Egészségügyi szakértő: Hazudott Orbán Viktor és Müller Cecília is

Székely Zoárd 2021-04-28 14:29:33
Kásleri igénytelenséggel rakta össze a kormány a vakcinás táblázatot.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a kormány a napokban közzétett egy táblázatot, melyben feltüntetik, hogy az itthon használt vakcinák beadása után hány megbetegedést és halálesetet regisztráltak. Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke szerint félrevezető a táblázat, ezért ki is egészítette néhány információval, „amit sajnálatos módon lehagytak róla”.

Védőoltások: Masszívan manipulatív adatokat hozott nyilvánosságra a magyar kormány

írja a magyar kormány a saját Facebook-oldalán, majd ezzel a lendülettel saját magát is tökön rúgja a nyilvánosságra hozott manipulatív adatsorral. "Az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen" - olvasható a posztban, amiből kiderül, hogy a második oltást követően december vége óta összesen 5714 fő betegedett meg és 273-an hunytak el.

Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában úgy nyilatkozott,

„ez egy kásleri igénytelenséggel összerakott táblázat”,

fals metodika alapján készült, számos tényt nem vesz tudomásul, és számos tényt megpróbál összemosni. Szerinte a kormány

nem is valós adatokkal dolgozott, ugyanis a külföldi szakirodalom nem mutat ilyen számokat.

Ahogy a Koronavírus Tájékoztatási Központ – mint az a KSH-jelentésből kiderült – a halottak számát is megpróbálta kozmetikázni tavaly novemberben – mutatott rá Kunetz.

A külföldi adatokat ismertetve elmondta: az Amerikai Népegészségügyi Központ szerint 88 millió beoltottra 74 haláleset jutott, míg Magyarországon 1,5 millióra 273. Arról, hogy az eltérés mögött az állna, hogy nálunk más metodika alapján tartják számon a haláleseteket, Kunetz úgy vélekedett: a magyar járványkezelés nem néz szembe a tényekkel, hanem megpróbálja azokat úgy hajlítani, hogy az számára kényelmes legyen.

„Hazugság, amit Orbán Viktor mondott. Hazugság, amit Müller Cecília mondott"

– jelentett ki a szakértő.

Mint azt felidézte: a járvány elején ők maguk függesztették fel a boncolást, mely során meg lehetne állapítani a halál okát. Kásler Miklós utasítása szerint, akinek amúgy is volt olyan betegsége, amiben meghallhatott volna, akkor azt a betegséget kell a halál okaként megjelölni, a koronavírus-fertőzést pedig csak kísérőbetegségként.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szakértő úgy fogalmazott: a magyar járványkezelés kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy a kormány vajon „tényleg ennyire amatőr”, vagy van valami „tudatos hátsószándék” az intézkedéseik mögött. Kunetz szerint a kormány ezzel a mostani táblázattal sem a járvány ellen beszélt, hanem mellette: az oltásellenesek táborát erősítette. Úgy véli egyébként, hogy ha ez a táblázat igaz is lenne, akkor is „nagy baj” van, mert akkor viszont azonnal be kellene zárni az országot.

A terasznyitás kapcsán szerinte ugyancsak felmerül az amatőrizmus-hátsószándék kérdése.

Kunetz egyébként megérti azokat az embereket, akik a hétvégén a teraszokon megjelentek, már csak azért is, mert szerinte a legtöbbjüknek fogalma sincs arról, hogy valójában mi zajlik a kórházakban.

„És ez megint a kormány bűne”

– tette hozzá. Arról, hogy mindez elindíthat-e egy negyedik hullámot, azt mondta: az sem biztos, hogy a harmadiknak vége lesz.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.