A Hende Csaba lakásához közeli hidat akarják felújítani Szombathelyen?

Fehér Buda 2021-07-12 15:21:00
A városban sokkal rosszabb állapotú hidak is vannak annál, mint amit az országgyűlési képviselő most felújíttatna. Nemény polgármester egy videóban azt sejtette, hogy Hende lakásának közelsége miatt akarják inkább a Markusovszky utca hidját felújítani.

Nemény András (Éljen Szombathely!), Szombathely polgármestere hétfőn délután a Szent István király utcai hídnál tartott tájékoztatót, amit a város Facebook-oldalán is közvetítettek. A polgármester közölte: Pár hete egy tanulmányt készíttettek, amely felmérte Szombathely hídjainak állapotát, ebből kiderült, hogy város legrosszabb állapotban lévő hídja található az utcában. A tanulmány elkészülte után az aszfalt ki is lyukadt, azóta napi problémát okoz az útszakasz az arra járóknak.

Nemény felhívta rá a figyelmet, hogy félő, a híd olyan rossz állapotba kerül, le kell majd zárni. Ha ez megtörténne, akkor egy egész városrészt vágnának el a város vérkeringésétől. A polgármester szerint tehát sürgős a tennivaló, viszont van rá remény, hogy a város kap kormányzati támogatást fejlesztésekre.

A támogatásról azonban nem egyeztetett Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője a városvezetéssel.

A tervekben így ugyan szerepel egy kitétel hídrekonstrukcióra, de az a Markusovszky utcja hídjának felújítását jelentené, 130 millió forintból.

„Ha nincs egyeztetés, akkor hiába kapunk jó célból pénzt, nem tudjuk a legjobb helyre fordítani. Ezt nem mi döntjük el, hanem a szakma” – tette hozzá Nemény, aki azt kéri Hendétől, hogyha a város már nem kapja meg a működési támogatást, és csak fejlesztésre érkezik pénz, akkor legalább a sorrend legyen megfelelő. Nemény kiemelte, hogy a fejlesztésekre szánt összegből 430 millió forintot útfelújításra kell majd fordítani. A polgármester szerint az lenne a legfontosabb, hogy ők tudják megmondani, melyik útra költhessék el ezt a pénzt, és ne az legyen a szempont, hogy melyik képviselő hol lakik.

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

 

Nemény után Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője vette át a szót, aki elmondta, ennél a hídnál nincs fontosabb. Ha ezt lezárják, sokaknak óriásit kéne kerülnie, hogy bejussanak a belvárosba. Tóth kiemelte, hogy a tömegközlekedés is ezen az úton zajlik, mindkét irányba. Ha ezeket kiveszik, egész városrészeket vágnak el a belvárostól. A képviselő hozzátette, hogy a déli városrész infrastruktúrája nem fejlett, a bevásárláshoz, az orvosokhoz is tömegközlekedéssel tudnak eljutni az idősebbek.

Tóth a videóban bemutatta, hogy csütörtökön találtak egy beszakadást a hídon, amelyet pénteken a SZOVA már ki is javított. Az aszfalt azonban mára ismét beszakadt, a hiba miatt már valószínűleg a jövő héten egy sávra kell állítani a közlekedést, ami miatt megnehezedik majd az arra járók dolga. „Mindenki tudja, hogy Szombathelyen az összes híd felújításra szorul, kivéve azokat, amelyeket az elmúlt néhány évben újítottak fel. 54 híd van a városban, nem szabad megengedni, hogy a jövőben hasonló történjen a többivel” – tette hozzá Tóth, aki reméli, hogy mihamarabb és minél rövidebb idő alatt meg tud majd újulni a híd.

Szólj hozzá!

Fegyvernek látszó tárggyal akartak rabolni a szombathelyi KFC-nél

A Körmendi úti étteremhez kellett hétfő este kivonulni a rendőröknek.

A Szombathelyi Haladásba igazolt Bajner Bálint

A 33 éves csatár a szezon végéig írt alá.

VIDEÓ - Autós üldözés volt Győrben

Egy 26 éves sofőr nem bírt a vérével.

A legnépszerűbb streetwear márkák a fiatalok körében

A streetwear divat ebben a szezonban sem kerül el senkit.

Egy naptár praktikus kellék otthonra és az irodába

Bár ma már az okostelefonok, a számítógépek és az okosórák és -karkötők korában számos eszközbe beírhatjuk a legfontosabb teendőinket, az emlékeztetőket, továbbra is a papíralapú naptárak nyújtják a leglátványosabb megoldást.

15,7 millióval szponzorálta a győri önkormányzat az I. Győri Bált szervező önkormányzati céget

A cég korábban azért nem adta ki, kivel és milyen összegben szerződött, mert szerintük nem közpénzből szervezték a bált.

Czeglédy: Diplomát hazudik a Vas Népe Lenkai Nórának

Ha már erről is hazudnak, miről fognak még? - írja a képviselő.

Meneszthetik az ETO FC Győr vezetőedzőjét

Kikapott a feljutásért küzdő csapat a Kozármislenytől.

Féláron járhat a negyedéves felnőtt buszbérlet Győrben

A győri állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok a negyedéves bérleteiket féláron vásárolhatják meg.

Gyenge eső, zápor is előfordulhat hétfőn

Késő délután északnyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőtakaró.

10 ezer forintot adna minden szombathelyi nyugdíjasnak a városvezetés

Az egészségkárosodás miatt ellátásban részesülők is megkapnák az önkormányzat egyszeri segítségét.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Lenkai Nóra: A kampány indulásával szabadságra fogok menni

Április 20-ig azonban továbbra is az ELTÉ-n dolgozik a szombathelyi Fidesz polgármester-jelöltje.

Koczka: Hende Csaba egy politikai pilótajátékot űz Szombathelyen

A Pro Savaria önkormányzati képviselője szerint a helyi Fidesz éppen úgy működik, mint egy pilótajáték, mindig a régóta bent lévők járnak legjobban.

Dézsi nem hitt a szentiváni civilek akkreditált vizsgálatának, több mint 2 millióért újramérette a szennyezést

Pedig előtte egyszer már leellenőriztette az eredeti mintákat. Ismét kicenzúrázott szerződést küldött adatigénylésre a győri polgármester.