Schimmer Szabolcs: Nem számítottam rá, de fel voltam készülve

Vágvölgyi Bálint 2021-05-28 11:26:00
A Haladás nem hosszabbította meg a klublegenda szerződését, aki az edzői stábban felajánlott szerepre még nem adott választ a klubnak, ugyanis nincs letisztázva, hogy ez pontosan mit takar.

Két napja mi is megírtuk, hogy a Szombathelyi Haladás nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését három játékosának, Jancsó Andrásnak, Németh Máriónak és Schimmer Szabolcsnak.

Németh Márió egy tegnapi interjúban elmondta, nagyon meglepte a döntés és csalódott, hogy kilenc év után távoznia kell, amit a klub részéről azzal indokoltak, hogy a szakmai stábban nem számolnak a középpályással. Ehhez képest Mátyus János vezetőedző a közösségi oldalán azt írta, Németh a jelenlegi szombathelyi labdarúgás egyik legnagyobb értéke volt és sajnálja, hogy el kell mennie.

Schimmer Szabolcsot, a zöld-fehérek élő legendáját 2019 augusztusában már egyszer elengedte a nevelőegyesülete. Azt a döntést is nagy szurkolói felháborodás kísérte, azonban még az év decemberében újra szerződést ajánlott a klub a játékosnak.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Haladás ügyvezetője a mostani döntés után a klubhonlapnak adott interjújában elmondta, a védőnek az edzői stábban kínáltak további munkát. Ezzel kapcsolatban kerestük meg Schimmert, aki az Ugytudjuk.hu-nak elmondta, hogy semmi konkrétumot nem tud még ezzel kapcsolatban.

"Közölték velem, hogy játékosként már nem számolnának velem, de a stábban kapnék szerepet. Hogy igazából ez mit jelent, még nem letisztázott, úgyhogy nem is tudtam erre választ adni."

Arra is kíváncsiak voltunk, személy szerint, hogy élte meg, hogy nem hosszabítják meg a szerződését, mennyire volt rá felkészülve.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

"Azért 37 és fél éves vagyok, már benne volt a pakliban, hogy esetleg nem számolnak velem. Az előző bajnokságban szerencsére sok szerepet kaptam, sokat tudtam játszani. Úgy érzem, fizikálisan még bírtam az iramot, de azért már felkészültem erre, hogy esetleg ez lesz a vége. Szezon közben ezt nekem nem mondta senki, de azért az ember ennyi idősen számít rá. Tudom, hogy nem rám épül már a jövő csapata.

Nem számítottam rá, de fel voltam készülve."

- mondta Schimmer, aki hozzátette, ha rajta múlik, egy évet még játszott volna ezen a szinten.

"Így alakult, el tudom fogadni, hogy ez volt a döntés."

Szólj hozzá!

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.