Hamarosan eladják a Youtube egykor legnézettebb videóját

Fehér Buda 2021-05-20 14:38:26
A Charlie bit my finger - againt hamarosan le is törlik a videómegosztóról.

A Youtube első néhány évében egyetlen videó dominálta a megosztó oldalt, a Charlie bit my finger - again. A néhány másodperces felvétel egy testvérpárt mutat be, majd a fiatalabb baba, Charlie megharapja a bátyja ujját. A 14 éves videó szereplői azóta már felnőttek, a korai internetsztárságukat most pedig pénzre váltják, írja a Metro.

A videót jelenleg még el lehet érni a Youtube-on, de Charlie és Harry Davies-Carr azt ígérik, hamarosan letörlik a felvételt, miután azt úgynevezett NFT-kért adták el az interneten. A világ egyik legelső viral videóját eddig 881 milliószór nézték meg, de ez a szám mára már nem elég ahhoz, hogy a videó egyáltalán a top 20-ba bekerüljön. 

 

Charlie bit my finger - again ! - On May 23rd this video will be removed from YouTube :)

Visit Charliebitme.com for all the latest on the NFT auction Contact us at harryandcharlie@gmail.comI am sorry comments are turned off. YouTube have set...

 

Az NFT-ket arra használják, hogy valakik szert tegyenek egy-egy internetes tartalom tulajdonjogára, az újfajta internetes aukciók a Bitcoin szerű kriptovalutákra emlékeztetnek. A technológiának a koronavírus-járvány adott nagy löketet, hiszen a járvány alatt nem lehetett személyesen aukciókat rendezni, így maradt az internetes megoldás. Azóta pedig dollármilliárdok mentek el egy-egy NFT-re. 

A Davies-Carr testvérek május 22-ék, a videó 14. születésnapján árverezik majd el a felvételt, a videót ezután le is törlik majd a Youtuberól. Az aukció nyertese a videó mellett egyébként még arra is lehetőséget kap majd, hogy újra forgassa a jelenetet az eredeti szereplőkkel, az árban ugyanis benne lesz egy látogatás is. 

A videót eredetileg a fiúk apja, Howard tette közzé a Youtube-on, csak azért, hogy a pár másodperces felvételt megmutathassa a gyermekei nagybátyjának, aki akkor éppen az Egyesült Államokban élt. A videó viszont túl nagy volt az akkor e-mail rendszereknek, így maradt a Youtube. A felvétel később bekerült egy amerikai műsorba is, utána pedig milliók keresték meg az interneten. 

A videó közben szépen fialt is, az elmúlt egy évtizedben nagyjából 100 ezer fontot hozott a család számlájára, amelyet a fiúk egyetemi tanulmányaira költenek majd.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.