Fucsovics: át szeretnék kelni a folyón

Bazsó Bálint 2021-03-07 10:38:35
Fucsovics Márton szintet szeretne lépni az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztorna megnyerésével.

A világranglista 59. helyezettje - aki 15 órakor vív döntőt Hollandiában - az MTI-nek adott nyilatkozatában először a szombati elődöntőt elevenítette fel, amelyet 6:4, 6:1-re nyert meg a papíron esélyesebb horvát Borna Coric ellen.

"A korábbi három mérkőzésünkön kikaptam tőle, de nem mondanám őt mumusomnak. Máskor is adódott már lehetőség, hogy legyőzzem, de akkor nem sikerült, most igen. Azt hiszem, hogy a játék minden elemében jobb voltam, nagyon jó taktikával léptem pályára, amit sikerült megvalósítanom" - mondta a magyar Davis Kupa-válogatott vezére, aki remek formában játszik az Ahoy Arenában.

"Nem panaszkodom, jól ment a játék. Coric kereste rajtam a fogást, de nem engedtem, hogy megtalálja. Jobb voltam, sok labdát ütöttem középre, és igyekeztem nem hibázni" - elemezte az 1 óra 25 perces meccset.

Élete első ATP 500-as kategóriájú fináléjában a negyedik kiemelt orosz Andrej Rubljov vár rá, akivel 2/1-re áll a mérlege: a 2016-os barcelonai torna selejtezőjében és 2017-ben a budapesti Davis Kupa-párharc során ő győzött, tavaly a Roland Garros nyolcaddöntőjében viszont a moszkvai teniszező bizonyult jobbnak.

"Tudom, hogy Rubljov mostanában fantasztikusan játszik, ma 18 óra körül majd megmondom, hogy milyen a formája. Nagyon jó játékos, de úgy érzem, hogy megérkeztem a folyóhoz, és már át szeretnék kelni rajta..." - mondta Fucsovics, aki döntőbe kerülésével máris 13 helyet javítva a 46. az élő világranglistán, diadalával pedig a 37. helyre ugorhat.

A világranglistán 8. Rubljov sorozatban 19 győztes meccsnél tart ATP 500-as tornákon. Ilyen kategóriájú viadalon legutóbb tavaly februárban, a dubaji negyeddöntőben kapott ki, azóta Hamburgban, Szentpéterváron és Bécsben is diadalmaskodott. Ez 2009 óta a harmadik leghosszabb sikerszéria a 28 győzelmet számláló Roger Federer és a 21-ig jutott Andy Murray mögött, holtversenyben Rafael Nadallal és a 19-ig kétszer is eljutott Federerrel.

A nyíregyházi teniszező future-, challenger- és ATP-tornákon összesen a 15. döntőjére készülhet, future-viadalokon 0 győzelem/3 vereség, challengereken 4/5 a mérlege, ATP 250-es tornát egyet nyert meg (Genf 2018), egy döntőt pedig elveszített (Szófia 2019), azaz eddigi 14 döntője után ötször emelhette fel a trófeát. Rotterdamban egyhuzamban hat sikernél tart, 12/1-es szettaránnyal. A hollandiai viadal történetében ő a második játékos, aki a selejtezőből indulva jutott be a döntőbe, legutóbb 2001-ben a francia Nicolas Escude volt képes erre, aki akkor le is győzte Roger Federert.

Szólj hozzá!

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.