Fekete-Győr András: az ártatlanságomban teljesen biztos vagyok

Fehér Buda 2021-02-24 15:48:00
Megkezdődött a tárgyalás a Momentum miniszterelnökjelöltjével szemben.

Ma történt az első rendes tárgyalás Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnöke ellen indított büntetőügyben. Fekete-Győr és Szarvas Koppány Bendegúz ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyészség, miután Fekete Győr még a 2018 decemberi tüntetéseken egy lila füstgránátot ejtett a rendőrök közé, miután azok könnygázt alkalmaztak a tüntetők ellen. A Momentum elnöke ellen eredetileg másfél év börtönbüntetést kértek, három évre felfüggesztve, a politikus ehelyett kérte a tárgyalást.

A mai tárgyalás után Fekete-Győr végül a Facebook-oldalán a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt jelentkezett be, egy élővideóban elmondta, hogy ő világéletében minden tettéért vállalta a felelősséget, a jövőben is ezt tervezi. Azt is elmondta, hogy szerinte az élete során senkiben sem tett kárt, így 2018. decemberében sem, amikor a rabszolgatörvény ellen indult meg a tüntetéssorozat. Fekete-Győr szerint az ügyészség két dolgot is eltévesztett a mostani tárgyaláson, az egyik az ország, a másik a házszám. A Momentum miniszterelnök-jelöltje ezzel arra utalt, hogy nem Oroszországban vagyunk, ahol prominens politikusok ellen indulnak bírósági eljárások. A házszámmal pedig arra gondolt, hogy ő nem Polt Péter, aki a magyar bűnt és a korrupciót pártolja, de nem is Tiborcz István, vagy Szijjártó Péter.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A bejelentkezés végén Fekete-Győr felelevenítette, hogy az utóbbi időben több momentumos ellen is eljárás indult, köztük az ellen a fiatal ellen is, aki egy jachtparkoló feliratot fújt Szijjártó irodája elé. A Momentum elnöke viszont arról nem beszélt, hogy a bíróságon pontosan mi is történt, azt viszont elárulta, hogy ő teljesen biztos az ártatlanságában.

A tárgyalás után Fekete-Győr közleményben is beszámolt a tárgyalásról, ebben azt írja "Elképesztő, hogy olyan momentumosok ülnek a vádlottak padján, akik az emberekért cselekednek. Engem Fekete-Győr Andrásnak hívnak, nem Szijjártó Péternek, aki egy oligarcha jachtján nyaral, nem Polt Péternek, aki a bűn pártolja, nem Tiborcz Istvánnak, aki az adófizetők pénzén gazdagodik. A 2022 utáni új Magyarországon nem fordulhat majd elő, hogy Magyarország kifosztóit futva hagyja az ügyészség. A Momentum rendszerváltás-terve pontosan rögzíti, mit teszünk a kormányzás első 3, 30 és 300 napjában. Kész tervünk van arra, hogyan fogjuk jogállami eszközökkel, gyorsan és hatékonyan elszámoltatni a felelősöket, visszaszerezni Magyarországot és megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését.  Most vasárnap mutatjuk be a Momentum Új Rendszerváltás programját, amely az elszámoltatás módjáról és a jogállami keretek kiépítéséről szól majd." 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.