Önbíráskodással dobták ki a Ciao Amicót üzemeltető céget az épületből?

Farkas Bazsi 2021-03-08 19:29:28
Az ügyvezető friss Facebook-bejegyzésében gyakorlatilag maffiamódszerekről ír. Az épület tulajdonosa egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

Múlt héten kedden került lakat Szombathely legrégebbi olasz ételeket kínáló étterem, a Ciao Amico ajtajára. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy belső céges ügyek mérgesedtek el annyira, hogy az étterem felfüggesztette a működését. 

Aztán ahogy teltek a napok, egyre több információ kezdett el szivárogni szerkesztőségünkhöz. Most pedig, az étterem Facebook-oldalára kikerült friss poszt alátámasztja mindazt, amit eddig több informátortól is hallottunk.

A céges modell

A Ciao Amico étteremet a Paradiso-Club 2006 Vendéglátó Kft. üzemelteti. Az épület azonban egy másik cégé, a CIAO-AMICO Kft.-é. Ennek a cégnek az Opten adatai szerint két tulajdonosa van: Varga Zsolt Tibor, vagy ahogyan mindenki ismeri, Mazsola, és egy Kúria és Lovarda nevű Kft., amely véget Simon Péter tulajdonol.

A Paradiso-Club 2006 Kft.-nek szintén tulajdonosa Varga Zsolt Tibor, de van egy másik tulaja is, Varga Imre aki egyben a Kft. ügyvezetője. 

Hatalomátvétel?

Varga Zsolt jelenleg elzárását tölti, ám úgy értesültünk, hogy napok múlva ismét szabadlábon lesz. Addig pedig úgy néz ki, hogy a bérlő céget kitették az épületből.

Korábban több ilyen információt is kaptunk, most pedig a Paradiso-Club 2006 Kft. ügyvezetője friss Facebook-posztjában erről is ír. De nem csak ez jelent meg, hanem az is, hogy a bérlemény felmondásának aláírására kényszerítették. Mutatjuk a bejegyzést, változtatás nélkül:

Fotó: Farkas Bazsi

Tisztelt Polgármester Úr, Főügyész Úr, Rendőrkapitány Úr, Tisztelt Földhivatal, Kedves Vendégeink!

A Ciao Amico Pizzériát hosszú ideje üzemeltető cég ügyvezetőjeként tájékoztatom Önöket, hogy egy rendkívül súlyos cselekménysorozat áldozataként pár nappal ezelőtt megtévesztéssel és  pszichikai megfélemlítéssel nyomás alá helyezve egy olyan okiratot kellett aláírnom, amely már keletkezésekor is tartalmilag hibás volt. 

Ezen okiratot lobogtatva került lakat a pizzéria ajtajára. 

Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy felelős vezetőként egy olyan papírt hagyok jóvá ítélőképessegem teljes birtokában, amelynek következtében munkahelyek tucatjai szűnnek meg, és családi egzisztenciák borulnak fel. Sajnos, a fent említett okok miatt alá kellett ezt írnom, mikozben telefonálni sem volt esélyem.

Életemben először szembesültem egy olyan “üzleti megbeszéléssel”, ahol "biztonsági emberek" támogatják az egyik tárgyaló partner vélt igazának kizárólagosságát. Csak elbeszélésekből tudom, de ilyesmi lehetett a kilencenes években bevett magyar alvilági tárgyalási taktika. Nem szégyellem bevallani, hogy nemrég épültem fel egy súlyos betegségemből, erre itt egy új: nyugtatókkal tudok csak elaludni.

A koronavírus okozta gazdasági ellehetetlenülés csúcspontján nekünk most egy jogtalan helyzettel is szembe kell néznünk. Több jogi eljárast is kezdeményeztünk az ügyben, igazunkhoz kétség sem férhet.

Arra kérem Önöket, és Szombathely szélesebb közvéleményét, hogy segítő támogatásukkal nyújtsanak védelmet cégünk dolgozóinak, és a nyilvánosság erejével szabjunk gátat a már eltűnni látszó, de ismét feléledő meggyőzési módszerek erőszakos térhódításának!

Azonban úgy tudjuk hiába a poszt, az üzlethelyiséget már ki is adták egy másik cégnek. 

De, hogy biztosak legyünk a dolgunkban, kérdéseinket elküldtük az épület tulajdonosának, CIAO-AMICO Kft. ügyvezetőjének. Választ egyelőre nem kaptunk. 

Szólj hozzá!

Egyeztetésre hívta a győri ellenzéki pártokat és civil szervezeteket a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület

„Eljött az ideje annak, hogy a civilek és a pártok egy asztal mellett ülve, személyesen is egyeztessenek” – áll a posztban.

Autót rongált, pofozkodott a szombathelyi nő

170 ezer forint kárt okozott a kocsiban.

Közel 100 millió forint lehet 2024-ben a parkolási bevétele a szombathelyi önkormányzatnak

Igaz a teljes költségvetést tekintve ez csak mogyoró, és nem is az árbevétel a fontos ebben az ágazatban.

Mínusz után plusz: jó éve van eddig a Győr Projekt Kft.-nek

Az év első felében zárva tartott uszodák miatt is jobban alakult a mérleg.

7,9%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

Októberhez viszonyítva átlagosan nem változtak az árak, azonban a járműüzemanyagok 3,6%-kal olcsóbbak lettek.

Fizetésemelést jelentett be a győri polgármester a GYHG-nál

18 százalékos fizetésemelés lesz januártól a kukás cégnél.

Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter gyorson a rövidpályás úszó Eb-n

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon.

Szabadhegyen is járt a Mikulás

A „Szabadhegyi anyukák - Győr” Facebook-csoport szervezett Mikulás-ünnepséget a Jereváni útra.

A legkisebb településre is elmennek a visszaváltott aludobozokért, üvegekért, PET-palackokért

Az alumíniumhulladék egyike a legértékesebb hulladékoknak, hiszen száz százalékban újrahasznosítható, begyűjtése pedig nemcsak gazdasági szempontból hasznos, de a környezet megóvását is szolgálja

Rátámadt a kalauzra a Szentgotthárd-Szombathely vonat egyik utasa

Ököllel ütötte és gáz spray-vel is lefújta.

Január 2-án kezdi meg a SZOVA értékesíteni a 2024-es szombathelyi parkolóbérleteket

A második lakossági bérlethez szükséges, hogy az autó forgalmijában a lakcím szerepeljen.

Lezárásra kell számítani a győri parkolóházak nyitott szintjein

Az Árpád és a Vásárcsarnok parkolóház nyitott tetőszintjeit lezárták.

Bunyó volt a vasi Mennyei megyeiben

Egy férfi a vendégcsapat játékosaként ököllel megütötte a hazai csapat egyik játékosát, majd a mérkőzés lefújását és szóváltást követően egy másik játékost arcon rúgott.

Itt a szombathelyi Mikulás-járat menetrendje

Egészen december 24-ig jár a különleges busz a városban.