Schimmer Szabolcs a Király SE-ben vállalt edzői munkát

Vágvölgyi Bálint 2021-07-13 15:04:32
A Haladásnál is számoltak volna vele az edzői stábban.

A Szombathelyi Haladás a nyáron nem hosszabbította meg a klublegenda, Schimmer Szabolcs szerződését. A játékosnak az edzői stábban kínáltak további munkát, Schimmer azonban ezt nem vállalta el.

Schimmer Szabolcs: Nem számítottam rá, de fel voltam készülve

Két napja mi is megírtuk, hogy a Szombathelyi Haladás nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését három játékosának, Jancsó Andrásnak, Németh Máriónak és Schimmer Szabolcsnak. Németh Márió egy tegnapi interjúban elmondta, nagyon meglepte a döntés és csalódott, hogy kilenc év után távoznia kell, amit a klub részéről azzal indokoltak, hogy a szakmai stábban nem számolnak a középpályással.

Most kideült, Schimmer Szabolcs főállású edzőként a Király Sportegyesületben folytatja, építi tovább edzői karrierjét. Emellett a játékot sem hagyja abba, a Király SE megyei I-es csapatában játszik a következő szezonban. Schimmer öt éve dolgozik KSE egyéni képző edzőjeként, a nyáron a Haladás mellett a Király SE-től is kapott ajánlatot, akik szerették volna még jobban bevonni a szakmai munkába, főállású edzői státuszt kínálva neki.

- Nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen köztudott, hogy ezer szállal kötődöm a Haladáshoz, de a Király SE-ben öt éve elkezdett munkát is nagyon élvezem. Szeretném az edzői pályafutásomat is lépésről lépésre felépíteni, úgy, ahogyan tettem azt játékos karrieremmel is. Azzal, hogy a Király SE B tehetségközpont minősítést kapott az MLSZ-től, nagy fejlődési lehetőség előtt áll, és ennek az útnak, ennek a fejlődésének szeretnék én is a részese lenni. Tanulni, fejlődni, tapasztalatot gyűjteni, ezek számomra most a legfontosabbak, és erre a Királynál jobb helyet nem is találhatnék. Új életet kezdek a profi futball után, és jó ezt egy olyan közösségben megtenni, ahol ismernek, bíznak bennem, megbecsülnek, megvannak a szakmai kihívások, és még jól is érzem magam. Nagyon megtisztelő volt, hogy a Haladásnál az edzői stáb tagjaként számoltak volna velem, köszönöm ezúton is, hogy bennem gondolkodtak, és bízom benne, hogy el fog jönni az az idő, amikor újra megtalál a feladat, én pedig már kellő tapasztalattal a hátam mögött, nem kihagyva a megfelelő lépcsőfokokat, készen állok annak elfogadására. Hiszen távlati céljaim között szerepel, hogy edzőként a felnőtt futballban vállaljak majd szerepet, de ennek még nem most van itt az ideje. Először a stabil alapokat szeretném lerakni, és ehhez a legjobb helyen vagyok. Az edzősködés mellett a játékot is folytatom, szeretnék segíteni megyei I-es csapatunknak céljai elérésében - mondta a Király Sportegyesület hivatalos honlapjának Schimmer Szabolcs , aki a 2021/22-es szezonban U12-es csapatot irányítja, készíti fel.

- Nagyon komoly erősítésként tekintünk Szabolcsra, akit Szombathelyen senkinek sem kell bemutatni. Játékos múltja, emberi tulajdonságai, szakmai kvalitásai mind-mind alkalmassá teszik, hogy a jövő edzői generációjának meghatározó tagja legyen. Egy motivált, intelligens szakemberről van szó, aki nagy segítségünkre lesz abban, hogy tehetségközpontunk szakmai célkitűzéseit együtt meg tudjuk valósítani. Az a tapasztalat, amivel Szabi vagy a tavaly nyáron érkezett Halmosi Peti rendelkezik, hatalmas segítség az öltözőben fiataljainknak - értékelte korábbi csapattársának szerződtetését Király Gábor, az egyesület elnöke.

Címlapfotó: kiralysportegyesulet.hu

Szólj hozzá!

Sikertörténet lett a SZOVA Újrahasználati Központja

Van nem használt, de még jó állapotban lévő tárgya? Ne dobja ki!

Hamisan vádolt állatkínzással valakit a sárvári férfi, 300 ezer forintja bánja

Azt állította valakiről a sárvári férfi, hogy rosszul tartja kutyáit.

90 helyett 190-vel repesztett egy autós a kőszegi egyenesben

Egy 159-cel siető másik autóst előzött.

Asszonyfarsang - ez az idei karneválszínházi darab

Augusztus 17-től látható az előadás, ami ezúttal csakis szombathelyi színészeket vonultat fel.

Nagy Márton: Uniós pénz nélküli létre kell átállni

Nem a legfontosabb része az uniós pénzek a magyar gazdaságnak, de akkor mi lesz pl. a pedagógusok bérnek emelésével?

Így néz ki az átszakított ukrajnai gát a magasból

Humanitárius és ökológiai katasztrófa fenyeget Dél-Ukrajnában.

Irodát nyitott a győri Városrendészet Marcalvárosban

3,2 millió forintért újítottak fel egy helyiséget.

Többfelé várható eső, zápor, zivatar kedden

Szűrt napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű.

Kéne egy Ferrari? Most vehetsz a NAV-tól!

Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

LMP a szentiváni vízszennyezésről: Az önkormányzatnak és az államnak kéne monitoroznia a helyzetet

Jenei Ferenc és Keresztes László Lóránt tartott sajtótájékoztatót Győrszentivánon.

Lakástűzben meghalt egy ember Bajánsenyén

A konyhában keletkezett a tűz.

Lépéselőnyben a HVSE a feljutásért folytatott párharcban

Nyert a Szombathely Orosházán, egy hét múlva jön a visszavágó.

Plakáton köszönte meg tanárainak Dézsi polgármester, hogy emberré faragták

Pedagógusnap alkalmából kedveskedett egykori tanárainak a polgármester.

Nem nyírta le jól a füvet a Győr-Szol, Balla Jenő megcsinálta helyettük egy helyen

Két év után ismét közterületen nyírt füvet a független képviselő.

„A jegyző nem hazudik” – vagy mégis?

Nagyné Dr. László Edit győri jegyző a közgyűlésen azt mondta, nem kaptak hiánypótlásra felszólítást az Alkotmánybíróságtól, pedig úgy tűnik, hogy kaptak.