Mégsem fogják bővíteni a körmendi sportcsarnokot, helyette egy vadiújat szeretne a városvezetés

Nagy Donát 2021-06-21 18:08:54
Azt mondják, szükség van rá. A kormányhoz mennek pénzt kérni.

Új multifunkcionális sportcsarnok megépítését kezdeményezi az önkormányzat

- posztolta Facebook-oldalára Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester.

Azt írja, hogy Körmend Város Önkormányzata Képviselő-testülete a mai rendkívüli ülésén elfogadta azt az általa beterjesztett határozati javaslatot, melyben kezdeményezik egy új multifunkcionális sportcsarnok építését.

Magyarország Kormánya korábban 70 millió forintos támogatást nyújtott Körmend városának, hogy a mostani, Kossuth Lajos utcai sportcsarnok bővítésének lehetőségét megvizsgáljuk, illetve előkészítsük. Az előkészületi munkák során azonban olyan feladatok merültek fel, mely egyértelművé tette, hogy új úton kell elindulnunk, és egy teljesen új sportcsarnok megépítését kell kezdeményeznünk a Magyar Kormánynál

- írja Bebes, aki szerint a mai döntéssel egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy egy új, minden igényt kielégítő multifunkcionális sportcsarnokkal gazdagodjon a város. Az új létesítmény szükségességét szerinte Körmend kosárlabdacsapatának eredményei is indokolják.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Korábban úgy tűnt, hogy a régi sportcsarnokot fogják kibővíteni és felújítani, a tervezésre kapott is a város 70 millió forintot. Az előkészítő fázist eredetileg július 31-ig kellett volna teljesíteni.

Ám úgy tűnik, valami gikszer lehet a jelenlegi csarnok körül, és inkább egy újhoz kérnének pénzt a városvezetők. 

Az előkészületek és a tárgyalások folynak, bízunk a kormány támogatásában

- zárja posztját a polgármester, azaz úgy tűnik, városi pénz helyett a kormánytól remélnek közpénzt az építkezéshez. 

E-mailben kerestük meg a város polgármesteri hivatalát annak érdekében, hogy megtudjuk, milyen problémák adódtak az előkészítő fázisban, és miért döntöttek inkább egy vadiúj sportcsarnok megépíttetése mellett, illetve ehhez mennyi állami pénzre számítanak. Válasz esetén természetesen közzétesszük a részleteket.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is