Ungár Péter: Hende Csaba számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában

Papp László Tamás 2021-07-13 20:31:00
A bizottság LMP-s tagja, a párt Vas megyei országgyűlési képviselője beszélt erről az ATV műsorában.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: érthető a szombathelyiek gyanakvása Hende Csaba utazásaival kapcsolatban, hisz nem ez volna az első eset, hogy Hende nem egyedül utazik külföldre. 

Ahogy korábban megírtuk:

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Hende és egykori titkárság vezetője, aki mostanra már a felesége lett, közpénzen utazna el közös programra. Kerek tíz évvel ezelőtt, 2011-ben Párizsba ruccant ki a pár a magyar adófizetők pénzén. Kettejük útja akkor összesen 468 ezer forintba fájt a magyar adófizetőknek. A luxus szállodai szoba, az útiköltség, de még a napidíj is közpénzből került ki. 

Öt napot tartózkodni Panamában, egy másfél perces beszédért, ez egy teljes abszurdum. Úgy, hogy a szombathelyiek jelentős része még a Balatonhoz se tud lemenni 

– mondta Ungár Péter.

Aki azt kérte Stummer Jánostól, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökétől: hívják be a testület ülésére Hendét, számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában. 

Hende Csaba, a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője panamai útjával részletesen foglalkoztunk korábbi cikkünkben: 

Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt héten utazott Panamába Hende Csaba a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. Hende akkor sajtó megkeresésre azt írta, hogy "Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hende akkor sajtómegkeresésre azt írta, hogy 

"Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hogy pontosan mi is ez? Nos, sajtóértesülések szerint a Parlamentary Intelligence-Security Forum egy, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozás, amit évente rendeznek meg más-más országokban. A Steering Committee pedig ennek az irányító bizottsága.

Bár a hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják, és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott Panamába.
Végignéztük a fórum élő közvetítésének közel 20 órás videóját, Hendét egyetlen egyszer láttuk felszólalni, ez mindössze másfél percig tartott. 

Egyelőre nem igazán világos, hogy miért kellett ezért a másfél percért közel egy hetet kint töltenie Hendének. A fórum előadói között nem egy olyan volt, aki online jelentkezett be, akár Hende is megtehette volna ugyanezt.

Mivel a parlamenti sajtóiroda több információt nem adott, így az Ugytudjuk közérdekű adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához, hogy megtudjuk, pontosan mire mennyit is költött el a Parlament Hende külföldi útja során. Ezekből az is látszik majd, ha a politikus esetleg feleségét is magával vitte – írtuk.

Ungár Péter az ATV műsorában azt is elmondta:

45 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek, hogy a szociális dolgozók is megkapják az 500 ezer forintos juttatást, ez  20 milliárddal kevesebb, mint amit a vadászati kiállításra költenek.

Arról is beszélt:

A szociális szektorban bérválság van. Az elöregedő társadalom miatt egyre nagyobb szükség van az idősgondozásra. A gondoskodó munkát jobban meg kell becsülni

– tette hozzá.

Ungár Péter azt is szóvátette: szabad felhasználású pénzt egyáltalán nem kapott Szombathely, az  útfelújításra kapott pénz elköltését viszont nem egyeztették az önkormányzattal.

Kérdésre azt is elmondta: négy párt támogatja őt jelenleg az előválasztásokon.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.