Facebook-komment miatt jelentette fel egy kőszegi Fidesz-közeli vállalkozó a Momentum helyi elnökét

ugytudjuk.hu 2021-03-09 19:40:00
Kiss Andrásnak nem tetszett, hogy Bányai-Németh Gábor a közpénz felől érdeklődött.

Rendőrségi határozatot kapott kézhez Bányai-Németh Gábor, a Momentum Mozgalom Kőszegi Helyi Szervezetének elnöke, melyben leírják, hogy Kiss András egy komment miatt feljelentette őt.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Momentum helyi elnökének közleményét változtatás nélkül közzétesszük:

Facebook-komment miatt jelentett fel a kőszegi közpénzzel kitömött Fidesz-közeli vállalkozó!

Kiss Andrást azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni Kőszegen. Ő az a fiatal vállalkozó, aki a koszeginfo.com nevű weboldalt létrehozva éveken át több millió forintot kapott a várostól, majd Kőszeg névhasználati jogát is megszerezte saját bérgyártott sörének népszerűsítése végett. Kiss ezer szállal kötődik a Fideszhez, édesapja, Kiss Károly Péter a párt színeiben önkormányzati képviselő, üzlettársai pedig szintén jól ismert NER tagok.

Két éve - szintén közpénzből - egy egész rendezvényt szerveztek számára Kőszegi Sörsétány néven, amit bár papíron a Jurisics-Vár Művelődési Központ és Várszínház jegyzett, az egész program Kiss és biznisze köré épült.

Tavaly a súlyos járvány ideje alatt a megyében szinte minden nagyobb tömegrendezvényt lemondtak - Szombathelyen a Savaria Karnevál, Sárváron a Simon-Júdás vásár, Velemben a Gesztenye Napok maradtak el -, de Kőszegen mégis megrendezték az Őszi Zenés Estéket, ahol szintén Kiss tudott nyerészkedni.
De nem csak az ingyenpénzt és a mutyizást, hanem a gondolkodást is a Fidesztől húzza be!

Botrányos manővereiről ugyanis rendszeresen beszámolnak a nem Fideszhez köthető lapok, melyeket szerencsére egyre többen olvasnak. Az egyik ilyen cikk alá kommenteltem, a hozzászólásom lényege pedig az igazságérzetem kifejtése volt: egyszerűen nem tetszik, amikor szeretett városom közpénz milliókkal szórja meg a helyi képviselő fiát. Véleményemmel nem voltam egyedül, többek között Tóth Attila, a Momentum Mozgalom Kőszegi Helyi Szervezetének korábbi elnöke szintén kommentelt, de rajtunk kívül nagyon sokan érdeklődtek a kőszegi közpénzmilliók holléte felől.

A hozzászólásom miatt a mai napon megkaptam a rendőrségi határozatot, miszerint Kiss András a Facebook-komment miatt mind engem, mind az ellenzéki szervezet korábbi elnökét, Tóth Attilát is feljelentette. Azt egyelőre nem tudom, hogy Kiss velünk együtt mindig minden hozzászólót feljelent-e, de amennyiben így van, nagyon sokat járhat a hatósághoz.

Kedves kőszegiek, és mindenki, akinek elege van abból a szervezett lopásból, ami az elmúlt években zajlott! Ne engedjük, hogy elhallgattassanak minket! Ez a feljelentés nem más, mint megfélemlítés, ugyanaz az eszköz, amihez az elnyomó rendszer haszonélvezői mindig is nyúlnak!

Az elmúlt időszakban a Momentum ifjúsági szervezetének, azaz a Momentum TizenX tagjait gyámság alá akarták helyezni, Nagy Donát szombathelyi elnököt két éve 100 ezer forintra akarták büntetni, de Fekete-Győr Andrást, a párt elnökét is rendőrségi eljárás alá vonták. Szemző Áront, a Momentum Budakeszin dolgozó képviselőjét rabosították, de egy 5 szavas Facebook-komment miatt Csóka-Szűcs János, a gyulai ellenzéki kör elnökéért is kopogtattak a rendőrök. Én ezek szerint még szerencsés vagyok.

A feljelentés miatt csak még elkötelezettebben fogok dolgozni azon, hogy lebontsuk ezt a földesúri rendszert, és végre megteremtsünk egy átlátható, tisztességes várost, majd egy egész országot, ahol a tetteknek van következménye!

Ebben kérném az Önök, a Ti segítségeteket!

Bányai-Németh Gábor
elnök, Momentum Mozgalom Kőszegi Helyi Szervezet

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.