Letették a győri vízi élménypark alapkövét

Pintér Bence 2021-05-06 17:23:00
Gulyás Gergely miniszter és a helyi fideszes városvezetők, országgyűlési képviselők helyezték el a 21,3 milliárd forintos fejlesztés alapkövét, ami egy időkapszula.

Elhelyezték a Modern Városok Program keretében épülő vízi élménypark alapkövét – egy időkapszulát – Győrben, a Rába Quelle fürdő mellett. Az ünnepségen részt vett Gulyás Gergely miniszter, Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs és Radnóti Ákos alpolgármesterek, Simon Róbert Balázs és Kara Ákos országgyűlési képviselők, mind a Fidesz tagjai.

A vízi élményparkot a strand helyén építi egy kozorcium, amelynek Mészáros Lőrinc kormánypárti vállalkozó is a tagja. Az árát eredetileg 8,5 milliárd forintra taksálták, de azóta ismeretlen okokból 21,3 milliárd forintra nőtt az összeg. Ebből nem csak a vízi élménypark négy medencéje, csúszdaparkja, illetve csúszdatornya, valamint a Cziráky-medence helyén épülő „spray park” épül meg, hanem egy fedett uszoda is épül a sátras uszoda helyett, valamint megújul az önkormányzati tulajdonban lévő élményfürdő is, amelyet 2004 óta a Rába Quelle üzemeltet a stranddal együtt. Parkolólemez is épül, 2023-ra lesz kész az egész komplexum.

Nemrég összevetettük a győri terveket a tavaly átadott debreceni fürdővel: Debrecenben 15 medencét építettek 5700 négyzetméter vízfelülettel 9,5 milliárd forintért, míg Győrben egy jóval kisebb strand – 1400 négyzetméter vízfelület – épül több mint kétszer annyi pénzért. Persze megújul a Rába Quelle által üzemeltett fürdő is, amelynek felújítására azonban elviekben évek óta tesz félre a város saját pénzből, karbantartására pedig évekig visszakapta a bérleti díj teljes összegét a cég. Arra, hogy ezek fényében miért lesz ilyen drága a győri vízi élménypark, továbbra sem kaptunk kielégítő választ.)

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Szeles: Az egész régió büszkesége lesz a fürdő

Az eseményen Szeles Szabolcs alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője beszélt először. Szeles elmondta: képviselőként azt tűzte ki maga elé, hogy visszaadja Sziget, Pinnyéd és Újváros régi fényét, rangját és méltóságát. „Büszkék lehetünk arra, hogy az elmúlt évtizedben sokat lépett előre mindhárom településrész” – mondta, különféle fejlesztéseket említve, például az EYOF alatt felépült sportkomplexumot, vagy az egykori kekszgyár helyén felépülő egyetemi épületet.

Szerinte amikor megépül a fürdő, akkor nem csak Sziget és Győr, hanem az egész régió büszkesége lesz.

Szeles az időkapszulába a vízi élménypark látványtervét helyezte el.

Ezután Kara Ákos országgyűlési képviselője lépett a mikrofonhoz, aki a fürdőről sokat nem mondott, inkább arról beszélt, hogy milyen fejlesztések folynak Győrben és környékén, illetve mi az, amihez még támogatást várnak a kormánytól. Az időkapszulába három fényképet tesz. Simon Róbert Balázs, Győr másik képviselője arra emlékezett vissza, hogy az első győri strandfürdőt 1931-ben nyitották meg ezen a helyen, ami sajnos az elmúlt évtizedekben rossz állapotba került, fel kellett újítani. Az időkapszulába a felújítás támogatásáról hozott kormánydöntést teszi.

Gulyás egy Győr+ magazint helyezett az időkapszulába

Dézsi Csaba András polgármester arról beszélt: mindig öröm, ha jelentős fejlesztés történik a városban. A polgármester elmondta: nem akar ezzel a fejlesztéssel villogni, mivel az ezért folyó lobbizás még polgármesteri időszaka előtt történt meg nagyrészt. Kiemelte: Győr a folyók városa, és a győriek ezért mind tudnak úszni, és igényük is van az úszásra. De az úszás mellett az új komplexum lényege a szórakozás lesz, hiszen ez egy élményfürdő. (Úszni a látványtervek alapján leginkább a fedett uszodában lehet majd – a szerk.)

Azt mondta, nagyon fontos, hogy új gátrendszer is épül, ami megvédi az új strand egy részét az árvizektől.

A polgármester Győr város ezüst emlékérmét, illetve a 750. évfordulóra kiadott városi emlékérmet helyezte el az időkapszulában.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt: ünnepnap ez a mai nap Győr és az egész térség számára, mivel egy olyan élményfürdő-park jön létre, aminek a térségben nincs párja, és az országban is kevés párja van. Ezután főleg arról beszélt, hogy milyen sikeres volt szerinte a Fidesz-kormányok elmúlt tíz éve. Gulyás az idókapszulába valamiért egy Győr+ hetilapot helyezett el.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.