Deutsch Tamás: Orbán gazdaságpolitikája sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét

Székely Zoárd 2021-04-06 10:31:00
Szerinte nem meglepő, hogy a miniszterelnöknek 30 év után sincs megtakarítása.

„Meséljék már el nekem egyszer, hogy az önök logikájában miért kapásból kormánypárti, sőt, pártmédia, ha egy sajtóorgánum nem radikálisan ellenzéki vagy kormánykritikus?"

– tette fel a kérdést Deutsch Tamás a Telexnek adott nagyinterjúban.

A fideszes EP-képviselő leghosszabban a magyar média helyzetéről beszélt:

„Sajnos nem vásárolták fel a fél sajtót, bár komoly befektetéseik voltak. A KESMA egy fontos szereplője a magyar médiavilágnak, de ha a közélet alakítása szempontjából bármilyen módon releváns sajtótermékeket nézzük, akkor komoly baloldali, liberális fölény van, még messze vagyunk bármi fajta egyensúlytól. Haladunk afelé"

– felelte arra a kérdésre, hogy van-e kapocs a sajtószabadság korlátozása és aközött, hogy Fidesz-közeli befektetők felvásárolták, és a párt politikai céljainak megfelelő irányba állították a fél médiát.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Arról, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, úgy nyilatkozott, ő már jó egy éve a távozás pártján állt, de akkor a saját frakcióján belül még kisebbségben maradt ezzel a véleménnyel. A magyar EU-tagságról szóló kérdésre pedig újra egyértelművé tette, nincs más forgatókönyv az asztalon, mint hogy uniós tagok maradunk.

Deutsch emellett nem tartja jogosnak, inkább „gyalázatos hazugságcunaminak” véli a Magyarországot érő korrupciós vádakat. Elmondása szerint ezek a kritikák csak a 2010 előtti időszakot érintik, majd pszichopatának nevezte Hadházy Ákost, Jakab Péter pedig „panelprolinak” akar látszani, ami szerinte szánalmas és politikamarketinget csinál.

Ezután hangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott meg, majd kifejtette, mi állhat a NER-arisztokrácia urizálásának hátterében:

„Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét."

Később felmerült az is, hogy a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozata szerint nincs megtakarítása. Deutsch erre is megtalálta a magyarázatot:

„Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető."

Amikor pedig a Fidesz jövője került szóba, és arról kérdezték, hogy Orbán Viktor ragaszkodik-e a hatalomhoz, a válasza az volt:

„Nem. Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni."

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.