Jenei Ferenc lesz az LMP jelöltje Győrben az ellenzéki előválasztáson

Pintér Bence 2021-04-26 11:33:54
Erősen lokálpatrióta programmal indul az LMP helyi elnöke: azt üzeni, hogy szerezzük vissza Győrnek, ami a győrieké, akár adóbevételekről van szó, akár arról, hogy eldöntsük, merre járjon a busz és ki legyen az iskolaigazgató.

Győr nagyobbik részét magába foglaló 1-es országgyűlési egyéni választókerületben

Jenei Ferenc, az LMP helyi elnöke lesz a zöldpárt jelöltje az ellenzéki előválasztáson.

Hétfőn, az Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselővel közösen a Radó szigeten tartott sajtótájékoztató után Jenei lapunknak elmondta:

elég volt abból, hogy a központi kormányzat minden jogkört elvon az önkormányzatoktól, és elég volt abból is, hogy elviszik a városból a győriek pénzét.

Budapestről akarnak megmondani mindent, a fideszesek nem tettek ellene

„A helyi adóbevételeket átutaltatták a városháza számlájáról az államkaszába. A győriek pénzével sáfárkodnak, és amikor a saját pénzünket visszakapjuk, mi, győriek, akkor sem a város érdemei és érdekei döntik el, hogy mire, mennyit költhetünk, hanem Orbán Viktor kegye” – utalt arra az LMP jelöltje, hogy a pandémia nyomán felgyorsult az a tendencia, ami mára alig hagy közvetlen adóbevételeket az önkormányzatoknál.

Jenei Ferenc emlékeztetett: központosították az iskolák igazgatását, így nincs beleszólásunk például abba, hogy kik vezessék helyben az iskoláinkat; központosították a tömegközlekedés szervezését, azt gondolják, hogy fővárosi irodákból jobban el tudják dönteni, milyen buszjáratokra van szükségünk nekünk, győrieknek.

Fontos téma Győrben a szemétkérdés, ennek mentén a jelölt elmondta: a szemétszállítást is központosítják teljesen, mert úgy tűnik, hogy gondolják, jobban tudják azt is a budapesti irodisták, hogyan szeretnék a győriek tisztán tartani Győrt. „Már tervezik, hogyan csavarják ki a kezünkből a város rendezési tervét is, azaz azt is kormányzati hivatalokból akarják megmondani, hogy mi, mikor, hogyan épülhet a mi városunkban” – foglalta össze az LMP-s politikus, hogy miben látja a legnagyobb problémát.

Jenei Ferenc szerint Simon Róbert Balázs, az egyes körzet fideszes képviselője egyszer sem vetette latba befolyását – már ha van neki – azért, hogy a város autonómiáját és pénzügyi önállóságát megőrizze, miközben a kormányzat gyarmatosítja a vidéki városokat. Simon szerinte láthatatlan ember, Orbán Viktor gombnyomogató droidja.

Jenei programja tehát ez: a győri önkormányzat jogköreit és pénzügyi forrásait vissza kell adni a győrieknek. A győri adóbevételekről szerinte döntsenek a győriek. „Minden győrit arra kérek, hogy szavazzon rám az előválasztáson, mert én, legyen bármilyen kormánya is az országnak, a győriek érdekeit fogom képviseli Budapesten is” – foglalta össze Jenei lapunknak.

A körzetben az ellenzéki előválasztáson az eddigi hírek szerint indul Pollreisz Balázs, az MSZP győri önkormányzati képviselője és megyei elnöke, a párt elnökségi tagja; a DK egy civilt indít, Jancsó Zitát, aki a Graboplast-vezér Jancsó Péter lánya, egyébként étteremtulajdonos; a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként pedig Urbán Tibor indul. Hozzájuk csatlakozik Jenei Ferenc az LMP jelöltjeként. A Momentum egyelőre nem jelentett be jelöltet a körzetben.

Az ellenzéki előválasztás győztese lesz Simon Róbert Balázs (Fidesz) kihívója az egyesült ellenzék részéről 2022-ben.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.