Fideszes pártaktivistából lett a megyei napilap megmondóembere Tömböly Ágnes

Farkas Bazsi 2021-03-14 13:30:00
Fanatizmusa attól sem riasztja vissza, hogy valótlanságokat írjon egy önkormányzati beruházásról.

Szinte viharos gyorsasággal nőtte ki magát a megyei napilap egyik fő tollforgatójává Tömböly Ágnes, aki bármennyire is próbálkozik, csak nem sikerül neki egyetlen egy olyan írást sem közölnie, amiben elismerné a mostani városvezetés érdemeit. Bezzeg, amit a Fidesz tesz vagy mond, az csakis dicsérendő lehet.

Érdekes karrier az övé. A korábban a Megyeházán politikai munkatársként dolgozó Tömböly 2014-ben jelent meg a helyi Fidesz körül, akkor mint aktivista kezdett el dolgozni. Azt mondják róla, hogy 0-24-ben képes volt dolgozni a narancsos párt sikeréért. A hála nem is maradt el. A Fidesz választási győzelme után bekerült a szombathelyi városházára. Koczka Tibor, akkor még fideszes alpolgármester titkárnője lett. 

Tömbölynek önbizalomért nem kellett a szomszédba mennie. 2017-ben magához ragadta az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat megírását. Ami egyébként több szakértő szerint is rendkívül színvonaltalan munka lett. Az eredmény önmagáért beszélt: 2018 februárjában a szombathelyi pályázat az esélytelnek nyugalmával hullott ki. Tömböly arroganciájával és kudarcával pedig egy csapásra veszítette el városházi becsületét. 

Fotó: Tömböly Ágnes Facebook

A Fidesz 2019-es választási bukása után a párt befolyása alá eső megyei napilapban gyorsan magára talált. A Fidesz korábbi aktivistájaként és a városházán eltöltött titkárnői idő alatt minden fideszes pártvezetőhöz bejáratos lett, így a mai napig közvetlenül tud teret adni a Fidesz véleményének a lapban.

Az olvasói visszajelzések szerint azonban a több évtizede a sokszínűséghez szokott olvasók egyre kevésbé kíváncsiak a Tömböly által is képviselt pártpropagandára. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség tavaly decemberi adatai szerint a Vas Népe a választások óta 6130 olvasót vesztett, így csupán - az akkori adatok szerint - 26 ezer 323 napi olvasója maradt a lapnak az egész megyében.

Nem is csoda, hogy az olvasók elfordulnak az újságtól, hiszen Tömböly csak azért, hogy lejárassa a baloldali városvezetést, a valótlanság megjelentetésétől sem riad vissza.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

„Valótlanságokat állított a Vas Népe hasábjain Tömböly Ágnes, volt fideszes alpolgármesteri asszisztens, jelenleg újságíró a Fő téri nyilvános WC felújításával kapcsolatban, ezért helyreigazítási kérelemmel fordultunk a szerkesztőséghez. Ennek a mai napig nem tettek eleget, ezért közreadjuk a kérelmet, mely a valótlanságokkal szemben tartalmazza az igazságot” - írta nemrég közreadott közleményében a szombathelyi városvezetés. 

Ebben az esetben Tömböly azt is elfelejtette megemlíteni, hogy az elmúlt 9 év karbantartásának - amelyből ő maga 5 évet mint alpolgármesteri titkár dolgozott - teljes hiánya miatt volt szükség most kifizetni 15 és fél millió forintot a felújításra.

Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul, szerinte ugyanis a Vas Népe olyan kérdéseket tett fel amelyek alkalmasak az oltásba vetett bizalom aláásására

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a szombathelyi, önkormányzati oltópont kapcsán egy sor kérdést küldött a Vas Népe a polgármesteri hivatalnak. Mivel a hivatal korábbi tapasztalatai alapján nem volt biztos abban, hogy válaszaik változtatás nélkül jelennek meg, így ők maguk posztolták ki azokat Facebook-oldalukra.

Nemrég tartotta online egyeztetését a város a költségvetésről, ahol Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester azt mondta, hogy:

„Két évvel ezelőtt az egyik alpolgármesternek a titkárnője mondta meg, hogy mi az, ami szerepelhet, mi az, ami nem szerepelhet a városi tévében. Ennél durvább dolog kevés van a tartalom tekintetében.”

Nemény arra is kitért, hogy a korábbi ellenzéki politikusok a frakcióvitán kívül meg sem jelenhettek a tévében. Szerettük volna tisztázni, hogy esetleg Tömbölyre gondolt-e a polgármester, így magát az érintettet kerestük meg kérdéseinkkel.

Tömböly Ágnes válaszolt is, ám ragaszkodott ahhoz, hogy válaszát csakis akkor közölhetjük, ha azt teljes terjedelmében jelentetjük meg. Azon túl, hogy Tömböly egyetlen feltett kérdésre sem válaszolt egyenesen, még személyeskedéssel is teletűzdelte levelét, így azt nem áll módunkban közölni.

Frissítés

Több olvasónk is azzal keresett meg minket, hogy közöljük Tömböly válaszát. Íme:

Tisztelt Farkas Balázs Úr!

Köszönöm szépen megkeresését. Miután az ugytudjuk.hu eddigi tevékenysége alapján komoly aggályaim vannak azzal kapcsolatosan, hogy a rólam, lejárató céllal készülő írás egy újabb főszerkesztői véleménycikk vagy egy tényeken alapuló cikk lesz, ezért nem gondolom, hogy kérdéseire érdemes válaszolnom. Már csak azért sem, mert már a kérdés alapjául szolgáló állítása is valótlan: sohasem dolgoztam alpolgármesteri asszisztensként. Azért, hogy értse, miről írok: alpolgármesteri titkárként álltam közszolgálati jogviszonyban. 

Polgármester úr kijelentése alapján pedig azt kell, hogy mondjam, nem nálam kellene kopogtatnia, hiszen két évvel ezelőtt köztudottan a Vas Népe Szerkesztőségében dolgoztam és nem a városházán. Tájékoztatom arról is, hogy az alpolgármesteri beosztottak végrehajtói feladatokat látnak el, vagyis mindig, minden esetben a közvetlen felettesük utasításait hajtják végre, mindez pedig az én olvasatomban szolgálati titoknak minősül. Döntéshozói szerepük nincs. 

Továbbá javaslom, hogy a rólam, karaktergyilkosság céljával készülő cikkben különös tekintettel szíveskedjen figyelni a helyesírási hibákra, hiszen még véletlenül sem szeretném, ha az írása ismét közröhej tárgyává tenné. A korrektúrázásban szívesen állok rendelkezésére, és ezért még tanácsadói díjat sem kérek.

Végül, de nem utolsó sorban engedjen meg egy kérdést: milyen érzés tudni, hogy miközben tavaly havonta 500 ezer forintért adott Főszerkesztő Úr szakmai tanácsokat a médiaközpontban, és arra összességében hétmillió forintot költött el a cég, addig tegnap nyolc munkatárssal közölték, hogy nem tartanak igényt munkájukra?! Köztük olyanokkal, akik több mint 25 éve ennél az önkormányzati cégnél dolgoztak.

Zárógondolat: bárhol és bármit dolgoztam életem során, tény: miattam sohasem kerültek utcára családos emberek.   

A fent leírtak közléséhez csak abban az esetben járulok hozzá, ha azt teljes terjedelemben közlik. 

Tisztelettel:
Tömböly Ágnes

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.