Amiért érdemes küzdeni: Visszatér a Művészetek Völgye, nem is akárhogyan

Bazsó Bálint 2021-04-26 07:19:00
Meglepetésekkel, átalakításokkal, új udvarokkal, rengeteg irodalommal, képzőművészettel és zenével várják a lezárásokból kitántorgókat hazánk egyik legfontosabb fesztiválján.

Tavaly hazai fesztiválszezon egyik legértékesebb darabja, a Művészetek Völgye is elmaradt a járványhelyzet miatt, és bár ősszel sikerült a programok egy részét pótolni Völgyhétvégék néven, mindenki abban reményekedett, hogy 2021-ben végre megünnepelhetjük az összművészeti fesztivál harmincéves jubileumát is.

Kezdjük a legjobb hírrel: Jelen állás szerint július 23. és augusztus 1. között megtartják a fesztivált - tudtuk meg a szervezőktől, akik újdonságokról és már a fellépőkről is tájékoztatást adtak lapunknak.

Mint kiderült új helyszínekkel készülnek a szervezők, köztük irodalmi, színházi és képzőművészeti udvar is nyílik, egy napra az Opera kamionja is a Völgybe érkezik.

Fotó: Művészetek Völgye engedélyével

Természetesen nem maradhatnak el a koncertek sem. Fellép a Völgyben az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a szombathelyi gyökerű Elefánt, a Bohemian Betyars és Rúzsa Magdi, hetvenötödik születésnapját ünnepli Hobo és mint megtudtuk, "plusz-mínusz" koncerttel készül a Quimby. 

A Művészetek Völgyének egyik legerősebb pillére mindig is az irodalom volt, nem lesz ez másként idén sem, sőt: Taliándörögdön indít udvart a Petőfi Irodalmi Múzeum, Vigántpetenden Vecsei H. Miklós és a Poket közösség láthatjuk,a kapolcsi evangélikus templomban pedig a Magyar Írószövetség rendezi be főhadiszállását.

Kapolcs

Természetesen idén sem kell nélkülöznünk Lackfi Jánost, akit már a megszokott helyen, a Kaláka Versudvarban találhatunk meg.

A jubileumát ünneplő Hobót ezúttal Vigántpetenden láthatjuk, ahogyan az Operaház társulatát is. Utóbbiak Donizetti kétfelvonásos vígoperájával, a Szerelmi bájitallal készülnek a Völgyre.

Vigántpetend

Ahogyan a tavalyi Völgyhétvégéken, úgy idén is megszervezik a kapolcsi Kalapos Kertet, ahová az alkotni vágyó látogatókat várják, de itt látható és hallható majd Szőke András és Badár Sándor stand-up estje is.

Természetesen idén is lesz Hagyományok Háza Folk Udvar, Pest-Buda Udvar, Harcsa Veronika Udvar, Kaláka Versudvar, a Momentán Udvar és Kőbánya Udvar. Ahogyan az elmúlt év feszültségeit feldolgozó beszélgetések, előadások, foglalkozások és közösségi programok sem maradhatnak el.

A szervezőktől megtudtuk, hogy az Aktív Magyarország támogatásával még több gyalogos, tematikus és e-bike túra indul a Völgyben, bemutatva a környék természeti szépségeit. 

Taliándörögd

Sőt, még helyszíni komposztálót is telepítenek a Völgybe. 

Színdarabokkal és színházi workshopokkal tölti meg idén induló színterét az Új Színház, és visszatér a Völgybe a huszonötéves Fonó, meglepetésekkel készül Palya Bea.

Természetesen a 30 éves jubileum megélése sem maradhat el. Mint kiderült, újra felidéznek egy-egy korábbi Völgyprogramot és egy Völgyarcokat bemutató portrékiállítás is nyílik, méltóképpen megemlékezve a völgytörténelemről.

A kultikus kapolcsi híd

Mint megtudtuk, a jegyeket már árusítják, ám azokat automatikusan visszatérítik, ha a járványhelyzet miatt mégsem lehet megtartani a fesztivált.

A teljes programot a www.muveszetekvolgye.hu oldalán tekinthetik meg.

Szólj hozzá!

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.