Az Egis Körmend horvát ex-játékosa biztos benne, hogy egyszer a csapat edzője lesz és a bajnoki címig vezeti őket

ugytudjuk.hu 2021-02-09 20:02:44
Denis Toroman meghatározó szerepet töltött be a piros-feketék 2003-as bajnoki címe alkalmával.

Denis Toroman még a 2000-es évek elején kosárlabdázott Körmenden, miután 19 évesen a Olimpija Ljubljana csapatától a piros-feketékhez igazolt. Az ex-játékos a 2002-2003-as kiírásban meghatározó szerepet töltött be a piros-feketék bajnoki címe alkalmával. Toroman jelenleg a luxemburgi férfi válogatott szövetségi kapitánya, de ennyi év távlatából sem felejtette el a Körmenden eltöltött időszakot, amiről az MTE Emléktár Facebook-oldalnak adott interjút.

– Gyerekként érkeztem Körmendre. Még csak nem is borotválkoztam haha.. Azt kell, hogy mondjam óriási szerencse volt, hogy ott kezdtem el a pályafutásom. Főleg az emberek, a csapattársak és a klub vezetői miatt. Fodor Sándor az első perctől kezdve azt éreztette velem, hogy közéjük tartozom. Nagyon furcsa volt minden. Zágráb egy közel 1 milliós nagyváros, onnan érkeztem ebbe a pici, de nagyon különleges városba. Időre volt szükségem, hogy megszokjam ezt a teljesen más életstílust és számomra gyerekfejjel ez volt a legnehezebb. Aztán ahogy telt az idő, különösen a második szezonomban már egyre jobban úgy éreztem, hogy Körmend az otthonom. Az óriási elvárások és a szurkolótábor egyáltalán nem hatott rám nyomásként. Épp ellenkezőleg, pontosan erre volt szükségem. Nemcsak a kosárlabdában, hanem az életben is szeretem a kihívásokat.

Nem indult jól a 2002/2003-as idény a klub számára, de Denis Toroman már az első pillanattól kezdve hitt a sikerben.

Had válaszoljak erre a kérdésre egy rövid történettel… A szezon első meccse előtt, a sajtótájékoztatón egy újságíró arról kérdezett, hogy mire számítok ebben a szezonban… A klubon belül mindenki arról beszélt, hogy kevesebb a pénz, hogy ez most egy átmeneti szezon, hogy újra kell építeni a csapatot. Németh István, Charles és Delmonte is máshova igazolt, így senki nem szövögetett nagy álmokat. Szóval mikor az újságíró megkérdezte tőlem, hogy mire számítok, azt válaszoltam, hogy bajnokok leszünk. Ahogy körbenéztem láttam, hogy mindenki elmosolyodott… De én teljesen komolyan gondoltam amit mondtam., mert az én szememben a Körmend mindig bajnokesélyes. A csapatot körülvevő légkör, az emberek, a szurkolótábor valami olyan különleges erőt adnak, hogy más nem lehet a cél csak az első hely. Aztán nyilván nem úgy indultak a dolgok ahogy szerettük volna, mégis valahol legbelül úgy éreztem, hogy a szezon végén ünnepelünk majd. Isti hazatérése mindent megváltoztatott. Ő volt a kirakó utolsó darabja. Egyszerűen legyőzhetetlenek lettünk. Fodor Sanyinak többször is mondtam szezon közben, hogy bajnokok leszünk, főleg miután Isti hazajött. Látod, igazam lett!

A luxemburgi szövetségi kapitány több érdekes történetet is elmesélt, melyet ITT lehet elolvasni. Amikor pedig felvetődött a kérdés, hogy egyszer akár az Egis Körmend vezetőedzőjeként is eltudná-e képzelni magát, akkor egyértelmű választ adott.

– Biztos vagyok benne, hogy egy napon a Körmend edzője leszek és bajnokok leszünk!

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.