A gyártók szerint lesz elég csapolt sör a terasznyitásra

Papp László Tamás 2021-04-22 14:38:00
Fő a sör.

Mivel kiderült: hétvégén a teraszok megnyithatnak, s este fél 10-ig nyitva is lehetnek, az egyik legfontosabb kérdés most: lesz-e elég csapolt sör, amit ott rendelhet a teraszokat megrohanó közönség? Leállt-e, illetve mennyivel esett vissza a csapolt sör gyártása az éttermek, kocsmák, szállodák, vendéglátóhelyek, bárok bezárása után? Lesz-e elég sör, mikor újranyitnak ezek a helyek?

Szombattól nyithatnak a teraszok, fél tízig lehetnek nyitva

Szombattól a vendéglátóipar részbeni helyreállítását engedélyezi a kormány, jelentette be ma reggel a külgazdasági és külügyminiszter, egy élelmiszeripari beruházás tájékoztatóján - számolt be az M1. A hírt később a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette. A teraszok fél tízig lehetnek majd nyitva, a kijárási tilalom kezdete viszont szombattól este 10 helyett 11 órára fog módosulni.

A sörgyárak válaszaihoz érdemes egy fogalommal tisztában lenni: ez a HoReCa, (Hotels, Restaurants, Cafés) tehát a vendéglátóipar egyik szegmense, ami a szállodákra, az éttermekre és a kávéházakra fókuszál. Így hívják a sörgyárak is az általuk ellátott, jellemzően teraszt is üzemeltető helyeket.

„A tavalyi év folyamán a turizmus-vendéglátás teljes leállása, illetve a sportrendezvények, fesztiválok elmaradása is nagyban befolyásolta a sörpiac eredményeit – ezek főként a HoReCa szegmensen belül a hordós sörök piacát érintették érzékenyen, bár az erős nyári szezon kompenzálta az eredményeket, az eladott mennyisége a Magyar Sörgyártók Szövetségének legfrissebb elemzése alapján így is közel felére esett vissza– felelte kérdésünkre a Borsodi Sörgyár.

„Ugyanakkor a Borsodi Sörgyár az elmúlt egy év során is kiemelten ügyelt arra, hogy a termékellátás folyamatos legyen, és a partnerek, így rajtuk keresztül a hazai sörkedvelők számára biztosítsa kedvenc söreiket – fogalmaz a cég.

„A Borsodi Sörgyár az idei évet több új termék bevezetésével indította, legyen szó a Borsodi Tropical Ale-ről, a Borsodi Gyömbér Ale-ről vagy éppen a limitált kiadású Tropical Ale-ről. Az elmúlt évek fejlesztésének eredményeképpen évi 2,5 millió hektoliter termelésre képes bőcsi üzem felkészült a vendéglátóhelyek újra nyitására” – teszik hozzá. 

Fotó: Piaxabay

Kérdéseinkre a Dreher is válaszolt.

„A 2020-as évben a HoReCa egységek többszöri bezárása a hordó- és az üveges sör eladásaink jelentős visszaesését vonta maga után. A vendéglátóhelyi fogyasztási alkalmak részben átformálódtak otthoni fogyasztási alkalmakká és ennek köszönhetően a kiskereskedelmi sörértékesítés enyhén megemelkedett, de a kereskedelem átstruktúrálódása összességében összértékesítési bevétel kieséshez vezetett” – mondták.

Hozzáfűzve: „A 2020-as sörszezon a pandémia nyári enyhülésének, a vendéglátás újranyitásának, és a hazai erős turizmusnak köszönhetően a nyári hónapokban erősödött, noha földrajzilag erős eltérésekkel. A külföldi turizmusban igen érdekelt budapesti forgalom jelentős esést mutatott, míg a vidéki sör értékesítés majdnem megközelítette a bázis szintet”

Már tavaly is csökkent az öt legnagyobb sörgyártó forgalma, ennek okai  szintén a hoteleket, éttermeket, kávézókat érintő járványügyi intézkedések voltak. Az idei első negyedévben pedig az öt legjelentősebb hazai sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carlsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt. és Pécsi Sörfőzde Zrt.) együttes termelése „1,055 millió hektoliter volt az első negyedévben, mindössze 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, belföldi sörértékesítésük pedig szintén alig, 0,6 százalékkal nőtt, 1,087 millió hektolitert tett ki.”

„HoReCa partnereinkkel folyamatosan tartottuk és tartjuk a kapcsolatot. A teraszos helyek nyitása kapcsán természetesen már minden szükséges lépést megtettünk, partnereink jelentkező rendelési igényeit ki fogjuk tudni elégíteni, illetve az újranyitás előtt különös figyelmet fordítunk a csapolt sör minőségére, a berendezések felkészítésére” – mondják a Dreher részéről.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után futott be a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. válasza.

A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. pedig azt közölte velünk: „...a vendéglátó helyek zárva tartása miatt az elmúlt időszakban nem gyártottunk csapolt sört, azonban ahogy közeledett a nyitás lehetősége, felkészültünk, így amikor most végre kinyithatnak a teraszok, majd később minden egység, mi felkészülten várjuk a vevőket és fogyasztókat” – írták válaszukban.

Április 22-e a Föld Napja: ez alkalomból ma természetfotókkal, illetve más, a nappal kapcsolatos képekkel, grafikákkal jelentetjük meg cikkeinket. Ha valakit ezzel megtévesztettünk volna, attól elnézést kérünk.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.