TAO-pénzből foltozzák be az Arena Savaria tetejét

ugytudjuk.hu 2021-06-15 14:18:00
Nagyjából 91 millió forintba fog kerülni.

Még április közepén írtuk meg az Ugytudjuk.hu-n, hogy beázik a(z azóta már) háromszoros bajnok és Magyar Kupa-győztes Falco otthona, az Arena Savaria. Szombathely multifunkciós sportcsarnoka még 2006-ban épült, az elmúlt 15 évben elmaradt a komolyabb karbantartás, egy ideje pedig beázik az épület laposteteje. A gond nem mostanában kezdődött. Már az előző ciklusban előjött a probléma, de az akkori, fideszes városvezetők nem foglalkoztak vele. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Áprilisban egy egész napos esőzés után jártunk a csarnokban. Ahogy a fenti videóban is látható, éppen vödrökkel próbálták felfogni az esővizet, a lelátó székeit pedig hatalmas nejlonokkal takarták le.

Miből lesz felújítva az Arena Savaria, avagy mikor számíthat Szombathely az elvonások után kompenzációra?

Mikor számíthat Szombathely az elvonások után kompenzációra?- ezt a kérdést tette fel Ungár Péter a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője. Ungár többek között azért sürgette a választ, mert a városnak az iparűzési adó felezésével és a gépjárműadó elvonásával komoly kiesése van költségvetésben.

Az épület tulajdonosának - a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Vagyongazdálkodási Zrt - idei üzleti tervében szerepel a tetőszigetelés javítása, azonban ez a város külső anyagi forrása nélkül nem valósítható meg. Március elején Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester 2 milliárd 800 millió forint kompenzációt kért a központi költségvetésből, de időközben kiderült, hogy egy forint működési támogatást sem kap a kormánytól Szombathely, emiatt más megoldás után kellett nézni.

Most úgy néz ki, sikerült megoldást találni az Arena Savaria tetejének felújítására. Kovács Cecília, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az Ugytudjuk.hu-t, hogy TAO-pénzből fogják befoltozni a csarnok tetejét.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft. által üzemeltetett multifunkcionális sportcsarnok tetőszerkezete felújításra szorul.

A Sportközpont vezetése a beruházás nagyságára való tekintettel a felújítás finanszírozását külső forrás bevonásával tervezi. Erre lehetőséget keresve a 2021/2022-es TAO pályázati időszakra vonatkozóan az MKOSZ felé benyújtott kérelemben tárgyi eszköz beruházás, felújítás jogcímen szerepeltette a tető felújítását. Az MKOSZ 2021.05.31-én kelt határozatában a sportfejlesztési program keretében a kérelmet jóváhagyta (70%-os közvetlen támogatás, és 30%-os önrész intenzitással) 2022. évi lehívással.

- írta az ügyvezető. A teljes felújítás körülbelül bruttó 91 millió forintba fog kerülni.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.