Dobrev Klára az Ugytudjuknak: A keleti vakcinával oltottaknak legyen ingyenes az antitest-vizsgálat!

Papp László Tamás 2021-06-07 08:44:00
A DK miniszterelnök-jelöltje visszaadná az iskolákat és a kórházakat az önkormányzatoknak, a nyugdíjasoknak ígért 150 ezer forintos juttatást pedig a közmédiától elvett pénzből fedezné. Interjú!

Dobrev Klára múlt csütörtökön utcafórumot tartott Győrben, a rendezvény után tettük fel neki a kérdéseinket.

Nagyon sok jogkört, intézményt, illetve pénzt elvettek az utóbbi években az önkormányzatoktól, így Győrtől is. Ha megnyerné a választást, és Ön lenne a miniszterelnök, konkrétan milyen jogokat, intézményeket és támogatásokat adna vissza?

A legfontosabb, hogy egy ország akkor működhet normálisan, ha az embereknek joguk van dönteni a saját dolgaikban. Azt a döntést, hogy a győri iskolák milyenek legyenek, vagy a helyi járóbeteg-szakellátás, a kórház hogyan működjön, vissza kell adni a helyieknek.

Dobrev Klára bemutatta a DK győri parlamenti képviselőjelöltjét

Dobrev Klárát jó néhány tucat DK-szimpatizáns várta ma késő délután Győrben a Baross utcai csónakos szobornál. A párt miniszterelnök-jelöltje, a győri 1. választókerület DK-s előválasztási jelöltjeként induló Jancsó Zitát mutatta be. Jancsó elmondta: az ő családja elkötelezett baloldali, mégis sokat habozott, elinduljon-e a választáson. Végül az győzte meg, hogy Dobrev Klára lett a miniszterelnök-jelölt.

Tehát a kórházakat és az iskolákat visszaadná önkormányzati kézbe?

Persze. De ezt úgy kell megtenni, hogy el kell kezdeni beszélgetni a helyiekkel, a képviselő-testülettel és a polgármesterrel is, de leginkább a győri emberekkel. Hogy ki hogyan szeretné? Mert van olyan önkormányzat, amelyiknek van elég pénze a finanszírozásra, de olyan is, amelyiknek kevesebb jut erre.

Hogyan lehet ezt kiegyenlíteni? Valószínűleg nem kell egyforma szabályokat hozni mindenkire, hanem helyileg kell ezt megbeszélni, eldönteni, és úgy megpróbálni előbbre jutni. Biztos vagyok benne, hogy a legfontosabb: visszaadni az önkormányzatiságot az embereknek.

Fotó: Papp László Tamás

Győrben a szemétszállítás, a hulladékgazdálkodás egy neuralgikus pontja a városnak, elég, ha a helyi önkormányzati cég, a GYHG folyamatosan napirenden lévő ügyeire gondolunk, amelyekben már feljelentés is történt. Mi erről a koncepciója a DK-nak, úgy országosan, mint helyileg?

Hogy még ezt is lopásra használják, az tényleg döbbenetes. De mondjon már valamit, amit nem! Hogy egy város hogyan oldja meg a hulladékgazdálkodását, és ehhez milyen állami segítséget kell kapnia, ez korábban egy viszonylag jól működő rendszer volt.

Nyilván kellett rajta javítani és változtatni, de abban biztos vagyok: abba kell hagyni, hogy ezt is lopásra használják. Ehelyett oda kéne pénzt fektetni, hogy Győr sokkal zöldebb város legyen. Tehát hogy a hulladék újrafeldolgozását, a cirkuláris gazdaságot lehessen erősíteni.

Fotó: Papp László Tamás

A beszédében elmondta, hogy a beígért 150 ezer forintos egyszeri nyugdíjjuttatás fedezete részben a közmédia büdzséjéből lenne. Ezt érthetjük úgy, hogy a jelenlegi formájában megszüntetnék a közmédiát?

Tájékoztatásra, hogy mi történik az országban, szükség van. Közpénzből finanszírozott propagandára viszont nincs, azt fizessék a pártok, illetve a pártalapítványok. A közszolgálati tévének alapvetően híreket és kulturális műsorokat kell szolgáltatnia az egész nemzetnek.

Hogy ezt milyen formában csinálja, arról nagyon sokat lehet beszélgetni. De hogy nem kell évi 117 milliárdot elkölteni egy hatalmas épületben lévő hazugsággyárra, abban biztos vagyok.

Fotó: Papp László Tamás

A DK szerint azoknak, akiket kínai vakcinával oltottak, és nincs kimutatható antitestjük, azok legyenek jogosultak nyugati vakcinával történő oltásra. Tehát önök szerint a beoltottaknak biztosítani kéne a térítésmentes antitest-vizsgálatot?

