Kiskorúval folytatott szexuális viszonnyal zsarolták a két szombathelyi férfit

Papp László Tamás 2021-02-02 07:05:00
Kompromittáló hangfelvételt is lejátszottak az egyik megzsaroltnak. Vigyázat, felkavaró tartalom!

A Szombathelyi Járásbíróság a mai napon ítéletet hozott annak a két vádlottnak az ügyében, akik a tényállás lényege szerint 2019. szeptemberében H. L. sértettet, 2019. novemberében pedig  B. L. J. sértettet megfenyegették azzal: ha a sértettek nem adnak át a vádlottaknak meghatározott pénzösszeget, akkor nyilvánosságra hozzák a sértetteknek a II. rendű vádlott 13 éves húgával folytatott szexuális viszonyát – közli a Szombathelyi Törvényszék.

A vádlottak 2019. szeptember elején – pontosabban meg nem határozható időpontban – H. L. sértettet megfenyegették azzal, ha nem ad át nekik 300.000 Ft-ot, akkor feljelentik a rendőrségen és elmondják mindenkinek, hogy H. L. sértett szexuális viszonyt  folytatott II. rendű vádlott 13  éves húgával. A vádlottak telefonról lejátszottak egy beszélgetést, amely H. L. sértett és II. rendű vádlott húga között zajlott le. H. L. sértett azt mondta a vádlottaknak, hogy nincs pénze és nem is akar nekik adni, mire vádlottak kiabálni kezdtek a sértettel, valamint I. rendű vádlott a telefonjának szélével megütötte a sértett arcát.

A fenyegetés és erőszak hatására H. L. sértett 180 ezer forintot átadott I. rendű vádlottnak, aki ezt követően kiütötte a sértett kezéből a pénztárcát, és az abban lévő további 25 ezer forinttal együtt felvette a földről és elrakta. Egy hét múlva a vádlottak további 80 ezer forintot követeltek a sértettől, azonban ezt  már a sértett nem fizette ki nekik. A vádlottak 2019. novemberében megfenyegették B. L. J. sértettet, ha nem ad át nekik 300 ezer forintot, akkor lejátsszák a sértett feleségének azt a beszélgetést, amely a B. L. J. sértett és II. rendű vádlott húga között zajlott le.

A fenyegetés hatására a sértett a kért összeget átadta I. rendű vádlottnak. Ezt követően az I. rendű vádlott  – a másik vádlott jelenlétében – ismét megfenyegette B. L. J. sértettet, azzal, ha nem ad át nekik további félmillió forintot, akkor elmondják a feleségének a szexuális viszonyt, valamint bemennek a rendőrségre és feljelentika sértettet. A fenyegetés hatására a sértett átadott – II. r. vádlott jelenlétében –1.565 eurót (526.622 forint) az I. rendű vádlottnak. A helyszínről való távozást követően a vádlottakat a nyomozóhatóság elfogta, az átadott pénzt lefoglalták és B. L. J.sértettnek visszaszolgáltatták.

Az ítélet kihirdetéséig a vádlottak mindkét sértett kárát teljes egészében megtérítették. A bíróság a megállapított tényállás alapján 2-2  rendbeli, társtettesként, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt az  I. rendű vádlottat 1  év 2  hónap szabadságvesztésre  ítélte, melynek végrehajtását négyévi próbaidőre  felfüggesztette és  elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A II. rendű vádlottal szemben 1 év időtartamú szabadságvesztést szabott ki a bíróság és egy korábbi ítéletben megállapított 10 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésének végrehajtását is elrendelte. A járásbíróság ítélte az I. rendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, míg a II. rendű vádlott és védője enyhítésért, szabadságvesztés büntetés helyett pénzbüntetés kiszabása végett fellebbezést jelentettek be. 

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.