Pollreisz Balázs szerint Fideszhez közel álló polgármesterek is felháborodtak Németh Zoltán decemberi kinevezésén

Papp László Tamás 2021-02-17 16:48:00
Az MSZP-s politikus erről a GYHG sashegyi telephelye előtt beszélt.

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. sashegyi telephelyének bejáratánál jelentkezett be élő videóval Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke, önkormányzati képviselője - Németh Zoltán, Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás elnökének lemondása apropóján, melyről portálunk is hírt adott.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az MSZP politikusa szerint korábban ők fordultak törvényességi felülvizsgálati kérelemmel a kormányhivatalhoz Németh kinevezése miatt, mert nem tartották azt jogszerűnek, hogy egy olyan személyt jelölt oda Dézsi Csaba András polgármester, aki nem is győri önkormányzati képviselő. És akit a járványhelyzetre való tekintettel, közgyűlés híján Dézsi Csaba András egy személyben javasolt, s a Társulás elnökhelyettese nevezett ki. Pollreisz, mint a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Tanács egyetlen nem fideszes tagja kérdezte is Németh Zoltántól: hogy nevezhettek ki olyat, aki nem is győri képviselő? – mondta.

Németh Zoltán a kinevezése után döntéseket hozott, közbeszerzéseket állított le, de erről az MSZP politikusa csak a sajtóból értesült, hiába kért tájékoztatást, csak később jött e-mail-ben tájékoztató. Ezután a kormányhivatal mind a győri önkormányzatot, mind a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Tanács elnökhelyettesét, Szabó Jenőt figyelmeztetésben részesítette. Hogy a lemondásnak ez a törvényességi felülvizsgálat vagy más volt az oka, azt Pollreisz Balázs szerint nem tudni.

Pollreisz szerint más, a Társulásban tag önkormányzatok is felháborodtak Németh Zoltán kinevezésén. S ezek között Fideszhez közel álló polgármesterek is voltak. A politikus szerint az a probléma, hogy amióta a korábban önkormányzati kezelésben lévő, a Győr-Szol leányvállalataként működő nyereséges hulladékkezelés átkerült a Nemzeti Kukaholding, az NHKV Zrt. hatáskörébe, azóta veszteségessé vált. Az NHKV átvette a bevételeket, s a kiadások megtérítését is ő bonyolítja. Így viszont a helyi hulladékkezelő cégek csődközeli helyzetbe jutottak. Mivel számos jogosan elvárható támogatást nem kaptak meg.

Így alacsony bevételek mellett, folyamatosan növekvő költségekkel kellett dolgozniuk. Dézsi Csaba András azt ígérte, hogy egy év alatt rendberakja a győri hulladékgazdálkodást.  Így a Győr-Szol kezeléséből kivéve önálló céggé tette a GYHG-t.  De a polgármester által megnevezett ember végül nem vállalta a cégvezetést, az utódja pedig egy hét múlva szintén távozott. Végül a harmadik oda kinevezett vezető el is kezdett dolgozni, s Pollreisz elismeri, hogy lettek eredmények a szelektív gyűjtőszigetek fejlesztése vagy az éjszakai hulladékszállítás bevezetése terén.

De az ezért felelős vezetőt is kirúgták. S leváltották a  Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás addigi elnökét, Borsi Róbert győri fideszes önkormányzati képviselőt is. Németh Zoltán lemondása után most újra Szabó Jenő elnökhelyettesnek lesz joga kinevezni az új elnököt, akit Dézsi Csaba András delegál majd. Az új elnöknek Pollreisz szerint szembe kell néznie az egykor jól prosperáló GYHG szomorú sorsával.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.