Müller Cecília: Annyi oltópontot fogunk nyitni, amennyi csak szükséges

Nagy Donát 2021-03-16 12:04:28
Párhuzamos valóság - az országos tisztifőorvos éppen aznap nyilatkozik az oltópontok kulcsfontosságáról, amikor a szombathelyi oltópontok nem nyithatnak ki a kormány szabotázsa miatt.

Igazán szürreális tájékoztatót tartott az operatív törzs annak fényében, hogy a városi oltópontok éppen ma nyitottak volna ki, ha a kormány - az orvosok kérését is semmibe véve - nem akadályozza meg a munka megkezdését. Az oltópontok zárva tartása mellett helyi fideszes politikusok is mellszélességgel kiálltak.

Nemény: Jövő kedden működni kezdenek az önkormányzati oltópontok

Szombathelyen az aktív fertőzöttek száma 362, a kórházban 117-en vannak, a hétvégén 10 Vas megyei vesztette életét - mondta el Nemény András (Éljen Szombathely), Szombathely polgármestere élő videójában a város Facebook-oldalán. A polgármester elmondta, hogy az oltással kapcsolatban ők a háziorvosokat tudják segíteni a munkájukban: nekik ötven oltást kéne beadniuk, de csak tizenötöt tudnak beadni egyéb teendőik mellett.

Müller Cecília szerint napról napra halljuk, ahogy minden ország újabb intézkedéseket hoz. Ezért nálunk is fontos, hogy betartsuk a szabályokat. Így is nagy a teher az egészségügyi rendszeren.

Az országos tisztifőorvos szerint a kórházakban egyre több fiatallal találkozni. Szerinte nagyon nehéz hetek előtt állunk, és bár minden nap várnánk az oltóanyagot, de ezek száma sajnos limitált. A helyzet annyira súlyos, hogy a kórházakban már új részlegeket is meg kell nyitni, annyian kerülnek a fekvőbeteg-ellátásba.

Szabotálja a kormány a városi oltópontok megnyitását Szombathelyen

Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester mai posztja szerint Szombathely önkormányzata hiába alakított ki városi oltópontokat, azok bejárását elmulasztotta csütörtökön a járási tisztifőorvos, Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a telefont sem hajlandó felvenni. A Képtárban, a Savaria Moziban és a Schrammel-gyűjteménynek helyet adó Éva Malomban rendeznek be önkormányzati oltópontokat, ahol a háziorvosok fogják beadni a vakcinákat - jelentette be tegnap Facebook-videójában Nemény András (Éljen Szombathely!), polgármester.

Amint megszólítják Önöket, az első lehető alkalommal adassák be az oltásokat

- mondta Müller Cecília azt hangsúlyozva, hogy most az oltás a legfontosabb. Az elkövetkező hetekben sajnos emelkedni fognak a járványügyi adatok.

Annyi oltópontot fogunk nyitni, amennyi csak szükséges

- fűzte hozzá az országos tisztifőorvos. Szerinte úgy tudjuk lefékezni a járványt, ha megpróbálunk nem megfertőződni, de ha bármilyen tünetünk van, azonnal forduljunk orvoshoz.

Közösen kérik a szombathelyi orvosok, hogy nyissák meg a városi oltópontokat

A szombathelyi önkormányzat Facebook oldalára került ki az a március 12-én, Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester által írt levél, amiben kérte Harangozó Bertalan kormánymegbízottat, hogy végezzék el a vállalt feladatukat és ellenőrizzék le a Képtárban kijelölt oltóhely működési feltételeinek meglétét. Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A szombathelyi városi oltópontok megnyitása elleni szabotázsról szóló újságírói kérdést nem olvastak be az országos tisztifőorvosnak a közszolgálati televízióban.

Szólj hozzá!

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.