Schimmer Szabolcs a Király SE-ben vállalt edzői munkát

Vágvölgyi Bálint 2021-07-13 15:04:32
A Haladásnál is számoltak volna vele az edzői stábban.

A Szombathelyi Haladás a nyáron nem hosszabbította meg a klublegenda, Schimmer Szabolcs szerződését. A játékosnak az edzői stábban kínáltak további munkát, Schimmer azonban ezt nem vállalta el.

Schimmer Szabolcs: Nem számítottam rá, de fel voltam készülve

Két napja mi is megírtuk, hogy a Szombathelyi Haladás nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését három játékosának, Jancsó Andrásnak, Németh Máriónak és Schimmer Szabolcsnak. Németh Márió egy tegnapi interjúban elmondta, nagyon meglepte a döntés és csalódott, hogy kilenc év után távoznia kell, amit a klub részéről azzal indokoltak, hogy a szakmai stábban nem számolnak a középpályással.

Most kideült, Schimmer Szabolcs főállású edzőként a Király Sportegyesületben folytatja, építi tovább edzői karrierjét. Emellett a játékot sem hagyja abba, a Király SE megyei I-es csapatában játszik a következő szezonban. Schimmer öt éve dolgozik KSE egyéni képző edzőjeként, a nyáron a Haladás mellett a Király SE-től is kapott ajánlatot, akik szerették volna még jobban bevonni a szakmai munkába, főállású edzői státuszt kínálva neki.

- Nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen köztudott, hogy ezer szállal kötődöm a Haladáshoz, de a Király SE-ben öt éve elkezdett munkát is nagyon élvezem. Szeretném az edzői pályafutásomat is lépésről lépésre felépíteni, úgy, ahogyan tettem azt játékos karrieremmel is. Azzal, hogy a Király SE B tehetségközpont minősítést kapott az MLSZ-től, nagy fejlődési lehetőség előtt áll, és ennek az útnak, ennek a fejlődésének szeretnék én is a részese lenni. Tanulni, fejlődni, tapasztalatot gyűjteni, ezek számomra most a legfontosabbak, és erre a Királynál jobb helyet nem is találhatnék. Új életet kezdek a profi futball után, és jó ezt egy olyan közösségben megtenni, ahol ismernek, bíznak bennem, megbecsülnek, megvannak a szakmai kihívások, és még jól is érzem magam. Nagyon megtisztelő volt, hogy a Haladásnál az edzői stáb tagjaként számoltak volna velem, köszönöm ezúton is, hogy bennem gondolkodtak, és bízom benne, hogy el fog jönni az az idő, amikor újra megtalál a feladat, én pedig már kellő tapasztalattal a hátam mögött, nem kihagyva a megfelelő lépcsőfokokat, készen állok annak elfogadására. Hiszen távlati céljaim között szerepel, hogy edzőként a felnőtt futballban vállaljak majd szerepet, de ennek még nem most van itt az ideje. Először a stabil alapokat szeretném lerakni, és ehhez a legjobb helyen vagyok. Az edzősködés mellett a játékot is folytatom, szeretnék segíteni megyei I-es csapatunknak céljai elérésében - mondta a Király Sportegyesület hivatalos honlapjának Schimmer Szabolcs , aki a 2021/22-es szezonban U12-es csapatot irányítja, készíti fel.

- Nagyon komoly erősítésként tekintünk Szabolcsra, akit Szombathelyen senkinek sem kell bemutatni. Játékos múltja, emberi tulajdonságai, szakmai kvalitásai mind-mind alkalmassá teszik, hogy a jövő edzői generációjának meghatározó tagja legyen. Egy motivált, intelligens szakemberről van szó, aki nagy segítségünkre lesz abban, hogy tehetségközpontunk szakmai célkitűzéseit együtt meg tudjuk valósítani. Az a tapasztalat, amivel Szabi vagy a tavaly nyáron érkezett Halmosi Peti rendelkezik, hatalmas segítség az öltözőben fiataljainknak - értékelte korábbi csapattársának szerződtetését Király Gábor, az egyesület elnöke.

Címlapfotó: kiralysportegyesulet.hu

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.