Miért drágult most már több mint duplájára a győri élményfürdő költsége? Megpróbáltuk kideríteni!

Pintér Bence 2021-01-21 10:00:00
Rejtély, hogy miért lett az eredetileg tervezett 8,5 milliárdhoz képest jelen állás szerint 21,3 milliárd forint a Mészáros Lőrinc által épített győri élményfürdő költsége.

Megtörtént az első kapavágás az egykori győri strandon, ahol 21 milliárd forintból a következő években élményfürdő épül a Modern Városok Program keretében. Az eredeti közbeszerzést még Borkai Zsolt (Fidesz) írta ki, a projektet már az új polgármester írta alá,

és az érdekesség az, hogy eredetileg csak 8,5 milliárd forinttal számoltak az új élményfürdőre. Ez az összeg azonban szépen lassan közel megháromszorozódott. De mi ennek az oka?

Megpróbáltuk kideríteni

Akartunk forgatni egy videót az új élményfürdőrőlm, és ezen belül arra is ki akartunk térni, hogy vajon mi az oka annak, hogy drágább lett a projekt. Ennek ugyanis lehetnek prózai okai is azon kívül, hogy Mészáros Lőrinc bekerült a projektbe: Dézsi Csaba András polgármester szerint például a szükséges árvízvédelmi munkák dobták meg az árat. A győri polgármester azonban nem fejtette ki bővebben ezt a dolgot, miközben Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő felvetette: készül a Mosoni-Duna szabályozása, mi szükség tehát ilyen komoly árvízvédelmi munkákra?

Egyébként is nehéz elképzelni, hogy pusztán az árvízvédelmi szempontok miatt lesz valami 8,5 milliárd forint helyett 21,3 milliárd, bár semmi sem lehetetlen.

Megkérdeztük tehát a városházát arról, hogy ki tudnak-e állítani egy fess politikust, mondjuk legalább egy alpolgármestert, aki elmagyarázza ennél egy fokkal részletesebben, hogy mi volt az oka a többlépcsős drágulásnak, hogy indokolja az árvízvédelmi rendszer azt a plusz 13 milliárd forintot? 

A városházáról azt a választ kaptuk, hogy az ügyben keressük Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselőt. Informálisan pedig megtudtuk: a győri polgármester, aki a hírek szerint nem volt oda a projektért, nem kíván foglalkozni az üggyel.

Felhívtuk ezért aztán Simon Róbert Balázs képviselőt, akinek elmagyaráztuk, hogy miért keressük, ki irányított minket hozzá. Ezután elmondta: ebben a témában telefonon nem mondana nekünk semmit, és egyébként is nagyon összetett az ügy. Ehelyett azt ajánlotta fel, hogy ha jól jön ki a lépés, március elején interjút ad az Ugytudjuk.hunak, amiben kitérünk majd a strand kérdésére is.

Magyarul: egyelőre nem tudjuk, miért drágult meg az élményfürdő építése. Amíg ez kiderül, addig megpróbáljuk kideríteni, hány fát fognak pontosan kivágni az új élményfürdő építése miatt – néhányat ugyanis már megjelöltek.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.