Tüzet oltottak a hétvégén a győri önkéntes szemétszedők Sáráson

Pintér Bence 2021-03-29 10:33:00
Váratlan feladatba botlottak a civilek: csatárláncon hordták a vizet a patakból.

Mintha nem tettek volna már így is elég jót a városért a Szedett Szemét csoport önkéntes szemétszedői, a múlt hétvégén Sáráson még tüzet is oltottak – derül ki a csoportot szervező Németh Balázs posztjából.

„Az akciónkhoz közel, nagy robbanásokat lehetett hallani és a felszökő óriási fekete füstből lehetett tudni, hogy nagy a baj. Azonnal odahajtottam, pár szomszéd már a helyszínen volt. Egy kerti tűz terjedt át a szomszedos épületre, először a kerti tároló gyulladt ki, majd onnan terjedt tovább az épületre” – írja Németh Balázs.

🌳 Szedett Szemét 🌳 : Sziasztok! Köszönöm mindenki a részvételt! 💚 A tegnapi nap izgalmairól: Az akciónkhoz közel, nagy robbanásokat lehetett hallani és a felszökő óriási fekete füstből lehetett tudni, hogy nagy a baj. Azonnal odahajtottam, pár szomszéd már a helyszínen volt. Egy kerti tűz terjedt át a szomszedos épületre, először a kerti tároló gyulladt ki, majd onnan terjedt tovább az épületre. 🔥 Azonnal megkezdtük az oltást a szomszédokkal, majd rövidesen becsatlakoztak a szemétszedés résztvevői. Elképesztő összehangoltsággal dolgoztunk, a közeli kis patakból csatárláncon érkezett vödrökben a víz. 💦 Az elszántságunk végül sikerre vitt, a tűzoltók kiérkezése előtt megfékeztük a lángokat! Szuper a csapat, köszönet Nektek és a szomszédoknak! 💪 A sztárképeket köszönöm Andor Pirity ! 😅 Következő szombat Szentiván!

Sziasztok! Köszönöm mindenki a részvételt! 💚 A tegnapi nap izgalmairól: Az akciónkhoz közel, nagy robbanásokat lehetett hallani és a felszökő óriási fekete füstből lehetett tudni, hogy nagy a baj....

Ő maga elkezdte az oltást a szomszédok segítségével, aztán megérkeztek a szemétszedők is, és a közeli kis patakból csatárláncon érkező vizesvödrökkel oltották a tüzet.

 „Az elszántságunk végül sikerre vitt, a tűzoltók kiérkezése előtt megfékeztük a lángokat!” – írta a posztban.

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.