Deutsch Tamás: Orbán gazdaságpolitikája sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét

Székely Zoárd 2021-04-06 10:31:00
Szerinte nem meglepő, hogy a miniszterelnöknek 30 év után sincs megtakarítása.

„Meséljék már el nekem egyszer, hogy az önök logikájában miért kapásból kormánypárti, sőt, pártmédia, ha egy sajtóorgánum nem radikálisan ellenzéki vagy kormánykritikus?"

– tette fel a kérdést Deutsch Tamás a Telexnek adott nagyinterjúban.

A fideszes EP-képviselő leghosszabban a magyar média helyzetéről beszélt:

„Sajnos nem vásárolták fel a fél sajtót, bár komoly befektetéseik voltak. A KESMA egy fontos szereplője a magyar médiavilágnak, de ha a közélet alakítása szempontjából bármilyen módon releváns sajtótermékeket nézzük, akkor komoly baloldali, liberális fölény van, még messze vagyunk bármi fajta egyensúlytól. Haladunk afelé"

– felelte arra a kérdésre, hogy van-e kapocs a sajtószabadság korlátozása és aközött, hogy Fidesz-közeli befektetők felvásárolták, és a párt politikai céljainak megfelelő irányba állították a fél médiát.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Arról, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, úgy nyilatkozott, ő már jó egy éve a távozás pártján állt, de akkor a saját frakcióján belül még kisebbségben maradt ezzel a véleménnyel. A magyar EU-tagságról szóló kérdésre pedig újra egyértelművé tette, nincs más forgatókönyv az asztalon, mint hogy uniós tagok maradunk.

Deutsch emellett nem tartja jogosnak, inkább „gyalázatos hazugságcunaminak” véli a Magyarországot érő korrupciós vádakat. Elmondása szerint ezek a kritikák csak a 2010 előtti időszakot érintik, majd pszichopatának nevezte Hadházy Ákost, Jakab Péter pedig „panelprolinak” akar látszani, ami szerinte szánalmas és politikamarketinget csinál.

Ezután hangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott meg, majd kifejtette, mi állhat a NER-arisztokrácia urizálásának hátterében:

„Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét."

Később felmerült az is, hogy a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozata szerint nincs megtakarítása. Deutsch erre is megtalálta a magyarázatot:

„Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető."

Amikor pedig a Fidesz jövője került szóba, és arról kérdezték, hogy Orbán Viktor ragaszkodik-e a hatalomhoz, a válasza az volt:

„Nem. Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni."

Szólj hozzá!

Megállíthatatlanul zsugorodik a Vas Népe és a Kisalföld is

Folytatódott a megyei napilapok évek óta tartó zuhanása. Hiába a kormánypárti hátszél és a végtelen pénz, nem akar megállni a folyamat.

Baleset történt az M1-esen Győrújbarátnál

A Budapest felé vezető oldalon félpályán halad a forgalom.

Megtalálták a tegnap eltűnt idős győri nőt

Beszéltünk a 84 éves Dobos Mária egyik hozzátartozójával, aki szerint a kórházban veszett nyoma a hölgynek, de előkerült.

Borkai-ügy: Orbánt egyáltalán nem zavarta a jachtos orgia

Mire a választás előtt kibukott az ügy, a Fideszben már rég tudtak Borkai Zsolt szexorgiájáról, a miniszterelnök magánügynek tekintette azt.

A szombathelyi BPW-ben helyben oltják a gyár dolgozóit

Úgy értesültünk, hogy a munkások Pfizert kapnak.

Védettségi igazolvány sem kell a ballagáshoz

Maszk, nyitott terek és még a nem védett unokaöcs is jöhet. Így ballagunk idén.

A tegnapi ősz után ma már nyomokban tavaszt is tartalmaz majd az időjárás

Sok öröme nem lesz benne, hacsak nem szereti a szelet. A nyugati megyékben még zivatar is lehet.

Ez a győri idős hölgy eltűnt, ha látta, szóljon a rendőrségnek!

A megyei főkapitányság kérdésünkre megerősítette: a nőt eltűntként keresik.

Csaknem 300 millió forintból teszik rendbe a mosonmagyaróvári vár sétányát

Felújítják a mosonmagyaróvári vár környezetét és egy sétányt is kialakítanak a vár körül.

Még van esély rá, hogy új villamosok és trolik érkezzenek Budapestre

Új szerződést kötöttek a gyártókkal, így van még lehetőség arra, hogy a főváros ne veszítse el az opciós lehívás lehetőségét.

Még jelen sem kellett lenniük a fideszes képviselőknek, így is megszavazta a bizottság a lakásprivatizációs törvényt

Néhány fideszes szavazógép helyettesítéssel "szavazott". Megkezdődhet a nemzeti vagyon újabb elkótyavetyélése.

Sárváron a felnőtt lakosság már hatvan százalékát beoltották

Jelentősen csökkent a városban az igazolt fertőzöttek száma is.

van még itt cikk a témában: