Mostantól nem lehet vasárnaponként házasodni Kőszegen

Fehér Buda 2021-05-12 08:45:50
Básthy Béla polgármester áprilisban több döntést is hozott.

A vonatkozó törvények értelmében a veszélyhelyzet idején a képviselő-testület nem ülésezik Kőszegen sem. A város működésének és fejlődésének érdekében viszont Básthy Béla (Fidesz-KDNP) polgármester viszont áprilisban több döntést is hozott, ezeket a város Facebook-oldalán osztották meg. Többek között kiderült az is, hogy a törvény február 1-től vasárnap nem ad lehetőséget házasságkötésre és élettársi kapcsolat létesítésére. Az önkormányzati rendelet módosítása után a hivatali helyiségen és a hivatali munkaidőn kívül az eddig érvényes „pihenőnap” helyett szombat szerepel a ceremóniák lehetséges időpontjaként,

vagyis nem lehet vasárnap házasodni Kőszegen.

A polgármester emellett elfogadta a polgármester Kőszeg Város 2020. évi gyermekvédelmi beszámolóját. Kőszeg állandó lakosságának 17,45 %-a 18 év alatti, ezt az arányt emeli az iskolák miatt Kőszegen tartózkodó gyermekek és fiatalok magas száma. A koronavírus járvány számos új feladatot rótt az ellátásban dolgozókra, a cél a problémák kialakulásának megelőzése, időbeni feltárása, kezelése. Elkészült Kőszeg közétkeztetési minőségellenőrzési stratégiája is, amely értelmében a jövőben az önkormányzat kérdőíves felmérésekkel, illetve szúrópróba szerű kóstolással rendszeresen ellenőrzi a közétkeztetésben feltálalt étel minőségét.

A Magyar Falu Program keretében állami támogatásból felújítják a bozsoki óvodát. Kőszeg és a Szombathelyi Egyházmegye mint a bozsoki óvoda fenntartója között megállapodás született arról, hogy a bozsoki óvoda működésének feltételeit a munkálatok ideje alatt a Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde Újvárosi Tagóvodájának eddig üresen álló csoportszobájában biztosítják. Elfogadta a polgármester a 2.805 milliárd forint állami támogatásból megvalósuló Kőszegi Út- és Parkolóépítési Program engedélyköteles beruházásaira vonatkozó terveket is. Míg számos felújítás korábban készült tervek alapján, vagy tervezés és engedélyezés nélkül már a megvalósulás útján halad, a most napirendre vett beruházások terv- és engedélyköteles fejlesztések.

 

ÍGY DÖNTÖTT A POLGÁRMESTER ÁPRILISBAN A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN VESZÉLYHELYZET IDEJÉN A KÉPVISELŐ-TESTÜLET NEM...

Közzétette: Kőszeg város – 2021. május 10., hétfő

 

Egy kőszegi vállalkozás telephely-fejlesztését segíti az az előszerződés, mely a Cáki útról önkormányzati területen biztosít útkapcsolatot a vállalkozás telkének megközelítéséhez. Emellett elkészült a mindenre kiterjedő belső ellenőrzési jelentés. A város Facebook-oldalán hozzáteszik, hogy az eredményes, gazdaságos és hatékony önkormányzati és hivatali működés érdekében a pandémia miatt még fontosabb a szabályozottság és kontroll.

Bejelentették azt is, hogy március 1-től megváltozott a védőnők jogviszonya, januártól pedig az étkeztetés és a házi segítségnyújtás kikerült a Kőszegi Szociális Gondozási Központ feladatai közül. Ezek figyelembevételével megváltozott a szervezet működési szabályzata. Végül pedig az is kiderült, hogy művészeti értéket létrehozó és bemutató események megrendezésére nyújtott be pályázatot a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház a Nemzeti Kulturális Alap idei kiírására. Az intézmény költségvetésében rendelkezésre áll az ehhez szükséges önerő, amit az önkormányzat igazol. 

Szólj hozzá!

Brit tudósok szerint sehogy sem állítható meg az emberek öregedési folyamata

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberiség sosem találja majd meg az örök élet titkát.

Ilyen se volt mostanában: ellenzéki képviselő volt a GyőrPlusz Rádió vendége

Balla Jenő civil önkormányzati képviselő volt Herkely Ákos vendége szombaton az önkormányzati rádióban.

Jó hírek érkeztek Szalai Ádám állapotáról

Valószínűleg pályára léphet a németek elleni mérkőzésen.

Az összes bajnokiját elvesztette a Győr-Moson-Sopron megyei csapat

A megyei III. osztályú Újkér egyszer sem volt sikeres az évben. A csapatvezető szerint a lényeg az, hogy együtt voltak, és futballoztak.

Vasárnap: sok napsütés fátyolfelhőkkel

A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél.

Mától egy hónapra bezár a Nyugati pályaudvar

Július 17-ig kiemelt, átfogó karbantartásokat végeznek.

Orbán: Mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcosai

Szerinte manapság ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságunkért, mint egykoron a szovjetek ellen.

Verstappen nyerte az időmérőt

Ezzel pályafutása ötödik pole pozícióját szerezte meg.

Helyreállt a közlekedés az M1-esen

Mindkét forgalmi sáv járható Győr felé.

Már az idén odaadhatják a magyar utakat egy cégnek, rögtön 35 évre

Zsíros egyesség a láthatáron, de ki lesz a befutó?

Többé nem cseng ki

Az utolsó köztéri telefonfülkét is leszerelték Csehországban.

Szombaton is tombol a kánikula

35 fok is lehet délután.

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

van még itt cikk a témában: