A jegybank 750 forintost hoz forgalomba Győr évfordulójának tiszteletére

Papp László Tamás 2021-04-02 11:11:00
Erről Dézsi Csaba András nyilatkozott. Meg arról, hogy megnyílik a Club 751 nevű rocksuli. Hogy még miről? Olvassa el!

A győri polgármester az Indexnek adott mai interjújában elmondta:

„Amikor tavaly megkezdtük a felkészülést az idei ünnepekre, úgy kalkuláltunk, hogy a nyár már szabadabb lesz ebben az évben. Ezért az év elejére főként kiadványokat és tárgyi emlékek kiadását terveztük. Már megjelent a jubileumi ezüst emlékérem, és kiadás alatt van egy olyan Győr-könyv, ami a helyi festő és fotóművészek, grafikusok, szobrászok munkáin keresztül mutatja be a várost.”

Készülnek Győr iparáról, hadtörténetéről, vallási és nemzetiségi sajátságairól szóló kiadványok is. Szeptemberre lesz széles körben is használható a népszerű Honfoglaló számítógépes játék mintájára készülő, Győrt visszafoglaló játék – tette hozzá. 

A Magyar Nemzeti Bank pedig forgalomba hoz egy 750 forint névértékű pénzérmét, amit én győri forintnak hívok, s amivel a boltokban is fizethet, aki akar. Mondhatjuk azt, hogy bevezetünk egy új névértéket a fizetőeszközök sorába – fogalmazott az Indexnek Dézsi Csaba András.

„A Magyar Posta emlékbélyeget és díszborítékot dob piacra. Már áll a városháza előtt az a nagy „Szívügyünk Győr” installáció, aminél Győr egyik legszebb épületével a háttérben tudnak fotót készíteni a helyiek és a turisták. A városháza elé a másik oldalra pedig egy 7 méter magas szobor, egy speciális Győr-kereszt fog kerülni” amit a polgármester szerint júniusban Orbán Viktor avat majd fel.

Ezenkívül amint lehet, megnyitjuk a múzeumban a 750 kávézót, és elkészültek a tervei egy olyan belvárosi, rocksulijellegű intézménynek, aminek végül Club 751 lesz a neve, mert ennek átadása már láthatóan át fog csúszni a következő évre. Készül ezenkívül még több műalkotás és előadás, amiket meglepetésnek szánunk a győrieknek. Mindezt, amint beindulhat az élet, rengeteg szórakoztató programmal színesítjük – mondta el a városvezető.

„...amint lehet, megnyitjuk a múzeumban a 750 kávézót, és elkészültek a tervei egy olyan belvárosi, rocksulijellegű intézménynek, aminek végül Club 751 lesz a neve, mert ennek átadása már láthatóan át fog csúszni a következő évre. Készül ezenkívül még több műalkotás és előadás, amiket meglepetésnek szánunk a győrieknek. Mindezt, amint beindulhat az élet, rengeteg szórakoztató programmal színesítjük” – válaszolta Dézsi Csaba András.

Készül egy többkötetes, Győr történelmét részletesen bemutató könyv, egy, a győri várat bemutató kiadvány és egy kicsit személyesebb hangvételű könyv, ami a Győr-kereszteket fogja bemutatni. Ezek a keresztek fantasztikus történelmi kordokumentumok, melyek 1598-óta állnak főként Ausztria és Magyarország területén, és hirdetik annak emlékét, hogy Győr volt abban az időben a keresztény Európa védőbástyája – fűzte még hozzá.

Szólj hozzá!

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.