Ezekre a kérdésekre nem hajlandóak válaszolni Győr fideszes országgyűlési képviselői

Pintér Bence 2021-03-16 17:30:00
Összeszedtük, hogy mit kérdeznénk Győr országgyűlési képviselőitől, ha le mernének ülni velünk egy interjúra: a strandberuházástól a Borkai-botrányon, a színház lebontásán és parlamenti munkájuk mérlegén át egészen addig, hogy mit tettek azért, hogy Győr ne kerüljön nehéz anyagi helyzetbe az elvonások miatt. Kara Ákos nem hívott minket vissza, Simon Róbert Balázs inkább nem vállalta az interjút.

Januárban megpróbáltuk kideríteni, hogy az eredetileg tervezett 8,5 milliárd forint helyett miért drágult a győri vízi élménypark ára 21,3 milliárd forintra. Dézsi Csaba András polgármester nem válaszotl kérdéseinkre, sajtóosztálya ehelyett a város fideszes országgyűlési képviselőihez, első sorban Simon Róbert Balázshoz irányított minket.

Kerestük is telefonon mind Simon Róbert Balázst, mind Kara Ákost. Míg utóbbi politikus titkára csak ígérte a visszahívást, addig előbbi vissza is hívott minket, és ugyan kérdéseinkre nem válaszolt, de azt mondta, hogy március elején lehet, hogy leül velünk egy nagyinterjúra. 

Az interjúnak nagyon örültünk volna, hiszen a képviselő urak médiaszereplései általában kimerülnek szalagok átvágásában.

Február végén telefonon kerestük Simon Róbert Balázst az ügyben, de a fideszes képviselő végül nem vállalta az interjút. Mi viszont már összeírtuk a kérdéseinket, így úgy gondoltuk: legalább ezeket közzétesszük, hogy mindenki lássa: lenne miről beszélgetni. A kérdések persze ugyanígy szólhatnának Kara Ákosnak is.

***

Ugytudjuk.hu: 2014 óta képviselő a parlamentben. Mit tart a legnagyobb eredménynek, amit Győr, illetve a környező települések számára elért akár az országgyűlésben, akár a kormánynál?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Ugytudjuk.hu: Az elmúlt ciklusban, tehát három év alatt összesen négy interpellációt adott be és ezekkel együtt huszonegyszer szólalt fel. Az egyik győri vonatkozású arról szólt, hogy támogatja-e pénzzel továbbra is az Audit a kormány; a másik arról, hogy tervez-e még utakat építeni Győrben a kormány. A többiben Győrről nem, Soros Györgyről viszont annál több szó esett. Nem talált elég győri témát?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Ugytudjuk.hu: Nem igazán szólalt meg Borkai Zsolt botrányával kapcsolatban. Mit gondol a volt polgármester viselt dolgairól?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Ugytudjuk.hu: A városháza önhöz irányított a vízi élménypark drágulása miatt. Eredetileg 8,5 milliárd forintról volt szó, most már 21,3 milliárd forintba kerül a Modern Városok Programban megvalósuló projekt. Ennek nyilván van ésszerű magyarázata. Mi az, és miért nem árulta el ezt eddig senki?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

MI a garancia, hogy 21 milliárd forintnál már nem lesz drágább a projekt?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Ugytudjuk.hu: Dézsi Csaba András polgármester többször is elmondta, hogy nem volt elégedett a vízi élménypark koncepciójával. Ön szerint ideális tervek alapján, jó helyen épül fel az új strand?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Ugytudjuk.hu: Korábban fontos projektként nevezte meg a Győri Nemzeti Színház, illetve a II. János Pál pápa tér felújítását, ezt azonban Dézsi polgármester leállította, ehelyett kulturális negyedet építene Városréten. Egyetértett ezzel a döntéssel?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Ugytudjuk.hu: Egyetértett azokkal az intézkedésekkel, amelyek a járvány ürügyén komoly összeget, Dézsi polgármester szerint összesen 18 milliárd forintot vontak el Győr városától?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Ugytudjuk.hu: Lobbizott ön azért, hogy Győr ne kerüljön nehéz anyagi helyzetbe a kormányzati elvonások, illetve a szolidaritási adó megemelt összege miatt?

Simon Róbert Balázs: (Nem vállalta az interjút.)

Hát ilyesmiket kérdeztünk volna Simon Róbert Balázstól vagy akár Kara Ákostól, Győr országgyűlési képviselőitől, ha kötélnek álltak volna.

Szólj hozzá!

Másfél hónapja még azt írták a GyőrPluszon, hogy a szakiskolák felkészültek a gázhelyzetre

A Győri Szakképzési Centrum kancellárja arról beszélt akkor, hogy sok energetikai korszerűsítés volt az iskolákban, és remélik, hogy nem lesz probléma.

Kövér: A tisztességes pedagógusok nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyit keresnek

Szerinte nem lehet polgári engedetlenkedni és a kormány egyáltalán nem oroszbarát.

Ha a győri Bercsényiben bejön a termálvizes fűtés, nem költöznek az iskolák

A gázon a korábbi fogyasztás 25 százalékát kell megspórolni a centrumhoz tartozó 19 iskola 45 épületében.

Kedd: többórás napsütés felhőátvonulásokkal

Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk.

Az LMP is kifejezte a szolidaritását az elbocsátott pedagógusok felé

Felháborító, amit a kölcseys tanárokkal tettek - mondta Kanász-Nagy Máté, a párt parlamenti képviselője.

Elhagyta a 426 forintos árat az euró

Tovább zuhan a magyar fizetőeszköz.

Körbekordonozták a Savaria Szállót

Jó lesz vigyázni, mert eléggé leszűkült az út a Mártírok terén.

Gyerekeket vert meg egy 21 éves fiú egy kapuvári iskola udvarán

Egy év szabadságvesztésre ítélték, melyet három év próbaidőre felfüggesztettek.

Melegszik az idő

Délutánra akár 19 fok is lehet.

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

A Nemzet Művésze 79. éves volt.

Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István

Valami összeragaszthatatlanul eltört - írta a politikus.

LMP: az önkormányzatoknak is biztosítani kell az energiaár-sapkát!

Az zöld párt követeli annak biztosítását, hogy az önkormányzatok is limitált áron vásárolhassák meg az energiát.

423 forint egy euró

Itt állt meg péntek este a magyar fizetőeszköz gyengülése.