A Szombathelyre becsapódó Gyurcsány-üstökös szelficunamit indított el

Farkas Bazsi 2021-07-07 20:52:00
A bekiabálóknak azt mondta a volt miniszterelnök, hogy ne kiabáljanak, mert berekednek, akkor meg tablettát kell majd szopogatniuk.

A szombathelyi politikusfórumok kedvelt és mondhati szokásos helyszínére, a Domus üzletház melletti térre hirdetett meg ma késő délutánra fórumot a DK, és Gyurcsány Ferenc. Nehéz megsaccolni a tömeget, de szerintünk pár százan alkották a volt miniszterelnökre kíváncsi tömeget.

Gyurcsány bemutatta a DK helyi képviselőjelöltjét, Czeglédy Csabát, majd gyorsan hozzáfűzte, hogy hát ha valaki már megmutatta, hogy őt nem tudja bedarálni a Fidesz, az éppen Czeglédy volt, aki még a börtönt is megjárta. Nem is szabad ezekkel egyezkedni - összegezte Gyurcsány.

Beszéde közben néhányan bekiabáltak neki. Az egyik hangoskodó úrnak azt mondta, hogy inkább beszélgessen kiabálás helyett, mert a kiabálástól bereked, akkor meg majd jöhetnek a tabletták. 

Aztán érintette a határon túli szavazók kérdését. Szerinte ugyanis a folyamatos külföldi lakcímmel rendelkezőktől el kellene venni a szavazati jogot. A DK elnöke azt emelte ki, hogy bár ezt most legmarkánsabban a pártja képviseli, nem kell, hogy az összellenzékre ráeröltessék, lesz még idő erről beszélgetni később is.

Kitért a szombathelyi ügyekre is. Arra emlékeztetett, hogy amikor Szombathelytől elvitték az intézményeket, iskolákat vontak össze, vagy éppen hátrányosan különböztették meg a kormányzati intézkedésekkor, akkor a helyi fideszes csak hallgatott. Egy szót sem szólt.

Ugyanígy hallgatnak most, hogy az autópályákat szeretnék elvenni a magyaroktól - hangoztatta Gyurcsány.

A közel fél órás stand up után jöttek a lakossági kérdések. 

Aktívak voltak a fiatalok. Volt, aki azt kérdezte, hogy miért nem volt hitelmoratórium a 2008-as válságkor. 

Gyurcsány azt felelte, hogy az egy teljesen másfajta válság volt, mint a mostani. Akkor nem volt pénz, így eleve hitelt kellett felvenni. Most volt pénzt az embereknél, csak leállt az élet egy időre, így logikus volt, hogy egy időre befagyasztják a hitelek törlesztését.

Más azt kérdezte, hogy mi a véleménye a foci Eb-n történt magyar himnusz kifütyülésről, és arról, hogy valaki szivárványos zászlóval befutott a német-magyar meccsre.

A volt miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy szerinte mindegy, hogy valaki letérdeléssel, vagy a RESPECT feliratra mutatással fejezi ki a tiszteletét, mind a kettő alkalmas arra. Ami a helytelen az az, hogy amíg a Fidesz ezt behozza beszédtémába, addig elterelődik a figyelem a Fudan egyetemről, amit most a pesti diákváros helyére akarnak kínai hitelből felépíteni. A focira visszatérve Gyurcsány még hozzáfűzte, hogy szerinte alávaló egy ország himnuszát kifütyülni, de szivárványos zászlóval befutni a pályára éppen olyan, mint amit egyesek ezen a fórumon a bekiabálással csinálnak: feltűnést keltenek.

Egy idősebb hölgy azt kérdezte, hogy bírja mindezt a Gyurcsány család?

A DK elnök erre csak legyintett, hogy a feladatokat meg kell oldani. Köszöni szépen jól vannak. 

A hivatalos rész után a tömeg szelfizni kezdett Gyurcsánnyal. A Pesti TV kollégáit pedig egyre másra vonták kérdőre, hogy minek mentek oda, és egyébként pedig miért hazudnak össze-vissza a propagandatévében. Füssy Angéla ezt hol jobban, hol kevésbé jól viselte.

Gyurcsány pedig egy idő után már egyre kevésbé bírta a szelfizők ostromát, de azért egy utolsó fotóra még mindig maradt ideje, talán senki sem maradt közös fotó nélkül.

Szólj hozzá!

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.