Elakadtak a hóban, úgyhogy nekiállták beoltani az autósokat az egészségügyi dolgozók az USA-ban

Fehér Buda 2021-01-30 15:02:44
Tönkrement volna az oltóanyag, de így sikerült megmenteni belőle valamennyit.

Oregon államban a napokban hatalmas havazás vette kezdetét, ami sokszor az autósoknak is problémát okozott. Így járt egy húsz tagú, egészségügyi dolgozókból álló csoport is, akik éppen a koronavírus vakcináját szállították volna ki egy oltóhelyre. A kocsiban viszont nem tudták mélyhűtésben tartani az oltóanyagot, a hóvihar miatt pedig félő volt, hogy nem érnek oda időben az oltóhelyre a vakcinákkal, így azok tönkre is mehettek volna, írja az NBC News.

Az egészségügyi dolgozók ekkor gondoltak egyet, majd bekopogtak a többi várakozó autó ablakán, hogy megkérdezzék a sofőröket, hogy nem kérnek-e a vakcinálból. Az egyikük pont a helyi sheriff irodájában dolgozott, és épp az oltóközpontba tartott, amikor elakadt a hóban, de az egészségügyiek gyors gondolkodásának hála a végén mégis csak magkapta a vakcinát.

Az USA-ban egyébként egyelőre csak az időseket és a legnagyobb veszélynek kitett dolgozókat, például a nővéreket, vagy az orvosokat oltják be. Az országban azt remélik, tavasszal már annyi oltóanyag lesz, hogy azt szélesebb körben is be tudják majd adni a helyieknek. A világon egyébként pont az Egyesült Államokban a legrosszabb a járványhelyzet, eddig több mint 25 millió ember fertőződött meg, míg a halálozások száma átlépte a 430 ezret is.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.