A túlterheléses támadás neve: Orbán Viktor

Pintér Bence 2021-04-30 14:29:00
A mai nap megmutatta: itt az ideje, hogy az egyre több EU-ból érkező Pfizer-vakcinát is szabadon regisztrálhatóvá tegye a kormány a lakosságnak.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Történt ma reggel, hogy az Origo hajnali négykor megírta: ma el akar oltani a kormány 100 ezer Pfizer-oltást. Már ez bőven elég volt ahhoz, hogy reggel 5-6 körül már elképesztő lassú legyen az időpontfoglaló oldal, de aztán jött Orbán Viktor, aki közölte, hogy most van ennyi, aztán csá: ha nem regisztrálsz és oltasz ma, akkor Pfizer hetekig nincsen – ami egyébként jó eséllyel nem igaz, de a béljóslást hagyjuk meg későbbre. A lényeg az, hogy természetesen az időpontfoglaló oldal szervere percek alatt bemondta az unalmast, reggel óta gyakorlatilag elérhetetlen. 

A kormány szerint viszont „túlterheléses támadás” érte őket. Ami igaz is: aki ezt a „támadást” megszervezte, azt úgy hívják, hogy Orbán Viktor. A „túlterheléses támadás” azt jelenti ugyanis, hogy nagyon sok ember szeretne Pfizer-vakcinát, főleg azután, hogy Orbán atyaian megfenyegette őket, hogy csak ma kaphatnak.

Ezután pedig az emberek, ahogy az lenni szokott, inkább odamentek a kórházakhoz próba-szerencse alapon: és milyen jól tették! Aki időben odaért, az fogja megkapni azt a 800-1000 oltást, amit Győrben, vagy Szombathelyen osztottak szét. Aki nem, az meg állt fölöslegesen a sorban valamennyit, csomó másik ember között, akitől remélhetőleg nem kapta el a koronavírust.

A kormány hamarosan nyilván előáll azzal a panellel is, hogy az oltásellenes ellenzék keletivakcina-ellenes hangulatkeltése miatt, blabla, pedig valójában az embereknek sok jó oka lehet arra, hogy Pfizert szeretnének. Lehet ennek egészségügyi oka, vagy lehet az is, hogy valaki – teljesen jogosan – azért aggódik, hogy nem tud majd keleti vakcinával utazni mondjuk külföldi rokonaihoz. Vagy csak simán nem bízik valamiért a keleti vakcinákban, szerintem ez önmagában is teljesen valid álláspont lehet Gyurcsány belekeverése nélkül is.

Főleg azt tekintve – most jön a béljóslás –, hogy innentől csak több Pfizer-vakcina érkezik a végre beinduló EU-s beszerzésekből, és ha ebből minden 16-18 éves háromszor beoltanak, akkor is nagyon hamar lesz belőle akkora mennyiség, ami szabadon regisztrálható lesz, ahogy erről Ésik Sándor írt Magyarország legjobb véleményoldalán, a Diétás Magyar Múzsán.

A kormány valószínűleg pontosan tisztában van vele, hogy hány olyan ember van az országban, aki ha lehet, akkor inkább Pfizerrel vagy Modernával szeretne oltatni ilyen vagy olyan okból.

A mai nap talán elég jól bizonyítja, hogy nagyon sok ilyen ember van, jóval több, mint ahány embernek ma sikerül oltáshoz jutnia.

Szóval itt az idő, hogy a kormány elengedje, hogy csak a keleti vakcinákat erőlteti, mert aki azokban bízott, az valószínűleg már beoltatta magát. Másrészről pedig itt az ideje, hogy az ilyen „túlterheléses támadás”-jellegű, elképesztően olcsó és átlátszó hazugságokat elengedjék. Nyilván nem fogják, de mennyivel szebb lenne már ez az ország, ha nem néznék az embereket nettó hülyének, nem?

Szólj hozzá!

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei

2,9 fokkal volt hűvösebb az átlagnál.

Száz alá csökkent a koronavírus áldozatainak a száma

1145 új fertőzöttet találtak az országban.

Ahogy egy régi magyar mondás tartja: evezd le keresztbe!

Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre.

Napsütéses idővel búcsúzik a hétvége

A szél viszont több helyen megélénkülhet.

Hadházy Ákos: a győri Audi dolgozói miért kaptak Pfizer-vakcinát a kormánytól?

A független országgyűlési képviselő arra is kíváncsi, ki és miért döntötte el, hogy az Audinak ez jár.

Itt a válasz, hogyan élhetünk akár 105 évig is

Nagy titkot fejthettek meg a tudósok.

A NASA közzétette marsi helikopterének zümmögő hangját

Először vette fel egy idegen bolygón egy űreszköz egy másik különálló űreszköz hangját.

Börtönbe is kerülhet egy új-zélandi férfi, aki péniszekkel rajzolta körbe a kátyúkat a városában

Így akarta felhívni a városvezetés figyelmét az utak állapotára, sikerült.

Várhatóan vasárnap zuhan majd vissza a Földre az elszabadult kínai rakéta

Nagyon úgy tűnik, Magyarországot elkerüli az égi áldás.

van még itt cikk a témában:

Hadházy Ákos: a győri Audi dolgozói miért kaptak Pfizer-vakcinát a kormánytól?

A független országgyűlési képviselő arra is kíváncsi, ki és miért döntötte el, hogy az Audinak ez jár.

A szakszervezet szerint "káoszosra sikerült" a pedagógusok második körös oltása

Több helyen is tumultuózus jelenetek alakultak ki május 6-án, miután egymásnak ellentmondó üzeneteket kaptak a pedagógusok a második körös oltásaik időpontjáról.