Régi-új bérlője van a szombathelyi Késmárk utcai Teniszcentrumnak

Farkas Bazsi 2021-04-12 07:29:00
Szombathelyi Tenisz Sportszolgáltató Kft. évi bruttó 2 millió forintért bérelheti a sportpályát.

Nem egyszer foglalkoztunk már a szombathelyi Késmárk utcai Teniszcentrummal. Röviden annyi történt, hogy a Haladás Sportkomplexum építésével eltűntek a régi Haladás sporttelep teniszpályái, ezért a kormány 282 millió forintot küldött Szombathelynek a Modern Városok Programban azért, hogy ebből a pénzből fejlessze a Késmárk utcai telepet, így kompenzálva a teniszezőzket a megszűnt pályák miatt.

Végül nem a Haladás tenisz szakosztálya kapta meg a pályákat, mivel ők közben a Sportligetben kaptak új otthont, hanem a korábban is itt működő Savaria Tenisz Club kapta meg a telepet használatba.

Tavaly júniusban járt le a klub korábbi 15 éves bérleti szerződése. Majd a közgyűlési döntés értelmében újabb 15 évre a korábbi bérlők, vagyis a Makanoi PSP Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. és Szabó Péter egyéni vállalkozó kapták meg a bérlés jogát.

Pályáztatás nem volt, ezt egyébként az akkori közgyűlésen egyes képviselők szóvá is tették.

Horváth Attila (Éljen Szombathely!) sportért is felelős alpolgármester akkor azzal magyarázta, hogy az értékbecslő szerint, 15 év alatt 40 millió forintot hozhat bérleti díjként a centrum. Ehhez képest a pályák felszerelésére 35 millió forintot kellene költeni, valamint vissza kellene fizetniük a Tenisz Clubnak 15 millió forintot, amit eddig a világítás szerelésére költöttek.

Fotó: Farkas Bazsi

Vagyis ha kifizetnek 50 milliót, akkor a 40 milliós becsült bevétel miatt, -10 millióban lenne a város.

A bérlők évi bruttó 2 millió forintot fizetnek bérleti díjként a Sportiskolának.

Igaz a február 10-én életbe lépett kormányrendelet értelmében jelenleg nem kell fizetnie a bérlésért a klubnak. A határozat szerint ugyanis az állami és önkormányzati bérbeadók öt hónapra, vagyis 2021. február, március, április, május és június hónapokra nem követelhetik a bérleti díjat többek között a sporttevékenységet folytató bérlőktől.

Ez azonban a sporttevékenység nem befolyásolja. Vasárnap délután sétáltam el a pályák mellett, szorgos sportélet folyt odabent.

Na de vissza a bérlőkhöz. Az korábban is kérdés volt, hogy ha a Tenisz Club fogja össze a sportéletet a Késmárk utcában, akkor miért egy Bt. és egy egyéni vállalkozó a szerződő az önkormányzattal.

Most úgy látszik ez is rendeződni látszik, mivel egy friss közgyűlési döntéssel - amit a veszélyhelyzet miatt most Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester egy személyben gyakorol - a város hozzájárult, hogy a Makanoi PSP Bt. képviselője és Szabó Péter egyéni vállalkozó Szombathelyi Tenisz Sportszolgáltató Kft. néven új céget hozzon létre, majd ez a vállalkozás változatlan feltételekkel (A szerződés innen letölthető.), 2035. június 30-ig üzemeltesse a Teniszcentrumot. 

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.