Önbíráskodással dobták ki a Ciao Amicót üzemeltető céget az épületből?

Farkas Bazsi 2021-03-08 19:29:28
Az ügyvezető friss Facebook-bejegyzésében gyakorlatilag maffiamódszerekről ír. Az épület tulajdonosa egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

Múlt héten kedden került lakat Szombathely legrégebbi olasz ételeket kínáló étterem, a Ciao Amico ajtajára. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy belső céges ügyek mérgesedtek el annyira, hogy az étterem felfüggesztette a működését. 

Aztán ahogy teltek a napok, egyre több információ kezdett el szivárogni szerkesztőségünkhöz. Most pedig, az étterem Facebook-oldalára kikerült friss poszt alátámasztja mindazt, amit eddig több informátortól is hallottunk.

A céges modell

A Ciao Amico étteremet a Paradiso-Club 2006 Vendéglátó Kft. üzemelteti. Az épület azonban egy másik cégé, a CIAO-AMICO Kft.-é. Ennek a cégnek az Opten adatai szerint két tulajdonosa van: Varga Zsolt Tibor, vagy ahogyan mindenki ismeri, Mazsola, és egy Kúria és Lovarda nevű Kft., amely véget Simon Péter tulajdonol.

A Paradiso-Club 2006 Kft.-nek szintén tulajdonosa Varga Zsolt Tibor, de van egy másik tulaja is, Varga Imre aki egyben a Kft. ügyvezetője. 

Hatalomátvétel?

Varga Zsolt jelenleg elzárását tölti, ám úgy értesültünk, hogy napok múlva ismét szabadlábon lesz. Addig pedig úgy néz ki, hogy a bérlő céget kitették az épületből.

Korábban több ilyen információt is kaptunk, most pedig a Paradiso-Club 2006 Kft. ügyvezetője friss Facebook-posztjában erről is ír. De nem csak ez jelent meg, hanem az is, hogy a bérlemény felmondásának aláírására kényszerítették. Mutatjuk a bejegyzést, változtatás nélkül:

Fotó: Farkas Bazsi

Tisztelt Polgármester Úr, Főügyész Úr, Rendőrkapitány Úr, Tisztelt Földhivatal, Kedves Vendégeink!

A Ciao Amico Pizzériát hosszú ideje üzemeltető cég ügyvezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy egy rendkívül súlyos cselekménysorozat áldozataként pár nappal ezelőtt megtévesztéssel és  pszichikai megfélemlítéssel nyomás alá helyezve egy olyan okiratot kellett aláírnom, amely már keletkezésekor is tartalmilag hibás volt. 

Ezen okiratot lobogtatva került lakat a pizzéria ajtajára. 

Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy felelős vezetőként egy olyan papírt hagyok jóvá ítélőképessegem teljes birtokában, amelynek következtében munkahelyek tucatjai szűnnek meg, és családi egzisztenciák borulnak fel. Sajnos, a fent említett okok miatt alá kellett ezt írnom, mikozben telefonálni sem volt esélyem.

Életemben először szembesültem egy olyan “üzleti megbeszéléssel”, ahol "biztonsági emberek" támogatják az egyik tárgyaló partner vélt igazának kizárólagosságát. Csak elbeszélésekből tudom, de ilyesmi lehetett a kilencenes években bevett magyar alvilági tárgyalási taktika. Nem szégyellem bevallani, hogy nemrég épültem fel egy súlyos betegségemből, erre itt egy új: nyugtatókkal tudok csak elaludni.

A koronavírus okozta gazdasági ellehetetlenülés csúcspontján nekünk most egy jogtalan helyzettel is szembe kell néznünk. Több jogi eljárast is kezdeményeztünk az ügyben, igazunkhoz kétség sem férhet.

Arra kérem Önöket, és Szombathely szélesebb közvéleményét, hogy segítő támogatásukkal nyújtsanak védelmet cégünk dolgozóinak, és a nyilvánosság erejével szabjunk gátat a már eltűnni látszó, de ismét feléledő meggyőzési módszerek erőszakos térhódításának!

Azonban úgy tudjuk hiába a poszt, az üzlethelyiséget már ki is adták egy másik cégnek. 

De, hogy biztosak legyünk a dolgunkban, kérdéseinket elküldtük az épület tulajdonosának, CIAO-AMICO Kft. ügyvezetőjének. Választ egyelőre nem kaptunk. 

Szólj hozzá!

Kétkulcsossá tenné a társasági adót az LMP

Kanász-Nagy Máté szerint a globális minimumadóra igenis szükség van.

Tűz követelt áldozatot Horvátzsidányban

A szivárgó füst ölt meg egy helyi lakost.

Büntetést kapott a szombathelyi Credo Rádió a Médiatanácstól

Nem teljesítették a vállalt közszolgálati arányt.

2,3 milliárd forintot fizet a korábbi gázkereskedő cég a Győr-Szolnak

Megegyezéssel ért véget a gázszerződés tavalyi felmondása miatt indított per.

Végleges: bezár a Takarékbank fiókja Jákon

Hiába írt levelet a polgármester, a pénzintézet kimondta az áment.

Itt az Indiana Jones 5 első előzetese

Jövő júniusban lesz a premier.

Végrehajtást indított a NAV a Szombathelyi Haladás ellen

Egyelőre nem tudni, hogy milyen tartozása van a focicsapatnak, de van, az biztos.

A Volán válasza alapján még egyáltalán nem fix, hogy januárban változatlan marad a menetrend Győrben

Dézsi polgármester szerint változatlan marad a menetrend januártól, a Volán válasza alapján viszont még semmi nem dőlt el.

December 14-én tartják a szombathelyi közmeghallgatást

A városházára várják a felszólalókat.

Újabb hibát találtak a MOL finomítójában

A kormányzati médiában megjelent hírrel már a benzinárstop végére készíthetik fel az embereket.

Még december 4-ig Győrben állomásozik Donáth Anna „igazságkiállítása”

A momentumos EP-képviselő plakátkiállítását a Vásárcsarnok előtt lehet megnézni.

Dobrev Klára és Ungár Péter a két legnépszerűbb ellenzéki politikus

A népszerűségi lista legvégén a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc neve található.

Egy gyerek nevében küldött ízléstelen üzeneteket a fiatal férfi

Az elektronikus naplóba lépett be, az iskola dolgozóinak küldött üzeneteket.

Szabadságvesztés lehet a vége a súlyos környezetszennyezésnek

Egy felnőtt és egy fiatalkorú a vád szerint a Kis-Sorok patakba dobott olyan fémhordókat és műanyag kannákat, melyekben fáradt olaj volt.

Változóan felhős, napos idő várható csütörtökön

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.