Elítélte a bíróság Derek Chauvint George Floyd meggyilkolása miatt

Székely Zoárd 2021-04-21 08:31:00
Egyelőre nem tudni, hány év börtönbüntetés vár a rendőrre.

Mindhárom vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék Derek Chauvin volt rendőrt George Floyd meggyilkolásában. A bíróság kedden hozott ítéletet, az viszont csak két hónap múlva derül ki, hogy a bíró pontosan hány év börtönbüntetést határoz meg - írja a CNN.

Chauvin mozdulatlanul ülve, maszkban fogadta az ítéletet, ezután bilincsben vezették ki a teremből, és őrizetbe vették.

Derek Chauvin convicted of murdering George Floyd

Ex-Minneapolis police officer found guilty on all counts and faces up to 40 years in prison

Tavaly világszintű felháborodást váltott ki az eset, amikor 2020. május 25-én az egyesült államokbeli Minneapolisban négy rendőr az utcán igazoltatta Floydot, mert fennállt a gyanú, hogy hamis bankjeggyel fizetett egy boltban. Chauvin, valamint J. Alexander Kueng és Thomas Lane a földre szorította a férfit, míg Tou Thao biztosította a helyszínt, hogy a bámészkodók ne tudjanak közbelépni.

Miután Floyd a földre került, Chauvin 8 perc 46 másodpercig térdelt a nyakán annak ellenére, hogy az afroamerikai férfi folyamatosan azt ismételgette, hogy nem kap levegőt és meg fog halni. Chauvin akkor sem állt fel, amikor Floyd elvesztette az eszméletét és az egyik társa megállapította, hogy nincs pulzusa, és akkor sem, amikor megérkeztek a mentők a helyszínre. Floyd életét már ők sem tudták megmenteni.

"Nem kapok levegőt!" - Lángba borult a fél világ

Bő egy hete izzik a levegő Amerikában, sőt mondhatni az egész világon George Floyd halála miatt - a színesbőrűek ellen irányuló rendőri brutalitás korábban sosem látott mértékű indulatot váltott ki az emberekből.

Az eset miatt nem csak az USA-ban, hanem világszerte tüntetések zajlottak, felhívva a figyelmet a rendőri erőszakra, és eljárás is indult Chauvinék ellen, akiket elbocsátottak a rendőrségtől. Chauvin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, három társa ellen pedig bűnpártolás miatt emeltek vádat.

Első fokú gyilkosság és bűnrészesség miatt emeltek vádat George Floyd ügyében

Súlyosbítják az afroamerikai George Floyd halálát okozó rendőr elleni vádat, és letartóztatási parancsot adtak ki a három másik intézkedő rendőr ellen is - jelentette be helyi idő szerint szerda délután Keith Ellison minnesotai igazságügyi tárcavezető. Derek Chauvin, a Floyd nyakára térdelő, és ezzel a férfi halálát okozó rendőr ellen első fokú gyilkosság, míg három társa ellen bűnrészesség miatt emelnek vádat - jelentette be Ellison irodája.

A bíróság épülete előtt több százan gyűltek össze a bejelentésre várva, de egy egész ország figyelte a tévében a március végén kezdődött tárgyalás végkifejletét. Az ítélet után a bíróság épülete előtt a tömeg többek között azt skandálta, hogy „igazságot szolgáltattak” és „Black Lives Matter”.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.