Miért drágult most már több mint duplájára a győri élményfürdő költsége? Megpróbáltuk kideríteni!

Pintér Bence 2021-01-21 10:00:00
Rejtély, hogy miért lett az eredetileg tervezett 8,5 milliárdhoz képest jelen állás szerint 21,3 milliárd forint a Mészáros Lőrinc által épített győri élményfürdő költsége.

Megtörtént az első kapavágás az egykori győri strandon, ahol 21 milliárd forintból a következő években élményfürdő épül a Modern Városok Program keretében. Az eredeti közbeszerzést még Borkai Zsolt (Fidesz) írta ki, a projektet már az új polgármester írta alá,

és az érdekesség az, hogy eredetileg csak 8,5 milliárd forinttal számoltak az új élményfürdőre. Ez az összeg azonban szépen lassan közel megháromszorozódott. De mi ennek az oka?

Megpróbáltuk kideríteni

Akartunk forgatni egy videót az új élményfürdőrőlm, és ezen belül arra is ki akartunk térni, hogy vajon mi az oka annak, hogy drágább lett a projekt. Ennek ugyanis lehetnek prózai okai is azon kívül, hogy Mészáros Lőrinc bekerült a projektbe: Dézsi Csaba András polgármester szerint például a szükséges árvízvédelmi munkák dobták meg az árat. A győri polgármester azonban nem fejtette ki bővebben ezt a dolgot, miközben Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő felvetette: készül a Mosoni-Duna szabályozása, mi szükség tehát ilyen komoly árvízvédelmi munkákra?

Egyébként is nehéz elképzelni, hogy pusztán az árvízvédelmi szempontok miatt lesz valami 8,5 milliárd forint helyett 21,3 milliárd, bár semmi sem lehetetlen.

Megkérdeztük tehát a városházát arról, hogy ki tudnak-e állítani egy fess politikust, mondjuk legalább egy alpolgármestert, aki elmagyarázza ennél egy fokkal részletesebben, hogy mi volt az oka a többlépcsős drágulásnak, hogy indokolja az árvízvédelmi rendszer azt a plusz 13 milliárd forintot? 

A városházáról azt a választ kaptuk, hogy az ügyben keressük Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselőt. Informálisan pedig megtudtuk: a győri polgármester, aki a hírek szerint nem volt oda a projektért, nem kíván foglalkozni az üggyel.

Felhívtuk ezért aztán Simon Róbert Balázs képviselőt, akinek elmagyaráztuk, hogy miért keressük, ki irányított minket hozzá. Ezután elmondta: ebben a témában telefonon nem mondana nekünk semmit, és egyébként is nagyon összetett az ügy. Ehelyett azt ajánlotta fel, hogy ha jól jön ki a lépés, március elején interjút ad az Ugytudjuk.hunak, amiben kitérünk majd a strand kérdésére is.

Magyarul: egyelőre nem tudjuk, miért drágult meg az élményfürdő építése. Amíg ez kiderül, addig megpróbáljuk kideríteni, hány fát fognak pontosan kivágni az új élményfürdő építése miatt – néhányat ugyanis már megjelöltek.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.