Az lenne a minimum, ha legalább azoknak, akiket olyan oltóanyaggal oltottak be, amelynek nincsen európai, uniós engedélye, s felmerül a gyanú az illetőben, hogy nem védett, akkor ingyen járjon neki az antitest-vizsgálat. S ha ez azt mutatja ki, hogy nincs a védettséghez elegendő antitest a szervezetében, akkor oltsák be újra nyugati vakcinával. Van elegendő Pfizer-vakcina.

Többször felszólítottuk erre a miniszterelnököt, aki lemondott a Pfizer-vakcinákról, miközben pontosan látható, hogy a magyarok döntő többsége ezzel akarja beoltatni magát. Én ez ügyben levelet is írtam Ursula van der Leyen-nek, hogy álljon meg a menet: bármit is mondott az Orbán, a jövő évre vonatkozólag tartsanak fenn annyi oltóanyagot, hogy az új kormány is leadhassa a saját rendelését.

Szólj hozzá!

Megszavazza a Jobbik a homofób pedofiltörvényt

Ellentét az összefogáson belül.

Járatsűrítéssel könnyíti meg a fővárosi közlekedést a BKK

A keddi mérkőzés miatt útlezárásokra kell számítani a Puskás Aréna környékén.

Az Európai Bizottság a Fertő tavi gigahotel építésének leállítását kéri, vagy baj lesz

A sok millárd forintos természetpusztító projekt miatt elindították az uniós kötelezettségszegési eljárások előszobáját jelentő, annak elkerülését célzó egyeztetési folyamatot.

Ártatlannak vallotta magát a győri villanyszerelők meggyilkolásával vádolt férfi

Nem követett el semmit - ezt mondta a mai előkészítő ülésen a győri építkezési vállalkozó.

Hamarosan elstartolhat az ellenzéki hírszolgálat

Összehangolnák az ellenzéki települések médiumait, hogy ellensúlyozzák a közmédia kormánypropagandáját.

Hármas ikrek születtek Szombathelyen

Anyakönyvi hírek következnek.

Túl sok volt az érdeklődő: lehalt a villanyautósok pályázati weboldala

Így is másfél óra alatt elfogyott az elektromos autósoknak szánt állami ingyenpénz.

Csupán 2022 januárjában lehet új igazgatója a szombathelyi zeneiskolának

Czenek László korábbi igazgató idén februárban hunyt el.

Elképesztő: már az autópályákat is magánosítja a kormány

35 évre. Ellenzékben még az állami tulajdon és a stratégiai ágazatok megóvása volt a Fidesz programja. Változtak az idők.

Sipos Norbert visszatért a Haladásba

Korábban a Szombathelyi Haladásban futballozó, majd az Illés Akadémián edzősködő Sipos Norbert lett Németh Szabolcs egyik segítője.

A becsült ár 28-szorosáért kelt el Kurt Cobain egy karikatúrája

A Nirvana énekese saját maga rajzolta az önarcképet.

Több mint 300 településen irtják a szúnyogokat

A földi kezeléseket napnyugta után kezdik, így a méhekre, és más nappal aktív rovarokra nem jelent veszélyt a szúnyoggyérítés.

Egyre több teszten bukik ki, hogy a kínai oltás után nem jelentek meg antitestek

A beoltottak szerint nekik most csak a védettségbe vetett hit jutott.

Meghalt 21, többségében idős, krónikus beteg

255 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Eljött a villanyautóra vágyók idei nagy napja Magyarországon

Ma lehet lecsapni az ingyen pénzre a villanyautósoknak, 3 milliárd forintot oszt szét az állam.

Német szakértők szerint télre már szezonális betegség lehet a koronavírusból

A szakértők szerint még évekig velünk lehet a vírus, de az oltásokkal meg lehet előzni az újabb járványt.

Kanadai gyilkosokat fogtak el Magyarországon

A páros február végén a kanadai Hamiltonban ölt meg egy 39 éves férfit.

van még itt cikk a témában:

Újra nekifut a GYSEV a Győr-Sopron vasútvonal kétvágányúsításának

A vasútvonal részbeni kétvágányúsításának tervezéséről szóló közbeszerzést a napokban hirdette meg zöld-sárga vasúttársaság.

Ártatlannak vallotta magát a győri villanyszerelők meggyilkolásával vádolt férfi

Nem követett el semmit - ezt mondta a mai előkészítő ülésen a győri építkezési vállalkozó.

Pollreisz Balázs és Juhász István lesznek az MSZP-P jelöltjei a Győr környéki előválasztásokon

Pollreisz az egyes, Juhász a kettes körzetben indul a képviselőjelöltségért az ellenzéki előválasztáson.