezéséről is. Pedig utazás vagy munka közben, a pékségnél sorban álláskor, vagy akár lefekvés után az ellazulást segítve hamar rá lehet szokni a podcast-hallgatásra. Fotó: Pixabay Érdekes.

Papp József 1994-től egészen 2006-ig volt Csorna első embere, mindhárom ciklust az MSZP színeiben dolgozta végig. Nagyjából ebben az időszakban volt a térség országgyűlési képviselője Áder János, aki a Fidesznek 1998-tól 2010-ig "hozta a választókerületet". Áder napjainkban a Harmadik Magyar Köztársaság 5. köztársasági elnöke, és amúgy szintén próbálkozik a podcast műfajjal.

Illusztráció. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita látogatása a kassai Rodostó-házban 2021. június 19-én.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Bár manapság inkább "horgászati sikereiről" híres a köztársasági elnökünk, Papp szerint Áder országgyűlési képviselőként korántsem volt ennyire háttérbe vonulva.

Milleniumi emlékszázló-átadás volt Csornán, 2000 nyarán. Iszonyat meleg, zsúfolásig tele a művelődési központ, izzad mindenki. Áder adta át a milleniumi zászlót a városnak, amit kénytelen voltam tőle átvenni. Szóval elkezdte Áder az ünnepi beszédét, és azzal a gondolattal kezdte, hogy milyen jól tették a csornaiak, hogy Szent Kristófot választották védőszentjüknek, mert a címerükben is szerepel, és milyen szép Szent Kristóf életútja, akiből példákat is felhozott a mai csornaiak számára.

- kezdte a történetét Papp, aki szerint a beszédet döbbent csendben állta végig a meghívott 3-400 ember. 

Hiszen Csorna címerében nem Szent Kristóf, hanem Szent Antal van, mivel ő a város védőszentje.

Mikor ennek a témának vége lett, ő folytatta a beszédét, majd amikor vége lett az egésznek, fogadás kezdődött. Mentek oda a fideszesek, hogy hát "János, János, ez hogy' történhetett, hát nem Szent Kristóf van Csorna címerében, hanem a Szent Antal!"

Papp szerint ez a baki azonban nem különösebben hatotta meg a térség akkori országgyűlési képviselőjét.

Ennyi volt csak a reakciója, hogy "áhh, nem én írtam". Körülbelül ennyire volt akkor is és most is font a szülővárosa; de ezzel együtt is azt kell mondjam, iszonyatos kultusza van Csornán, és ez sem ártott neki, pedig ott és akkor a város krémje és elitje hallgatta végig a történteket. 

Az egykori polgármester szerint gyakorlatilag egy karcot sem ejtett Áder Jánoson az akkori hozzáállása.

Majd most, amikor a Gombapresszó "milliós hallgatói tábora" meghallgatja ezeket a történeteket, na most fog véget érni és romokba hullani Áder János numbusza

- zárta rövidre ironikusan a történetet Rakusz Tamás műsorvezető.

Kedves Tomi és Tibi! Látjátok, rajtunk nem múlik.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.