Hamarosan eladják a Youtube egykor legnézettebb videóját

Fehér Buda 2021-05-20 14:38:26
A Charlie bit my finger - againt hamarosan le is törlik a videómegosztóról.

A Youtube első néhány évében egyetlen videó dominálta a megosztó oldalt, a Charlie bit my finger - again. A néhány másodperces felvétel egy testvérpárt mutat be, majd a fiatalabb baba, Charlie megharapja a bátyja ujját. A 14 éves videó szereplői azóta már felnőttek, a korai internetsztárságukat most pedig pénzre váltják, írja a Metro.

A videót jelenleg még el lehet érni a Youtube-on, de Charlie és Harry Davies-Carr azt ígérik, hamarosan letörlik a felvételt, miután azt úgynevezett NFT-kért adták el az interneten. A világ egyik legelső viral videóját eddig 881 milliószór nézték meg, de ez a szám mára már nem elég ahhoz, hogy a videó egyáltalán a top 20-ba bekerüljön. 

 

Charlie bit my finger - again ! - On May 23rd this video will be removed from YouTube :)

Visit Charliebitme.com for all the latest on the NFT auction Contact us at harryandcharlie@gmail.comI am sorry comments are turned off. YouTube have set...

 

Az NFT-ket arra használják, hogy valakik szert tegyenek egy-egy internetes tartalom tulajdonjogára, az újfajta internetes aukciók a Bitcoin szerű kriptovalutákra emlékeztetnek. A technológiának a koronavírus-járvány adott nagy löketet, hiszen a járvány alatt nem lehetett személyesen aukciókat rendezni, így maradt az internetes megoldás. Azóta pedig dollármilliárdok mentek el egy-egy NFT-re. 

A Davies-Carr testvérek május 22-ék, a videó 14. születésnapján árverezik majd el a felvételt, a videót ezután le is törlik majd a Youtuberól. Az aukció nyertese a videó mellett egyébként még arra is lehetőséget kap majd, hogy újra forgassa a jelenetet az eredeti szereplőkkel, az árban ugyanis benne lesz egy látogatás is. 

A videót eredetileg a fiúk apja, Howard tette közzé a Youtube-on, csak azért, hogy a pár másodperces felvételt megmutathassa a gyermekei nagybátyjának, aki akkor éppen az Egyesült Államokban élt. A videó viszont túl nagy volt az akkor e-mail rendszereknek, így maradt a Youtube. A felvétel később bekerült egy amerikai műsorba is, utána pedig milliók keresték meg az interneten. 

A videó közben szépen fialt is, az elmúlt egy évtizedben nagyjából 100 ezer fontot hozott a család számlájára, amelyet a fiúk egyetemi tanulmányaira költenek majd.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.