Eme eke nem kelt el, de ez nem lep meg

Nagy Donát 2021-02-27 08:27:07
Volt egy kis baj a Sárvár környékén árult ekével: nem létezett.

A Sárvári Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a többszörös visszaeső férfi ellen, aki különböző indokokkal ejtette tévedésbe a sértettet, akit három hónap alatt több mint 1 millió forinttal károsított meg 2018 tavaszán egy Sárvár közeli településen - írja a Vas Megyei Főügyészség.

A vádlott álnéven mutatkozott be a sértettnek, akinek azt ígérte, hogy vásárol egy ekét számára Németországban. A sértett 80.000 forintot adott át a vádlottnak előlegként. A vádlott az eke beszerzésével kapcsolatban támadt problémákra hivatkozva később még 400 eurót (124.000 forintot), majd 250 eurót (78.110 forintot), végül tárolási költségként újabb 400eurót kért a sértettől.

Fotó: Pixabay

A vádlott azt is felajánlotta a sértettnek, hogy értékesíti a sértett 310.000 forint értékűbálázógépét és 80.000 forint értékű permetező gépét. A sértett a gépeket elszállította a vádlottlakóhelyére.

A vádlott nem vásárolt ekét a sértett részére és a sértett gépeit sem akarta eladni, szándéka kezdettől fogva a sértett pénzének és gépeinek a megszerzésére irányult.

A sértett akkor fogott gyanút, amikor a vádlott azzal állt elő, hogy a sértett adjon neki 1,5 millió forintot traktor vásárlására, amit majd a sértettnél helyez el, s az eladását követően a sértett visszakapja a pénzét. A vádlott ekkor azt is megígérte, hogy az ekét aznap éjjel 10 óráig odaviszi a sértett lakóhelyére. A vádlott az ígéretét nem teljesítette, a sértett pedig a rendőrséghez fordult.

A Sárvári Járási Ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. 

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.