Nem tüntették fel, hogy "szokványostól eltérő tartalmú", egy újabb szivárványos könyv forgalmazóját büntették meg

Fehér Buda 2021-07-07 19:30:09
Most éppen a Micsoda család! című könyvet kifogásolta a Pest Megyei Kormányhivatal.

A Pest Megyei Kormányhivatal megbüntette a Micsoda család! című mesekönyv forgalmazóját - jelentette be a Hír TV műsorában Tarnai Richárd, megyei kormánymegbízott. Tarnai a műsorban elmondta, hogy hetekkel ezelőtt érkezett hozzájuk bejelentés, arról, hogy a kiadvány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe ütközik. A könyv forgalmazója ugyanis nem tüntette fel a köteten, hogy

a mesekönyv a "szokványostól eltérő tartalmú".

A HVG hozzáteszi, hogy Tarnai szerint a könyv a Benedek Elek, és más klasszikus mesekönyvek mellett volt, emiatt a Kormányhivatal arra jutott, hogy "ezzel a cég megtévesztette a vásárlókat, mert nem voltak abban a helyzetben, hogy valós információk alapján tudjanak döntést hozni a vásárlásról".

Nemrég a fővárosi kormányhivatal már ugyanígy beleszállt a Meseország mindenkié című mesés könyvbe, ám akkor nem szabtak ki bírságot a könyvet kiadó Labriszra. Tarnai szerint most azonban azért volt erre szükség, mert egyértelműen megvalósult a törvénysértés.

"Manapság, amikor kifejezetten nagyon erős nyomulás van abba az irányba, hogy egyébként az alaptörvényben rögzített gyermeki jogokat támadják, és olyan alternatívákkal kínálják az embereket, amelyek jogszabályba ütköznek, akkor nem elég a figyelmeztetés, hanem bírságot is ki kell szabni" - tette hozzá Tarnai, aki szerint egyébként mostanában reggeltől estig nagyon agresszívan van jelen a szivárványos kampány, de ezzel nincs baj, hiszen

"hiszen Magyarországon teljes szabadság van e tekintetben".

Tarnai kijelentéseire a Szivárványcsaládokért Alapítvány a Facebookon reagált, a posztjukban azt írták, a mesekönyv egyszerű, mindennapos történéseket mutat be, a szülők szexualitása nem is téma benne. A benne található verseket Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, műfordító ültette át magyarra. A borítón, a könyv bemutatásából ráadásul kiderül, hogy szivárványcsaládok szerepelnek benne - és ez belelapozva is egyértelmű.

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

 

Az alapítvány szerint nagyon sok családnak jelentett nagyon sokat, hogy van egy olyan mesekönyv, ami róluk szól, ezért azon az állásponton vannak, hogy egyetlen kisgyerektől sem szabad elvenni azt az örömöt. A megjelenése óta egyébként a Micsoda család! több forgalmazónál is stabilan tartja a helyét a keresett kiadványok között. Ez visszaigazolja azt, hogy egy piaci rést fed le. 

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is