Megvacsorázott a rabló, amíg áldozata a nappaliban rettegett

ugytudjuk.hu 2021-05-26 17:01:35
A pénztárca szinte üres volt, de a hűtőben akadt azért ez-az.

A Szombathelyi Törvényszék bejegyzése szerint a történet ott kezdődött, amikor a vádlott 2018. október 15-én éjfél körül, jogtalan eltulajdonítási szándékkal megjelent az általa korábbról ismert sértett lakásánál. Ide becsengetett, majd amikor a sértett ajtót nyitott, a terhelt az ajtót benyomva bement a lakásba, és a sértettet ököllel egy alkalommal arcul ütötte, majd az ajtót kulcsra zárta és a kulcsot a zsebébe tette. A terhelt a sértettől készpénz átadását követelte. A sértett ennek teljesítését megtagadta, ezért megfenyegette, hogy ismételten megüti.

A vádlott mindeközben kinyitotta a sértett hűtőjét, onnan sajtot, sonkát vett ki, valamint megevett egy zsemlét és megivott egy energiaitalt is.

A lakásban a terhelt észrevette a sértett pénztárcáját, azt magához vette, átforgatta, majd mivel abban semmit sem talált, újra pénzt követelt a sértettől, aki a további bántalmazástól tartva a pénztárca egyik rekeszéből átadott 10.000 forintot, és mutatta neki, hogy azon kívül már csak 2 darab 2.000 forintos címlet maradt a tárcájában, amire azonban a megélhetéséhez neki is szüksége van.

Erre a vádlott kivette az egyik 2.000 forintost, a másikat pedig kitépte a sértett kezéből, amely ezáltal kettészakadt. A terhelt mindezek után felszólította a sértettet, hogy menjenek el és vegyenek le pénzt a sértett bankkártyájáról, aki azonban közölte a vádlottal, hogy a bankszámláján nincsen már több pénze.

Fotó: Pixabay

A vádlott ekkor az egyik asztalról felvette a sértett mobiltelefonkészülékét, majd értékek után kutatva átnézte a lakásban a szekrényeket, mialatt a sértett megpróbált kijutnia lakásból, így elindult az ajtó irányába, de ekkor a terhelt megfenyegette, ha megpróbál elmenni, megüti. A sértett azonban mindenképpen menekülni akart, ezért a fürdőszobába ment, ahonnét az ablakon keresztül kimászott, és a társasház egyik lakójához ment segítséget kérni, aki értesítette a rendőrséget.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett el. A sértettnek 80.500 forint kára keletkezett, amelyből a nyomozás során 74.400 forint megtérült.

A vádlott a rabláson kívül különböző időpontokban, különböző áruházakból illatszereket, ruházati termékeket, élelmiszert is eltulajdonított. A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli rablás bűntette, 2 rendbeli lopás bűntette, 1 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és 13 rendbeli lopás vétsége miatt a jelenleg 17 éves, büntetlen előéletű vádlottal szemben 4 évi javítóintézeti nevelését rendelt el.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.