Egy szombathelyi covidos beteg halála után 9 nappal tudta csak meg a család, hogy mi történt

Farkas Bazsi 2021-03-31 15:49:00
Ez is csak annak volt köszönhető, hogy a családtagok rendíthetetlenül hívták a kórházat. Az önkormányzat már elhamvasztásra küldte az elhunytat, amire a hozzátartozók egyáltalán tudomást szereztek a gyászhírről.

Megrázó történetet osztott meg szerkesztőségünkkel egy szombathelyi olvasónk. Már most leszögezzük, hogy tegnap délután, amikor a hozzátartozó felkeresett minket, írtunk e-mailt a szombathelyi Markusovszky Kórháznak, hiszen minden esetben megpróbáljuk megszólaltatni egy történet összes szereplőjét. A kórházból a levél megnyitását igazoló e-mailek visszaérkeztek, választ vagy cáfolatot azonban egyelőre nem kaptunk.
 
Olvasónk azt mesélte, hogy 58 éves, Szombathelyen lakó unokatestvére március 14-én lett rosszul, covidos tünetei március 16-ra lettek olyan súlyosak, hogy mentőt kellett hozzá hívni. Az asszony két fiával élt egy háztartásban, akik 27 és 29 évesek.

A beteg március 17-én lett rosszabbul, átszállították a covid intenzív osztályra. 

Közben az elhunyt fiai többször próbálták meg hívni a meghagyott telefonszámot, hogy anyjuk felől érdeklődjenek, ám a kórházban azt mondták, hogy a telefonálással csak zavarják az ellátást. Ha lesz információ, a kórház majd keresi őket. 

Március 18-án hívták is őket azzal, hogy édesanyjuk állapota rosszabb lett, lélegeztetőgépre kellett tenni. Majd ezt követően napokig nem kaptak hírt anyjukról.

Bár egyre inkább kezdtek türelmetlenek lenni, a korábbi intés miatt nem hívták a kórházat, de az intézmény sem kereste őket. 

Március 22-én aztán nem bírták tovább felhívták a Markusovszkyt. A rokonok elmondása szerint ekkor megint kioktatták őket, hogy ne telefonáljanak mert zavarják az ellátást, egyébként pedig nincsen új hír az édesanyjukról.

Március 29-ig aztán nem is telefonáltak többet, de mivel már eltelt úgy egy hét, hogy a kórház nem hívta őket, így csak megint felhívták az intézményt. Kapcsolgatások után tudtak beszélni valakivel, aki közölte a szomorú hírt, hogy édesanyjuk elhunyt. Arra kérték őket, hogy a szükséges adminisztrációs ügyek elintézése miatt másnap menjenek be az intézménybe. 

Tegnap, március 30-án aztán be is mentek a szombathelyi kórházba. Ekkor derült ki, hogy édesanyjuk március 20-án hunyt el. Az intézményben pedig úgy adminisztrálták, mint akinek nincsen hozzátartozója, így a temetés ügyeit átvette az önkormányzat, akik pedig már elhamvasztásra küldték az elhunytat.

A család megdöbbenésében gyors intézkedésbe kezdett, hogy édesanyjuk végső búcsúját és nyughelyét végül az ő kívánságuk szerint rendezhessék.

Úgy tudjuk, a kórház adminisztrációs hibára hivatkozva magyarázta a történteket. 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.