Önbíráskodással dobták ki a Ciao Amicót üzemeltető céget az épületből?

Farkas Bazsi 2021-03-08 19:29:28
Az ügyvezető friss Facebook-bejegyzésében gyakorlatilag maffiamódszerekről ír. Az épület tulajdonosa egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

Múlt héten kedden került lakat Szombathely legrégebbi olasz ételeket kínáló étterem, a Ciao Amico ajtajára. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy belső céges ügyek mérgesedtek el annyira, hogy az étterem felfüggesztette a működését. 

Aztán ahogy teltek a napok, egyre több információ kezdett el szivárogni szerkesztőségünkhöz. Most pedig, az étterem Facebook-oldalára kikerült friss poszt alátámasztja mindazt, amit eddig több informátortól is hallottunk.

A céges modell

A Ciao Amico étteremet a Paradiso-Club 2006 Vendéglátó Kft. üzemelteti. Az épület azonban egy másik cégé, a CIAO-AMICO Kft.-é. Ennek a cégnek az Opten adatai szerint két tulajdonosa van: Varga Zsolt Tibor, vagy ahogyan mindenki ismeri, Mazsola, és egy Kúria és Lovarda nevű Kft., amely véget Simon Péter tulajdonol.

A Paradiso-Club 2006 Kft.-nek szintén tulajdonosa Varga Zsolt Tibor, de van egy másik tulaja is, Varga Imre aki egyben a Kft. ügyvezetője. 

Hatalomátvétel?

Varga Zsolt jelenleg elzárását tölti, ám úgy értesültünk, hogy napok múlva ismét szabadlábon lesz. Addig pedig úgy néz ki, hogy a bérlő céget kitették az épületből.

Korábban több ilyen információt is kaptunk, most pedig a Paradiso-Club 2006 Kft. ügyvezetője friss Facebook-posztjában erről is ír. De nem csak ez jelent meg, hanem az is, hogy a bérlemény felmondásának aláírására kényszerítették. Mutatjuk a bejegyzést, változtatás nélkül:

Fotó: Farkas Bazsi

Tisztelt Polgármester Úr, Főügyész Úr, Rendőrkapitány Úr, Tisztelt Földhivatal, Kedves Vendégeink!

A Ciao Amico Pizzériát hosszú ideje üzemeltető cég ügyvezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy egy rendkívül súlyos cselekménysorozat áldozataként pár nappal ezelőtt megtévesztéssel és  pszichikai megfélemlítéssel nyomás alá helyezve egy olyan okiratot kellett aláírnom, amely már keletkezésekor is tartalmilag hibás volt. 

Ezen okiratot lobogtatva került lakat a pizzéria ajtajára. 

Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy felelős vezetőként egy olyan papírt hagyok jóvá ítélőképessegem teljes birtokában, amelynek következtében munkahelyek tucatjai szűnnek meg, és családi egzisztenciák borulnak fel. Sajnos, a fent említett okok miatt alá kellett ezt írnom, mikozben telefonálni sem volt esélyem.

Életemben először szembesültem egy olyan “üzleti megbeszéléssel”, ahol "biztonsági emberek" támogatják az egyik tárgyaló partner vélt igazának kizárólagosságát. Csak elbeszélésekből tudom, de ilyesmi lehetett a kilencenes években bevett magyar alvilági tárgyalási taktika. Nem szégyellem bevallani, hogy nemrég épültem fel egy súlyos betegségemből, erre itt egy új: nyugtatókkal tudok csak elaludni.

A koronavírus okozta gazdasági ellehetetlenülés csúcspontján nekünk most egy jogtalan helyzettel is szembe kell néznünk. Több jogi eljárast is kezdeményeztünk az ügyben, igazunkhoz kétség sem férhet.

Arra kérem Önöket, és Szombathely szélesebb közvéleményét, hogy segítő támogatásukkal nyújtsanak védelmet cégünk dolgozóinak, és a nyilvánosság erejével szabjunk gátat a már eltűnni látszó, de ismét feléledő meggyőzési módszerek erőszakos térhódításának!

Azonban úgy tudjuk hiába a poszt, az üzlethelyiséget már ki is adták egy másik cégnek. 

De, hogy biztosak legyünk a dolgunkban, kérdéseinket elküldtük az épület tulajdonosának, CIAO-AMICO Kft. ügyvezetőjének. Választ egyelőre nem kaptunk. 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”