Alig félmilliárd forintért készül elkótyavetyélni az állam a Szombathelytől és Vas megyétől elvett üdülőt

Bazsó Bálint 2021-05-11 16:22:00
Mármint a családbarát kormány.

Hétfőn került fel az Elektronikus Aukciós Rendszerbe a balatonberényi gyermeküdülőről szóló licitálás: Az adatok szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mindössze 527 millió forintért hirdette meg az egykor a szombathelyi és Vas megyei gyerekek üdültetését szolgáló ingatlanegyüttest.

Az ingatlan eladásáról már jó ideje hallani lehetett, ahogyan arról is, hogy kormányközeli vállalkozók nézték ki maguknak az ingatlant, hasonlóan a Balaton többi pontjához.

A jó előre lezsírozott üzlet tényét támasztja alá, hogy a hétfőn megjelent árverési felhívás szerint az árverési biztosítékot - mintegy 194 millió forintot - már szerda délutánig át kell utalni MNV Zrt. számlájára (vagyis egy eleve szűk kör számára hirdették meg a licitálást, hiszen nem mindenki tud hirtelen leakasztani, vagy épp megmozdítani egy ekkora összeget).

Tavaly februárban adtunk hírt először arról, hogy a Vas megyei önkormányzattól 2012-ben elvett gyermeküdülőtől szabadulna az állam.

Nemény levélben kéri a Vagyonkezelőt, hogy ismét a szombathelyi gyerekek használhassák a balatonberényi gyermeküdülőt

A balatonberényi gyermeküdülő a Vas megyei önkormányzaté volt, egészen annak államosításáig, vagyis 2012-ig. Egy 2017-es cikkében a Népszava írt arról, hogy eladnák, de nem hirdetik a berényi üdülőt. A tavaly decemberi közgyűlésen Czeglédy Csaba (Független) önkormányzati képviselő vetette fel, hogy a városvezetés tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az üdülő visszakerülhessen a vasi, a szombathelyi gyerekekhez.

2019 végén Czeglédy Csaba független önkormányzati képviselő vetette fel, hogy a városvezetés tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az üdülő visszakerülhessen a vasi és a szombathelyi gyerekekhez, ezt a közgyűlés el is fogadta. Nem sokkal később Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester küldött levelet a Vagyonkezelőnek, amelyben arról kér tájékoztatást, hogy miként lehetne a gyermeküdülő korábbi funkcióját visszaállítani, hogy a szombathelyi gyerekek ismét használatba vehessék az épületet.

Most úgy néz ki, hogy megjött a családbarát kormány válasza.

„Nem elég, hogy az állam elvetette Vas megyétől és Szombathelytől a balatonberényi gyermeküdülőt, most már privatizálni is akarják. Tegnap délután hirdette meg a Nemzeti Vagyonkezelő a volt gyermeküdülőnk eladását. A kikiáltási ár 527 760 000 forint. Nagy összegben fogadnék, hogy ez a Balaton-parton lévő telek és épület a tudjukkik tulajdonába fog kerülni"

– írta Czeglédy egy Facebook-bejegyzésben.

Ugyanakkor Szombathely még megakadályozhatja az ingatlan magánkézbe játszását, akkor ha maga is jelentkezik a licitálásra. Czeglédy kezdeményezte is az ötletet a városvezetésnél, és azt javasolta, hogy a város vegye meg az ingatlant. 

„Két napot adtak arra, hogy valaki részt vehessen a liciten, az egész eljárásra pedig összesen egy hetet szántak. Így lopják el hatalmasok a közvagyont. A szemünk láttára. Hende Csaba pedig lapít"

– zárta sorait a képviselő.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.