Schimmer Szabolcs a Király SE-ben vállalt edzői munkát

Vágvölgyi Bálint 2021-07-13 15:04:32
A Haladásnál is számoltak volna vele az edzői stábban.

A Szombathelyi Haladás a nyáron nem hosszabbította meg a klublegenda, Schimmer Szabolcs szerződését. A játékosnak az edzői stábban kínáltak további munkát, Schimmer azonban ezt nem vállalta el.

Schimmer Szabolcs: Nem számítottam rá, de fel voltam készülve

Két napja mi is megírtuk, hogy a Szombathelyi Haladás nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését három játékosának, Jancsó Andrásnak, Németh Máriónak és Schimmer Szabolcsnak. Németh Márió egy tegnapi interjúban elmondta, nagyon meglepte a döntés és csalódott, hogy kilenc év után távoznia kell, amit a klub részéről azzal indokoltak, hogy a szakmai stábban nem számolnak a középpályással.

Most kideült, Schimmer Szabolcs főállású edzőként a Király Sportegyesületben folytatja, építi tovább edzői karrierjét. Emellett a játékot sem hagyja abba, a Király SE megyei I-es csapatában játszik a következő szezonban. Schimmer öt éve dolgozik KSE egyéni képző edzőjeként, a nyáron a Haladás mellett a Király SE-től is kapott ajánlatot, akik szerették volna még jobban bevonni a szakmai munkába, főállású edzői státuszt kínálva neki.

- Nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen köztudott, hogy ezer szállal kötődöm a Haladáshoz, de a Király SE-ben öt éve elkezdett munkát is nagyon élvezem. Szeretném az edzői pályafutásomat is lépésről lépésre felépíteni, úgy, ahogyan tettem azt játékos karrieremmel is. Azzal, hogy a Király SE B tehetségközpont minősítést kapott az MLSZ-től, nagy fejlődési lehetőség előtt áll, és ennek az útnak, ennek a fejlődésének szeretnék én is a részese lenni. Tanulni, fejlődni, tapasztalatot gyűjteni, ezek számomra most a legfontosabbak, és erre a Királynál jobb helyet nem is találhatnék. Új életet kezdek a profi futball után, és jó ezt egy olyan közösségben megtenni, ahol ismernek, bíznak bennem, megbecsülnek, megvannak a szakmai kihívások, és még jól is érzem magam. Nagyon megtisztelő volt, hogy a Haladásnál az edzői stáb tagjaként számoltak volna velem, köszönöm ezúton is, hogy bennem gondolkodtak, és bízom benne, hogy el fog jönni az az idő, amikor újra megtalál a feladat, én pedig már kellő tapasztalattal a hátam mögött, nem kihagyva a megfelelő lépcsőfokokat, készen állok annak elfogadására. Hiszen távlati céljaim között szerepel, hogy edzőként a felnőtt futballban vállaljak majd szerepet, de ennek még nem most van itt az ideje. Először a stabil alapokat szeretném lerakni, és ehhez a legjobb helyen vagyok. Az edzősködés mellett a játékot is folytatom, szeretnék segíteni megyei I-es csapatunknak céljai elérésében - mondta a Király Sportegyesület hivatalos honlapjának Schimmer Szabolcs , aki a 2021/22-es szezonban U12-es csapatot irányítja, készíti fel.

- Nagyon komoly erősítésként tekintünk Szabolcsra, akit Szombathelyen senkinek sem kell bemutatni. Játékos múltja, emberi tulajdonságai, szakmai kvalitásai mind-mind alkalmassá teszik, hogy a jövő edzői generációjának meghatározó tagja legyen. Egy motivált, intelligens szakemberről van szó, aki nagy segítségünkre lesz abban, hogy tehetségközpontunk szakmai célkitűzéseit együtt meg tudjuk valósítani. Az a tapasztalat, amivel Szabi vagy a tavaly nyáron érkezett Halmosi Peti rendelkezik, hatalmas segítség az öltözőben fiataljainknak - értékelte korábbi csapattársának szerződtetését Király Gábor, az egyesület elnöke.

Címlapfotó: kiralysportegyesulet.hu

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról