Nem tüntették fel, hogy "szokványostól eltérő tartalmú", egy újabb szivárványos könyv forgalmazóját büntették meg

Fehér Buda 2021-07-07 19:30:09
Most éppen a Micsoda család! című könyvet kifogásolta a Pest Megyei Kormányhivatal.

A Pest Megyei Kormányhivatal megbüntette a Micsoda család! című mesekönyv forgalmazóját - jelentette be a Hír TV műsorában Tarnai Richárd, megyei kormánymegbízott. Tarnai a műsorban elmondta, hogy hetekkel ezelőtt érkezett hozzájuk bejelentés, arról, hogy a kiadvány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe ütközik. A könyv forgalmazója ugyanis nem tüntette fel a köteten, hogy

a mesekönyv a "szokványostól eltérő tartalmú".

A HVG hozzáteszi, hogy Tarnai szerint a könyv a Benedek Elek, és más klasszikus mesekönyvek mellett volt, emiatt a Kormányhivatal arra jutott, hogy "ezzel a cég megtévesztette a vásárlókat, mert nem voltak abban a helyzetben, hogy valós információk alapján tudjanak döntést hozni a vásárlásról".

Nemrég a fővárosi kormányhivatal már ugyanígy beleszállt a Meseország mindenkié című mesés könyvbe, ám akkor nem szabtak ki bírságot a könyvet kiadó Labriszra. Tarnai szerint most azonban azért volt erre szükség, mert egyértelműen megvalósult a törvénysértés.

"Manapság, amikor kifejezetten nagyon erős nyomulás van abba az irányba, hogy egyébként az alaptörvényben rögzített gyermeki jogokat támadják, és olyan alternatívákkal kínálják az embereket, amelyek jogszabályba ütköznek, akkor nem elég a figyelmeztetés, hanem bírságot is ki kell szabni" - tette hozzá Tarnai, aki szerint egyébként mostanában reggeltől estig nagyon agresszívan van jelen a szivárványos kampány, de ezzel nincs baj, hiszen

"hiszen Magyarországon teljes szabadság van e tekintetben".

Tarnai kijelentéseire a Szivárványcsaládokért Alapítvány a Facebookon reagált, a posztjukban azt írták, a mesekönyv egyszerű, mindennapos történéseket mutat be, a szülők szexualitása nem is téma benne. A benne található verseket Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, műfordító ültette át magyarra. A borítón, a könyv bemutatásából ráadásul kiderül, hogy szivárványcsaládok szerepelnek benne - és ez belelapozva is egyértelmű.

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

 

Az alapítvány szerint nagyon sok családnak jelentett nagyon sokat, hogy van egy olyan mesekönyv, ami róluk szól, ezért azon az állásponton vannak, hogy egyetlen kisgyerektől sem szabad elvenni azt az örömöt. A megjelenése óta egyébként a Micsoda család! több forgalmazónál is stabilan tartja a helyét a keresett kiadványok között. Ez visszaigazolja azt, hogy egy piaci rést fed le. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.