Győrben közlekedünk: a történelem az utakon is ismétli magát

Papp László Tamás 2021-07-07 16:27:36
De egyesek valószínűleg most sem tanulnak belőle.

A továbbiakban leírtak bárminemű egyezése az elmúlt napokban sajtóban megjelentekkel pusztán a véletlen műve

– ezzel a kezdődik a Győrben közlekedünk videója.

Egy történet...

A továbbiakban leírtak bárminemű egyezése az elmúlt napokban sajtóban megjelentekkel pusztán a véletlen műve"Nincs mentségem arra, amit tettem, őszintén sajn...

S ezzel folytatódik:

„Nincs mentségem arra, amit tettem, őszintén sajnálom, ami történt, bocsánatot kérek mindenkitől, akit veszélyeztettem” – meakulpázik egy korábbi esetben vétkes autós. 

„Egyszer nem voltam bekötve és egyszer elfelejtettem az autóm világítását bekapcsolni, de ezeken túl az elmúlt hétvégéig nem szegtem szabályt, törvényt. Ismétlem, tudom, hogy ez nem mentség, de azon a hétvégén történt velem egy egészségügyi vészhelyzet, ami vezetés közben ért. Egész egyszerűen pánikba estem, és szerettem volna minél előbb eljutni a kórházba. Egy ideje visszatérő egészségügyi problémáim vannak, ezekre gyógyszert is szedek, ám ez nem zárja ki, hogy autót vezessek, ezt papírokkal igazolni is tudom, ahogy ezt a rendőrségen is megtettem”

– mondja az illető, aki azután szólalt meg, hogy a Veszprémi Járásbíróság négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte, mivel közúti veszélyeztetéssel gyanúsították meg – számolt be róla az Index.

Június 27-én több életveszélyes manővert is végzett a 8-as főút városlődi szakaszán. Az autó sofőrje előbb megpróbált a záróvonalon a szembejövő sávban előzni egy motorost, a sebességhatárt jócskán túllépve, majd – hogy elkerülje az ütközést a vele szabályosan szembejövőkkel – a leállósávba húzódott le. A jármű vezetőjét nem kímélték a kommentelők, valóságos népharag zúdult rá. Sokan életfogytiglani börtönt, egyesek még ennél is súlyosabb büntetést javasolnak neki 

– derül ki a cikkből.

Amikor megelőztem a buszt, és láttam, hogy szemből egy másik jármű tart felém, tudtam, hogy ha jobbra húzódom, akkor elsodrom a buszt. Van buszos jogosítványom is, így tisztában voltam a következményekkel, ezért egyetlen lehetőségként a szembejövő oldal padkája maradt, mert ha a fékre taposok, akkora sebességnél az autóm biztos megcsúszik, és abból tömegbaleset lett volna. Talán a jóisten fogta a kezemet, amikor sikerült elkerülnöm az ütközést 

– folytatódik a Canossa-járás.

„Nagyon szégyellem és nagyon sajnálom, ami történt, az nem igaz, amit állítottak, hogy elhajtottam a helyszínről. Nagyjából tíz percig álltam, és vártam, hogy kell-e segíteni valakinek, ám szerencsére senki sem sérült meg, nem állt meg más autós, mindenki haladt tovább. A közelben lakom, így hazavezettem, amennyire az autóm állapota engedte, majd otthon bevettem a gyógyszereimet. Ha tehetném, visszacsinálnám a történteket, és ezúton bocsánatot kérek mindenkitől, akit megijesztettem, veszélyeztettem”

– zárul a mentegetőzés.

Kérdés, lesz-e mindennek bármi hatása a többi másokat veszélyeztető autósra? A videón rögzített eset nem erről tanúskodik....

 

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.