Hamarosan eladják a Youtube egykor legnézettebb videóját

Fehér Buda 2021-05-20 14:38:26
A Charlie bit my finger - againt hamarosan le is törlik a videómegosztóról.

A Youtube első néhány évében egyetlen videó dominálta a megosztó oldalt, a Charlie bit my finger - again. A néhány másodperces felvétel egy testvérpárt mutat be, majd a fiatalabb baba, Charlie megharapja a bátyja ujját. A 14 éves videó szereplői azóta már felnőttek, a korai internetsztárságukat most pedig pénzre váltják, írja a Metro.

A videót jelenleg még el lehet érni a Youtube-on, de Charlie és Harry Davies-Carr azt ígérik, hamarosan letörlik a felvételt, miután azt úgynevezett NFT-kért adták el az interneten. A világ egyik legelső viral videóját eddig 881 milliószór nézték meg, de ez a szám mára már nem elég ahhoz, hogy a videó egyáltalán a top 20-ba bekerüljön. 

 

Charlie bit my finger - again ! - On May 23rd this video will be removed from YouTube :)

Visit Charliebitme.com for all the latest on the NFT auction Contact us at harryandcharlie@gmail.comI am sorry comments are turned off. YouTube have set...

 

Az NFT-ket arra használják, hogy valakik szert tegyenek egy-egy internetes tartalom tulajdonjogára, az újfajta internetes aukciók a Bitcoin szerű kriptovalutákra emlékeztetnek. A technológiának a koronavírus-járvány adott nagy löketet, hiszen a járvány alatt nem lehetett személyesen aukciókat rendezni, így maradt az internetes megoldás. Azóta pedig dollármilliárdok mentek el egy-egy NFT-re. 

A Davies-Carr testvérek május 22-ék, a videó 14. születésnapján árverezik majd el a felvételt, a videót ezután le is törlik majd a Youtuberól. Az aukció nyertese a videó mellett egyébként még arra is lehetőséget kap majd, hogy újra forgassa a jelenetet az eredeti szereplőkkel, az árban ugyanis benne lesz egy látogatás is. 

A videót eredetileg a fiúk apja, Howard tette közzé a Youtube-on, csak azért, hogy a pár másodperces felvételt megmutathassa a gyermekei nagybátyjának, aki akkor éppen az Egyesült Államokban élt. A videó viszont túl nagy volt az akkor e-mail rendszereknek, így maradt a Youtube. A felvétel később bekerült egy amerikai műsorba is, utána pedig milliók keresték meg az interneten. 

A videó közben szépen fialt is, az elmúlt egy évtizedben nagyjából 100 ezer fontot hozott a család számlájára, amelyet a fiúk egyetemi tanulmányaira költenek majd.

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.