Addig zaklatta volt barátnőjét egy férfi Vas megyében, hogy egy hónapra bekasztlizták

Nagy Donát 2021-02-12 09:54:00
Először papírokkal akarták távol tartani a lánytól, de ezt hangosan kinevette.

A Sárvári Járási Ügyészség a múlt héten indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki szakításukat követően, 2020 augusztusától zaklatta, megöléssel, munkahelyéről kirúgatással, gyermekének gyámhatósággal történő elvetetésével fenyegette volt barátnőjét egy Vas megyei városban, valamint bosszúból egy internetes társkereső oldalra a sértett intim fotóit feltöltötte - írja a Vas Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi, szakításukat követően, 2020 augusztusától a sértettet többször megvárta és a kapcsolatuk folytatására akarta rávenni. Amikor a sértett erre nemet mondott megöléssel fenyegette, szidalmazta őt, illetve a neki küldött több száz üzenetben többek között azt is kilátásba helyezte, hogy közreműködésével elveszíti a sértett a munkahelyét, illetve a gyámhatósággal „elveteti” a gyermekét, valamint továbbra is „megöléssel, megveréssel” is megfenyegette. A sértett a gyanúsítottól annyira félt, hogy az utcára is általában édesanyja kíséretében mert kimenni.

A Szombathelyi Járásbíróság 2020 novemberében kelt végzésében elrendelte a gyanúsított távoltartását a sértettől. A gyanúsított a távoltartás elrendelését követően a bírósági végzésben foglaltakat megszegte és folytatta az üzenetek küldését a sértett részére napi rendszerességgel, melyekben a sértettet tovább fenyegette.

A gyanúsítottal szemben a Celldömölki Rendőrkapitányság 200.000 Ft rendbírságot szabott ki a távoltartás szabályainak folyamatos megszegése miatt. A gyanúsított a rendbírság kiszabását követően is folyamatosan, szinte napi rendszerességgel írt fenyegető üzeneteket a sértettnek, melyekben közölte azt is, hogy őt a vele szemben elrendelt távoltartás nem érdekli, és nem tartja vissza.

A gyanúsított 2020 novemberében egy internetes társkereső oldalon egy felhasználói profilt hozott létre, amelyen a sértett neve és telefonszáma volt látható, továbbá oda a sértettet intim helyzetben ábrázoló fotókat is feltöltött.

A járási ügyészség a távoltartás szabályainak folyamatos és súlyos megszegése, a bűnismétlés veszélye és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a múlt héten elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.