Hivatalos: kilép a Fidesz a Néppártból

Székely Zoárd 2021-03-18 17:12:00
Eljött a búcsú ideje...

Cikkünk frissül!

„It's time to say goodbye”

– ezzel kommentálta a Twitteren Novák Katalin családügyért felelős tárca nélküli miniszter a levelet, amely hivatalossá teszi, hogy a Fidesz kilép az Európai Néppártból.

Fotó: Twitter

A levelet Antonio López-Istúriz White EP-képviselőnek címezték, amelyben azt írták, a magyar kormánypárt többé nem kíván a Néppárt tagja lenni.

A Fidesz még március 3-án jelentette be, hogy azonnal kilép az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából, miután a frakció aznap megszavazta az új eljárásjogi szabályzatát, amivel többek között már nemcsak egy tag, hanem egy csoport frakciójogainak felfüggesztéséről is lehet szavazni.

A Fidesz szerint ők ma kilépnek az Európai Néppárt frakciójából

Az MTI az Origo cikkét szemlézve azt írja, a Fidesz szerdán kilép az Európai Néppárt frakciójából. A portál szerdai cikke szerint ezt a Fidesz még délelőtt bejelenti. A kereszténydemokrata, mérsékelt jobboldali pártokat tömörítő Európai Néppárt nevű pártcsalád adja az Európai Parlament legnépesebb frakcióját, és ez így marad a Fidesz távozása után is.

A Fidesz lépésére korábban reagáltak az ellenzéki pártok is: Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott, hogy „ízlelgetik már a vereség ízét", a Jobbik egy „Az Európai Néppárt megszabadult Európa spionjaitól!" című közleménnyel kommentálta a történteket, a Momentum pedig úgy értékelte a helyzetet, hogy „több évig tartó bénázás után ma talán tényleg kiveti magából az Európai Néppárt a rohadt narancsot".

"Ízlelgetik már a vereség ízét, megszabadultak Európa spionjától, kidobják a rohadt narancsot"

"Ízlelgetik már a vereség ízét. Lehet itt magyarázkodni, mint az oviban, hogy Dehát nem kizártak minket, hanem mi magunk léptünk ki. A lényeg ugyanaz. Vesztesek. Szó nincs Európa erős emberéről. Itt egy igazi lúzert látunk." - írja Gyurcsány Ferenc, aki szerint egy év múlva itthon is veszíteni fognak.

 

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.