Kamulevéllel terelnek a milliókat zsebre vágó szombathelyi fideszes képviselők

Farkas Bazsi 2021-04-21 11:53:00
Őszinteség helyett átlátszó, névtelen levelet gyártottak.

Hétfő este levelet kapott szerkesztőségünk egy Szombathelyi Elvira névre regisztrált, ungarpeterkarosultak@gmail.com e-mail címről. A levél több pontatlanságot is tartalmaz. Máris azzal nyit, hogy Pénzbook címmel jelent meg egy cikk az Ugytudjuk.hu-n. 

Ez azonban nem így van. A fideszes önkormányzati képviselők zsebre vágott pénzeit és a párt kádereinek vagyonosodását bemutató anyagunk címe ez volt:

Valószínű nagyon a tyúkszemére léphettünk a fideszes képviselőknek, akik attól sem riadtak vissza, hogy kamulevelet írjanak és azt minden szerkesztőségnek szétküldjék, azt a látszatot keltve, hogy az Ugytudjuk.hu valami olyan adatot tett közzé, ami nem tartozik a nyilvánosságra. 

Hangsúlyozzuk: képviselők és politikai munkatársaknak kifizetett adófizetők által a közösbe beadott pénzeiről van szó.

Fotó: Lendvai Ferenc Facebook

Köztül Illés Károly és Lendvai Ferenc, jelenleg is mandátummal rendelkező fideszes képviselők pénzeiről. Előbbi 30 és fél milliót, utóbbi 84 millió forintot vágott zsebre az elmúlt években a politikusi tiszteletdíján kívül. 

De Illésék mellett a korábbi frakció társnak Kántás Zoltánnak, és a politikai munkatársaknak is bőven jutott. Vagy például annak a Polgár Líviának, akit köztisztiviselői pozícióból kapányolta végig a 2019-es választást, ahol a Fidesz jelöltjeként indult el a Joskar-Ola városrészen.

A cikkünkben megjelent nevek közül egyébként Polgár az egyetlen, aki “igazi” köztisztviselő, ezért is furcsa a levél aláírása így: 

a szombathelyi polgármesteri hivatal egykori köztisztviselői

De nem ez az egyetlen logikai csavar az emailben. A levélben többek között ez olvasható: 

Az ugytudjuk.hu cikkében feltüntetett, nevünkkel fémjelzett(...)

Mi konkrét neveket írtunk, akik ezek szerint saját nevükben írtak levelet, de akkor az aláírásnál már miért nem vállalják fel saját személyazonosságukat?

A Fidesz tárházában ismert a kamu névtelen levél. Illésék pedig ahelyett, hogy kiállnának egy olyan sajtótájékoztatóra, ahol szabadon kérdezhetnek tőlük az újságírók a vagyonosodásukról, inkább kamuleveleket gyártanak Lendvai-stílusban.

Szinte már várjuk az újabb fenyegetést a fideszes politikusoktól.

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.