Ungár Péter: Hende Csaba számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában

Papp László Tamás 2021-07-13 20:31:00
A bizottság LMP-s tagja, a párt Vas megyei országgyűlési képviselője beszélt erről az ATV műsorában.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: érthető a szombathelyiek gyanakvása Hende Csaba utazásaival kapcsolatban, hisz nem ez volna az első eset, hogy Hende nem egyedül utazik külföldre. 

Ahogy korábban megírtuk:

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Hende és egykori titkárság vezetője, aki mostanra már a felesége lett, közpénzen utazna el közös programra. Kerek tíz évvel ezelőtt, 2011-ben Párizsba ruccant ki a pár a magyar adófizetők pénzén. Kettejük útja akkor összesen 468 ezer forintba fájt a magyar adófizetőknek. A luxus szállodai szoba, az útiköltség, de még a napidíj is közpénzből került ki. 

Öt napot tartózkodni Panamában, egy másfél perces beszédért, ez egy teljes abszurdum. Úgy, hogy a szombathelyiek jelentős része még a Balatonhoz se tud lemenni 

– mondta Ungár Péter.

Aki azt kérte Stummer Jánostól, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökétől: hívják be a testület ülésére Hendét, számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában. 

Hende Csaba, a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője panamai útjával részletesen foglalkoztunk korábbi cikkünkben: 

Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt héten utazott Panamába Hende Csaba a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. Hende akkor sajtó megkeresésre azt írta, hogy "Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hende akkor sajtómegkeresésre azt írta, hogy 

"Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hogy pontosan mi is ez? Nos, sajtóértesülések szerint a Parlamentary Intelligence-Security Forum egy, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozás, amit évente rendeznek meg más-más országokban. A Steering Committee pedig ennek az irányító bizottsága.

Bár a hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják, és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott Panamába.
Végignéztük a fórum élő közvetítésének közel 20 órás videóját, Hendét egyetlen egyszer láttuk felszólalni, ez mindössze másfél percig tartott. 

Egyelőre nem igazán világos, hogy miért kellett ezért a másfél percért közel egy hetet kint töltenie Hendének. A fórum előadói között nem egy olyan volt, aki online jelentkezett be, akár Hende is megtehette volna ugyanezt.

Mivel a parlamenti sajtóiroda több információt nem adott, így az Ugytudjuk közérdekű adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához, hogy megtudjuk, pontosan mire mennyit is költött el a Parlament Hende külföldi útja során. Ezekből az is látszik majd, ha a politikus esetleg feleségét is magával vitte – írtuk.

Ungár Péter az ATV műsorában azt is elmondta:

45 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek, hogy a szociális dolgozók is megkapják az 500 ezer forintos juttatást, ez  20 milliárddal kevesebb, mint amit a vadászati kiállításra költenek.

Arról is beszélt:

A szociális szektorban bérválság van. Az elöregedő társadalom miatt egyre nagyobb szükség van az idősgondozásra. A gondoskodó munkát jobban meg kell becsülni

– tette hozzá.

Ungár Péter azt is szóvátette: szabad felhasználású pénzt egyáltalán nem kapott Szombathely, az  útfelújításra kapott pénz elköltését viszont nem egyeztették az önkormányzattal.

Kérdésre azt is elmondta: négy párt támogatja őt jelenleg az előválasztásokon.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.