Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul, szerinte ugyanis a Vas Népe olyan kérdéseket tett fel amelyek alkalmasak az oltásba vetett bizalom aláásására 

Farkas Bazsi 2021-03-12 19:24:20
A Vas megyei LMP képviselője azt kéri a hatóságtól, hogy folytassanak le vizsgálatot az ügyben. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a szombathelyi, önkormányzati oltópont kapcsán egy sor kérdést küldött a Vas Népe a polgármesteri hivatalnak. Mivel a hivatal korábbi tapasztalatai alapján nem volt biztos abban, hogy válaszaik változtatás nélkül jelennek meg, így ők maguk posztolták ki azokat Facebook-oldalukra. 

A Vas Népe kérdéseinek kapcsán küldött megkeresést a Médiahatóság elnökének Ungár Péter, a Vas Megyei LMP országgyűlési képviselője.

A nyílt levelet változtatás nélkül mutatjuk:

Dr. Karas Monika elnökasszony részére 
Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 
Email: info@nmhh.hu

Tisztelt Elnök Asszony! 

Mint az bizonyára Ön előtt is ismert, Dr. Nemény András Szombathely megyei jogú város polgármestere március 10-én jelentette be, hogy a kormányhivatallal egyeztetve időszakosan működő egészségügyi szolgáltatási helyszíneket jelölt ki, oltópontokat hoznak létre a városi mozikban és múzeumokban. Meggyőződésem, hogy Ön is egyetért abban velem, hogy ez a jelenlegi helyzetben fontos és helyes döntés volt, hiszen pártpolitikai hovatartozástól függetlenül közös érdekünk, hogy a lakosság minél nagyobb számban és minél gyorsabban megkapja a koronavírus elleni oltásokat. Csak hogy időközben a Vas Megyei kormányhivatal megbízottja gyakorlatilag szabotálja az oltópontok kialakítását és az oltások helyi megszervezését. 

Ez így önmagában még nem tartozik elvileg az Ön hatáskörébe. Az viszont bizonyosan igen, hogy a kormánypárti Vas Népe elnevezésű újság egyértelműen olyan kérdéseket tett fel Dr. Nemény Andrásnak és az önkormányzatnak, ami alkalmas arra, hogy a Vas Népe olvasóinak oltás iránti, illetve az oltást szervező közintézményekkel szembeni bizalmát aláásása. Súlyos problémának tartom, hogy egy magát függetlennek tartó lap (ennek kivizsgálása is megérne egy eljárást) úgy teszi fel a kérdéseit, hogy abban egyébként komoly politikai állításokat fogalmaz meg. Mivel bízom abban, hogy Ön is oltáspárti, ezért nem borzolnám a kedélyeit valamennyi kérdés felsorolásával, a beadványom végén megtalálható linken megnézheti ezeket, de a történeti hűség kedvéért álljon itt pár példa: 

·  "A politikai haszonszerzésen  kívül mi motiválja abban, hogy azt a hamis látszatot keltse, hogy az állami szervek a háziorvosokkal együttműködve nem képesek a lakossági oltásokra?"

·  "Hasonló profizmusra számíthatnak-e az emberek a város által szervezett oltópontokon?"

·  "E felkéréstől hogyan jutott el odáig, hogy önkormányzati oltópontokat alakítson ki? Kitől kapott erre felhatalmazást?" 

További kérdések és az önkormányzat válaszai: https://www.facebook.com/szombathely.hu/posts/289054502568595

Ismétlem és megerősítem fenti sorokat: álláspontom szerint a Vas Népe a kérdéseivel súlyosan aláássa az oltással és az oltást szervező közintézményekkel szembeni lakossági bizalmat, kérdéseivel pedig a függetlenség látszatára sem adva fogalmaz meg (kormánypárti) politikai állításokat. Fentiekre tekintettel kérem Elnök Asszonyt a szükséges eljárás lefolytatására és a megfelelő jogkövetkezmények alkalmazására. 

Segítő együttműködését ezúton is köszönöm. 

 

Üdvözlettel 

Ungár Péter 
országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.